Из козметичния свят на мама

Днес ми изникна в съзнанието една отдавнашна идея :Д Понеже покрай мен и моята луда страст за всичко бюти и тя малко се запали, дори по-скоро бих казала взе, че намаза някой друг продукт ;)
Мисля, че и нейния козметичен арсенал се промени и попълни с неща интересни и за мен, които аз от време на време и заемам, като една нормална дъщеря ;)
Днес порових малко в чантите и рафтовете и и ви показвам следните според мен заслужаващи да бъдат показани неща:
Продуктите на Lierac от новата им серия и подарих на скоро, след като ги получих за тест. Аз държа да си спазвам какво е нужно за моята кожа и всичко за бръчки отива при нея. По принцип мама не е редовна в рутината си, но пък аз от началото и казах, че искам поне основно мнение за нещата от редовно ползване. Исках да ми обясни как и действат през нейните очи, на един не толкова обсебен и информиран потребител.
Liftissime е серия съдържаща пет продукта, които обещават да се пребори с бръчките и изглади кожата за по-продължително време. Гръмкия наслов "Първата 3D лифтинг линия за лице" кара всеки да се зачуди на какви ли съставки се дължи този ефект, който дали ще се случи след един крем е винаги под въпрос. 
Формулата на продуктите Liftissime е базирана на патентования комплекс Cell-Junction, който комбинира три активни съставки – екстракт от минзухар, растителен пептид и биотехнологичен серамид, които таргетират клетъчната кохезия, за да възстановят обема и осигурят лифтинг в три измерения.

Мнението на моята майка е, че продуктите,к като усещане са много приятни. Попиват бързо и миришат приятно. Все пак миризмата им е силна и някой с по-чувствително обоняние не би ги одобрил, затова отбелязвам.
Тя използва околочния кем, серума и крема за нормална към суха кожа. Нейната е по-скоро, като моята комбинирана и с много пори, но за щастие макар и на вече над 40 без видими бръчки. Дано и мен Господ ме е дарил с тези гени ;)
Според мама продуктите работят добре, но не забелязва да има голяма промяна в лицето си. Не и омазняват и дразнят кожата, което определено е важно, а и мисля, че ефекти от серии за бръчки се забелязват при по-продължителна употреба.

За последната година заредих козметични несесер на мама с много червила :дд След подаръка за рождения и ден и гравираното червило на Estee Lauder, предполагам по външния вид на това, е другото често носено и обичано от нея.
Това червило на INGLOT има две половини- една с цвят, а друга с блясък. И двете части са много мазни и комфортни за носене, но не особено трайни. Минус е и, че е нужно да се бърка или ползва четка вместо да се извади продукт от гилзата. За нея това не е проблем, като гледам как е ударила дъното.
За механичните четки за лице си говорим от много време с мама. Обмисляли сме дори класиката Clarisonic, но най-много се впечатли тя, когато получих моята на Braun и как ми повлия. Затова за Коледа си само подари от lookfantastic - Magnitone.
Тази система за лице, ако се разтърсите е един от най-често спряганите добри двойници на всеизвестниa Clarisonic. Мисля, че не е много по-евтин, но пък ние се възползвахме от коледното намаление в сайта и излезе приемлива цената.
Четката е в комплект съдържащ: тялото плюс четка за лице, четка за тяло и четка за масаж, също така и калъф за поместването и при пътуване, и зарядно  с поставка да седи права четката
Аз също няколко пъти се измих с тази механична четка. Много е мека. Почни не се усеща. Трепти и се върти, като има сигнал за определено време да се смени зоната и да не се прекалява с търкането. Мога да подчертая най-важното, че инвестицията в такива четки си струва и разликата между нещо по-обикновено и това е ОГРОМНА!
Не мога да дам мнение как се е отразила четката при мен, защото аз не съм я ползвала продължително, но мама сподели, че и е загладила кожата и е много приятно да я ползва май главно заради масажа ;д.
До SeboMAX Control на Biotrade стигнахме след няколко изчетени форума за пърхот и себорея, защото майка ми се безпокоеше, че до там е стигнал нейния проблем. И двете периодично имаме пърхот през година и все се лекува ме с различни неща, които като действие при нас отшумяха и ни трябваше нещо ново.
Този шампоан има две версии- силна и лека. Ние ползваме силната и смея да потвърдя всички хубави мнения за него, защото много ни помогна. Проблем е само, че малко изсушава, но след определено време аз почнах да го редувам с друг шампоан.
Един от най-големите проблеми на мама от много години са цепещите и се пети. При нея грубата кожа на стъпалата става на дебел слой, който ако не се отстрани се цепи и я боли. После не и е комфортно да ходи. 
Ползвала е много неща през годините- уреди и кремове, затова се заинтригува от уреда на Scholl. 
Той обаче не и допадна особено поради факта, че много ситно стърже кожата и трябва да седи с часове, докато достигне желания резултат, ако ползва само нея. Понеже главата и се сменя, може да се ползва от втори човек, в случая аз ;дд На мен пък ми харесва. Но аз имам много скромни проблеми в тази област и то най-вече лятото.
И завършвам с любимия парфюм на мама и любимия ми мой неин ;д , който не откривахме от зимата, но пък аз така или иначе си крада от него, когато се затопли. Става дума за Dolce&Gabbana The one. Аз не мога да описвам аромати, но този определено ми харесва много :))
*Продуктите на Lierac са ми изпратени за проба, но не ми е плащано да пиша за тях и мнението ми е базирано единствено и само на опита ми с тях.

5 коментара

  1. Много сладък пост се е получил :)

    ОтговорИзтриване
  2. Хехе... Чудя се кога и мен ще ме удари парфюмната мания :))

    ОтговорИзтриване
  3. Много готин пост!Прочетох го с такова удоволствие.....:)

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря! :)) Много се радвам, че ти е харесал!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!