Маска за къдрева коса

 Завръщам се с нова статия посветена на темата грижа за косата. Много съм щастлива, че от тази година марката Aveda става все по-достъпна за нас и аз взех няколко техни продукта за тест, като днес ще започна с маската от серията им продукти за къдрава коса.


До момента имам опит само с Nutriplenish серията им, която много дпадна на моята коса. Сега дойде ред на Aveda Be Curly™ Intensive Detangling Masque е маска с обещания да разплете и укроти къдравата коса, към което съмнявам се момичетата с коса, като моята да не се стремят. По този въпрос мога да изразя едно мое заключение от миналата година, че подходящата маска, копринена калъфка и редовното отстраняване на цъфнали и изтънели краища помагат при досадното заплитане. Преди много ме тормозеше и винаги предупреждавах фризьорката, затова че съм пипвала косата, тоест всеки досаден възел съм го отрязала сама и да знае защо на места кичурите са къси.

От началото на година обаче да чукам на дърво сме в хармония с косата ми и аз най-накрая се отпуснах да опитам нова маска. Intensive Detangling Masque на Aveda имаше много положителни отзиви в сайта им. Даже цялата серия бе много хвалена и щом приключа с Kerastase ще опитам още от Aveda.



Маската идва в тубичка и това много ми допада, защото откровено не съм фен на това да се бърка с пръсти в буркан и подобни. Консистенцията е пухкава и ухае цитрусовово. От Aveda обещават, че къдриците ще станат по-оформени и с постоянство ще можем да видим още по-добри резултати. Тоест тази маска работи с натрупване, затова аз заложих на нея през изминалия месец.

Единствено ще вмъкна, преди да ви покажа колко красиви къдрици се оформят след нея, че се оставя да подейства на дължините за 5 минути преди да отмиете.


Усещам косата си много жизнена напоследък и това се случи градивно след въвеждането на няколко нови продукта, така че смятам, че тази маска спази обещанията си. Ароматът и не е супер силен, така че след баня не се задържа на косата. Използвам след това от серията Nutriplenish продуктите за стилизиране и скоро не съм имала толкова меки и добре оформени къдрици.

За финал само казвам, че на снимката косата ми е на трети ден след баня и форяне, така че за вас исках да запечатам резултат, който се е запазил, за да разберете какъв ефект ви описвам в поста.

Ако не сте опитвали Aveda, горещо ви ги препоръчвам! От марката не тестват върху животни и също продуктите им са с много изчистен състав, като например липсват силикони в тях.

 

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!