La Roche-Posay Effaclar K+ [ревю]

Така се случи, че тази година заобичах все повече продукти на марката La Roche-Posay и те бяха така мили да ми изпратят последния си вълнуващ продукт част от линията им в борба с несъвършенствата. Аз бях голям фен на Effaclar DUO+ и тъй като кожата ми се насити на неговото действие, дойде време за Effaclar K+, към чието действие имах големи очаквания част, от които се сбъднаха.


Ще ви прозвучи глупаво до някъде, но аз отлагам мнението си за продукта от доста време поради ред причини. Една от тях е, че исках да преживея всички моменти на кожата ми през един цял месец. Успя да улови критичния ми период на изчистване от проблемите създадени от друг продукт, да се вмести в грижата ми през топлите и студените дни, да е с мен преди и след редовната процедура почистване при козметик и да съдейства срещу хормоналните проблеми около месечния ми цикъл.
Имах нуждата от такъв продукт и той се появи навреме. Но дали се оказа вълшебен?
Снимах за вас брошурата с описаните действия на продукта, за да не цитирам дословно. Както се вижда.. звучи наистина обещаващо, а аз съм с чувствителна кожа и широки пори, така че определено търся подобен продукт.
Веднага направих асоцияция с аромата на Effaclar DUO+, защото този крем с флуидна консистенция ухае по абсолютно същия начин. Белезникавия цвят на крема също напомня за стария ми любимец и това, че попива страшно бързо. Някак го намирам за още по-светкавично попиващ в сравнение с Effaclar DUO+, което е огромен плюс в забързаните сутрини, защото мога да си нанеса само него и да продължа с грима. Между другото наистина е отлична основа за грим. Матира и в продължителен период. Освен това предоставя лека хидратация, която в по-студените дни ми е леко недостатъчна, но пък  Effaclar K+ се комбинира добре и с другите ми кремове.
Нещо, което забелязвам освен матирането, е състоянието, в което оставя порите ми - изглеждат по-свити. Двата ефекта са в рамките на упоменатото време на опаковката.
Не смятам обаче, че мога да се надявам крема да отпуши порите ми или укроти пъпки. В повечето случаи действието му в такива ситуации е било посредствено и разочароващо. Той по-скоро се сработва добре заедно с другите продукти и е хубав ежедневен крем за проблемна  и мазна кожа.
Хареса ми, че опаковката бе запечатана и само чрез описания метод на картинката може да се отвори продукта и да започнете да го ползвате само и единствено вие :)
Тубичката е в огъваща се и не пластмасов тип. Завършва с накрайник, който пестеливо дозира продукта. Тъй като се огъва лесно следя количеството останало продукт. Нищо, че не е прозрачна. Към днешна дата съм изхабила около 40% от продукта, което определено ме съмнява в икономичността му. Но за това ще се разбере във видеото ми с празни опаковки. Предстои последното за годината ;)

Като цяло нелош продукт, но не върши чудеса :) Въпреки това се замислям за тубичка номер 2. Прилича ми още, като опит на Bioderma Global.

Цена: около 30лв
Количество: 40мл
Може да намерите в: аптеките
*Продукта  ми е изпратен за проба, но не ми е плащано да пиша за него и мнението ми е базирано единствено и само на опита ми с него.

Ето това пък е промоционалния комплект, който марката предлагаше през изминалия месец в аптеките, като подарък към покупката на продукт от серията за мазна кожа. Сега имат нова оферта, за която ви приканвам да се запознаете във фейсбук страницата им.
Кутията е много сладурска и приятно поднесена. Радвам се, че повториха и тази година идеята с различно съдържание. За сега съм опитала термалната вода и измивния гел. Бих заявила, че харесах повече втория продукт :)




Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!