СТРУВА ЛИ СИ FOREO UFO 2


Вълнувам се изключително много да ви споделя моят опит с този уред, който получих преди две седмици и си признавам тук, че съм зарибена. Почти няма ден, в който да не използвам FOREO UFO 2 и го включвам в грижата си вечерта или през деня след тренировка. Определено съм доста по-системна с маските за лице тези дни. Днес ще ви споделя моето искрено мнение за FOREO UFO 2, както и кои маски опитах и любимите ми за използване с уреда.

До момента бях използвала друг уред на FOREO и това са четките им за лице. Честно казано те не са моята чаша чай и така и не успях да ги включа системно в рутината си. С FOREO UFO 2 обаче всичко се случи натурално сякаш. Бях гледала много видеа и по Коледа планирах да се сдобия с това устройство за маски, но пък малко преди да го направя марката се свърза с мен да ми го изпрати и аз с удоволствие приех.



Сега ще направя малко въведение в какво точно представлява FOREO UFO 2. Това е един интересен уред за маски, с който може да се поглезите у дома и получите SPA преживяване, като при козметик. Самият апарат се нагрява и пулсира, като с помощта на широк спектър от LED светлини помага на маските да проникнат по-добре в кожата и се грижи кожата да добие сияен и чист тен.



От марката обещават:

„За да имате здрава, красива и перфектно чиста кожа, сега са ви достатъчни само 2 минути дневно! Звуковият уред FOREO UFO™ 2 осигурява навлизането и действието на съставките на козметиката за грижа в дълбоките пластове на кожата. По този начин активните вещества от кремовете, серумите или маските попиват не само по-бързо, но и много по-ефективно.“




Всяка терапия с UFO 2 трае само 90 секунди. Също така за последните си устройства от FOREO разработиха специално приложение, което да осъществи връзка с апаратите и да допълни преживяването у дома. С UFO 2 сързвате с приложението, избирате желаната маска и терапията започва, като през цялото време ви се дават указания и обяснения какво се случва с вашата кожа по време на цялото преживяване. Има и приятна музика, така че наистина ще се почувствате, като в салон за красота. За мен това е елемнтът, който прави процедурата да е на друго ниво и да не искам да свършва за 90 секунди.

Важно е да отбележа, че можете да си правите маските и без приложението. Просто ще се наложи да прочетете добре указанията, да разучите как да изберете подходящата програма за маската с единственият бутон, който има UFO 2 и пак ще имате СПА преживяване, но с повече усилия от ваша страна. С телефона и приложението обаче можете и да намерите вашето устройство, ако например сте го скрили в някое чекмедже. При връзка с него UFO 2 започва да пулсира и можете да го чуете, ако се чудите къде е.



UFO 2 комбинира термотерапия и криотерапия с пулсации T-Sonic, както първият апарат от серията UFO на FOREO. За разлика от него обаче при новата версия има цели 8 различни LED светлини (при първата са само 3) с различни действия върху кожата:


  • лилава – действа срещу появата на финни линии
  • бяла – за стягане и срещу подпухване
  • зелена – за озаряване и изравняване на тена
  • оранжева – стимулира обновяването на клетките
  • синя – бори се с несъвършенствата
  • ментова – има успокояващо действие
  • жълта – против зачервявания
  • червена – има противостареещо действие

За LED светлините се твърди, че помагат по-доброто усвояване на грижата, смаляват размера на порите и избистрят тена.




Забелязала съм, че всяка терапия комбинира поне два типа светлини, така че например, ако търсите ефект от няколко ще го получите и с една процедура. Също така може да си създадете и ваша персонална програма, която да изпозлвате с маските. Освен светлината може да изберете и силата на пулсациите, които определено правят нежен масаж на кожата, за който и преди съм ви споменавала, че помага много за подобряването на здравето на кожата.


Използването на UFO 2 е супер лесно и бързо. След като приложението го намери и се свърже с него, си избирате маска и махате пластмасовата пластинка, слагате напоеният диск или маската и с пластинката я заключвате да не мърда. Тоест просто я връщате обратно на място, когато вече маската е поставена върху плоската част с името на бранда. Опитах се чрез снимки да ви покажа. После избирате маската от менюто с терапии и уредът ще започне да се нагрява и вибрира. Приложението ще ви съобщи какво следва и кога е приключило преживяването. След това просто остранявате маската, хвърляте я и изплаквате уредът с вода.





След две седмици активна употреба мога да потвърдя, че UFO 2 се включи активно в грижата ми. В момента се боря с няколко петънца след упорити пъпки от стрес и имам голям напредък. Не мога твърдо да заявя, че уредът ги е излекувал, но определено забелязах промяна в кожата ми. Например за пореден път се уверявам в това, че масажът на лицето помага при мен с някои кожни проблеми, като хормоналните пъпчици преди цикъл. Отново не се появиха. Вероятно заради по-честата употреба и на маски, кожата ми е по-мека и някак загладена в момента. Това ми е единственото ново въведение сред всичко останало, което ползвам редовно от ноември насам. О, и съм започнала да се грижа повече и за шията си, защото с този уред достигам и до тази зона.


Последно забелязах, че на няколко дискчета се вижда и замърсяване и сякаш устройството допълнително почиства кожата ми, което както всички знаем е ключът за по-добра грижа в много направления. Наистина съм доволна от това как се повлия кожата ми и ще използвам редовно с голямо удоволствие още от маските, за да направя едно обобщение в края на годината. В момента с голямо желание го ползвам този уред, както никоя джджа за лице, която съм си купувала.



А сега и моето мнение за уреда. Естествено ще започна с положителните страни на UFO 2:

  •  Супер лесен за изпозлване уред и някак работи интуитивно, защото аз не четох упътването преди първата процедура и се справих. Много се вълнувах да го опитам и дръпнах приложението на телефона, освен това в кутията имаше маска и UFO 2 бе с малко заряд, който при мен издържа около 10 процедури.
  • Терапиите са супер кратки, така че тук е спестено досадното чакане на маска 10-15 минути, а и другото, което ми допада е, че през цялото време и моето внимание е ангажирано. Самият уред трябва да се движи от мен, докато приложението ми дава насоки. Така че цялото ми внимание е в разпределянето на маската, да не пропусна някоя част на лицето и не се налага да си намирам друго занимание, докато си правя маската.
  •  Пак за времето искам да добавя, че минута и половина е супер кратко и понякога дори натискам бутона за повтаряне, за да помогна на останалата част от течността да попие. И готово! После си нанасям грижата. Идеално се вмества в рутината ми. Дори с почистването е удобно и бързо, защото само трябва да изплакнете UFO 2, който е и водоустойчив. А, маските попиват в кожата и не се мият.
  •   Мога да се възползвам от LED технологията и светлинна терапия у дома. Не ми е нужно да записвам час или да ходя на специално място. В това отношение също спестява много неудобства, като сложим и проучване на добър козметик и салон.
  • Има голям избор от маски и дори една, която е с Българска роза 😉
  • Не е нужно да си мия лицето и да се цапам с вода, за да си направя маска, което при sheet вариантите е винаги плюс. С тези маски обаче няма и досадно капане, ако течността е повече. Ако ме разбирате, както имам предвид. Просто си се разнасят равномерно дискчетата и забелязвам, че в пакетчето има още течност и понякога добавям, ако искам да повторя терапията.

А, сега и минусите:

  •  Определено ще се радвам, ако марката поработи над опаковката и отпадъкът, който се създава след маските. За седмица натрупах голямо количество пакетчета от тях. Самата маска е малка и е, колкото памучен диск и не ме притеснява толкова (тя е биоразградима), колкото торбичките, в които идва. Не знам дали би било възможно да поместят няколко в една, или пък да помислят над варинт за политика за рециклиране, но много бих се радвала. Защото това ми създава усещанието, че пестя от едни ресурси за сметка на други.
  • Самата цена не е никак малка, но определно сравнено с други уреди с LED светлини е доста по-ниска. И все пак, ако много искате UFO 2 и ви се вижда, като голям разход да имате последният апарат от UFO серията, имат опции, като UFO и мини вариантите удобни за пътуване.
  • Също към горният параграф бих включила, че с UFO 2 се и абонирате един вид за FOREO и тяхната система, защото уредът работи само с предложените от тях маски и малко ми наподобява на идеята с машините за кафе с кампсули. От една страна е ограничаващо.
  • Все пак срещнах мнения на потребители опитали да използват уреда и с други sheet маски, което според мен означава, че са си играли да режат колелца за UFO 2, и пишат, че пак са доволни. Може да се престраша и аз, ама ми се губи концепцията за пълно удобство с UFO 2.
  •  Самият уред не достига успешно до носа или тази зона на лицето ми. Смятам, че с мини вариантът размерът би бил преимущество, защото всеки път се чудя как да мина през тази част на лицето ми. Не искам да я пропускам.

Уредът UFO 2 идва с кабелче за зареждане, което можете да свържете и с компютър, тестер на серум на FOREO, безплатна маска за първо използване и поставка за съхранение.




Пропуснах да отбележа колко е красив UFO 2. Имам си една много стилна джаджа за маски. Даже на фона на другите им продукти, този е уау и доста класен!




С оглед на цялостните ми впечатления бих ви казала, ако имате възможност да си закупите уреда, горещо препоръчвам! Ако му се чудите, да, страхотен е! На мен четките им не ми влязоха така трайно и бързо в рутината и затова бях с резерви и обмислях дълго, макар че знам колко много обичам различни и интересни маски за лице 😇

*Статията е в партньорство с FOREO

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!