Една марка, два продукта: Revlon ColorStay коректор и 535 Goddess палитра

Отдавна не бях пробвала палитра от дрогерията. Просто съм безвъзвратно влюбена в двете си палитри от любимците ми за 2014 година. От доста време, обаче искам да пробвам сенките на Revlon, защото имат много симпатични четворки, а и бях чувала, че са със страхотно качество.
Някъде някога бях чела, че палитрите четворки на Диор, Шанел и марки от този клас са замислени с идеята без много усилие една забързана жена да можа да се гримира и постига едни прилични резултати. Мисля, че бих взела това изказване и бих го ползвала за тази палитра :)

Цветовата комбинация е приятна. Вероятно, не точно обичайната за мен, понеже е доста студена, но с розовия цвят може да се постига леко затопляне в сгъвката. Прилича по-скоро на палитра за вечерта.
Цветовете по отделно, както следва в описанието на гърба:
1) е чудесен бял цвят за просветляване под веждата и във вътрешния ъгъл на окото.
2) е розово, което би могло да се ползва на целия клепач или за затопляне в сгъвката.
3) е най-красивия и интересен цвят в палитрата според мен. Представлява тоуп цвят - идеален за целия клепач, както и за акцентиране чрез потъмняване. Аз го харесвам самостоятелно и с нещо в сгъвката.
4) е черно, към което аз обикновено бих посегнала, ако ще правя очна линия със сенки или за опушен грим, но като цяло не посягам често към черно и ако го нямаше, не би ми липсвало.
Като цяло всичките цветове са с блясък, както може да се види на на снимката. Блестящите цветове, обикновено лесно се преливат и смесват, но на мен ми липсва поне един матов цвят, който да контрастира и вмъква стабилна сянка в сгъвката и вече върху него да поставям цветове.
Картинката с идеята как да се гримираме с палитрата за мен е малко нелогично съставена. Пробвах два пъти и хич не ми хареса варианта.
Сенките са много меки на допир и лесно се заграбва цвят, но пък и супер много се прашат.
За съжаление поради този факт, докато стигнат до окото или особено, ако преливам по-продължително време, много се размиват и пигментацията е под всякаква критика. Сякаш някъде падат :дд Някъде под клепача ми.
С напластяване са добре, но не ми харесва как изглежда грима ми само с палитрата.Допълних тоуп цвета с други от втора палитра и повече ми се понрави резултата.

Все пак палитрата се оказа много слаба на фона на това, което съм свикнала и не смятам да ви я препоръчвам осен, ако не търсите нещо, чрез което бързо да постигате всеки път един и същ грим, който обаче само с база за сенки да издържа прилично време ;)


Цена: 19, 50лв

Количество: 4,8 гр.
Можете да намерите в: магазин "Сафо" във Варна; веригите Дъглас, Бюти зоун, Ивис и Елитис
Коректора от серията ColorStay, от която много от вас вероятно познават или са чували суперлативи за фон дьо тена, се оказа един приличен дрогериен коректор с приложение, както на лицето, така и под очите.
Опаковката ми харесва много от гледна точка на това, че гърлото на отвора, от където минава апликатора, отцежда добре и никога не ми се зацапва. Не знам как да ви обясня. Същото важи и за спиралата от линията, за която ще пиша скоро.
Не може да скрие всичко обаче. Очаквах повече заради линията, от която е. Бих го определила, като средно покривен при напластяване.
Озарява много добре обаче околоочната зона, но понякога стои сух и се вижда. Зависи от времето и до колко суха е тази област при вашата кожа. Същевременно ми харесва и за лицето. Като цяло седи много естествено. Добре е да се работи бързо с него, защото съхне бързо.

Цвета 02 Light е достатъчно светъл за моята бяла кожа и с неутрален подтон.  У нас се предлага още един цвят, така че цветовия избор е ограничен.
От ляво на дясно: Rimmel Wake me upRevlon ColorStay, Catrice Camouflage. MAC Pro Longwear
Коректора Revlon ColorStay е определено по-впечатляващ от палитрата, но нещо в него не ми достига за да го препоръчам с две ръце. Може би, отново друг продукт влияе на мнението ми и няма как да ми стане любим в момента, но обмисляйки всичко останало, което познавам като качество при дрогерийните марки се нарежда на средна позиция.

Цена: 19лв
Количество: 6,2ml
Можете да намерите в: магазин "Сафо" във Варна; веригите Дъглас, Бюти зоун, Ивис и Елитис
*Продуктите са ми изпратени за проба, но не ми е плащано да пиша за тях и мнението ми е базирано единствено и само на опита ми с тях.

2 коментара

  1. Определено бих хвърлила един поглед на коректора щом каза, че е много светъл и неутрален. Както при фон дьо тените ми е невероятно трудно да си намирам светли и неутрални коректори.

    ОтговорИзтриване
  2. Обещай, че първо ще го пробваш на кожата ;))) Този наистина си е неутрален.. за светъл, както ми описваш кожата си ми е малко трудно да препоръчам при теб. Гледах, че в Америка има само един по-светъл в гамата им от цветове, така че тук не са ни много ощетили :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!