Clarins Doux Exfoliant озаряващ тоник за лице [ревю]

Ако сте редовни читатели на блога, знаете за моята любов към ексфолирането. В скорошен пост споделих за физическият ексфолиант, който използвам в момента. Сега идва ред на химичният, за който съм много благодарна на Ани, понеже чрез нейната блог разпродажба го закупих. Споделяла съм не веднъж, че изчаквам и се въздържам от това да използвам продукти за грижата на лицето от високият клас. Май през последната година стигнах и до тях. За сега мога да изкажа само суперлативи за тях и съм доволна с тези си малки крачки към тази козметика.

Това е третият ми химичен ексфолиант под формата на тоник. По-подробно за този тип продукти май писах в ето този пост. Всъщност от години се чудя дали да опитам вариaнта на Clarins. Мислех си, че с него ще започна да опитвам химичните ексфолианти, но не се случиха нещата така. Доста го мислех особено след като Ани ми сподели, че не вижда ефект от него, но прецених, че нищо не губя, ако го опитам втора употреба ;)

Съдържа гликолова, винена и салицилова киселина. Да, трябва да се пазите от слънцето повече от всякога след прилагането му върху кожата, тоест жизненоважно е да не забравите слънцезащитният крем на следващият ден. Аз го нанасям два пъти седмично, както е описано на опаковката, преди сън и в общият случай не слагам крем след този тоник. Добре е да знаете, че се препоръчва да изчакате 10 минути да подейства преди да сложите нещо друго на лицето.
Опаковката му не е нещо невиждано - капачка на винт и отвор от типа с дупчица по средата. Харесва ми, че мога да видя колко продукт има в бутилката, защото не е плътна пластмасата. 

Сутрин след тоника усещам кожата си много приятна на допир. Повърхността е сякаш изгладена и лицето има видимо озарен вид. Не си спомням подобен ефект от другите ексфолиращи тоници, които съм опитвала. Други разлики, които забелязвам са: продукта има деликатен аромат и не щипе на кожата. Усещам го много нежен, като цяло!

Много горещо препоръчвам на почти всички типове кожа и на феновете на високият клас козметика. Мен много ме впечатлиха и спечелиха Clarins с този продукт :)

Цена: 65 лв
Количество: 125мл
Можете да намерите в: Дъглас и Бюти зоун



Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!