В търсене на най-добрият крем за ръце...

 Кой е най-добрият крем за ръце, който сте опитвали? Така започвам това ревю посветено няколко крема за ръце, защото на мен ми отнеха години проби и грешки преди да намеря моят продукт в това отношение.

 


Добрият стар помощник

Eucerin Aquaphor е крем с няколко предназначения, а едно от тях е да презпазва сухи участъци по кожата от загуба на влага и напукване. Закупих си го през една много студена зима в Холандия с цел да имам нещо за критични моменти. Тогава открих и че моята кожа не реагира добре на аромати в козметиката, така че много се надявах Aquaphor да ме спаси или поне ръцете ми.

 


Моят съвет е да го нанасяте вечер преди сън, защото наистина стои на повърхността на кожата за дълго. Или нанасяйте само на участъците, където кожата е по-суха. При мен Aquaphor издържа дълго, защото изпозлвам по малко количество. Също е любимото ми средство за заздравяване на кожичките на ръцете, всякакви малки рани и суха кожа по цялото тяло. Многофункционален е!

 

Препоръчаният

Avene Cold Cream ми бе препоръчан миналата зима от приятелка. Този е най-малко любимият ми от четирите. Посто защото не усещам да прави нещо съществено освен моментното омекотяване на кожата на ръцете щом се разнесе. Купих го в момент, когато отчаяно търсех помощ за кожата на ръцете ми и не срещна моите очаквания.

 


Бих го препоръчала на тези от вас, които нямат сериозни проблеми с кожата на ръцете и си търсят лека хидратация през студеното време.

 

Предписаният

В началото на 2021 година, вероятно в комбинация от стресът покрай дипломната ми работа, ръцете ми отключиха отново атопичния дерматит и се наложи да отида на дерматолог. Предписаха ми серията Eucerin UreaRepair PLUS и аз закупих лосиона за тяло плюс крема за ръце. Кремът за ръце е със серамиди, които помагат на кожната бариера да се заздрави.

 


Eucerin UreaRepair PLUS кремът за ръце също образува филм върху ръцете, но е много по-лек и изчезва по-бързо от този на Aquaphor. Просто за час ще усещате ръцете си лепкави. В конкретният момент, в който ми го предписаха, не се харесахме. Още повече дразнеше кожата ми, но имайте предвид, че атопичния дерматит е състояние, което се поддържа. Когато минавам през стресов период аз лично винаги го отключвам, както и през най-студените месеци януари и февруари. В тези моменти просто чакам да отмине периода и естествено се мажа, но кокретно този крем за ръце харесах едва тази есен. Лосионът за тяло също образува такъв лек филм, чиято идея е да задържи влагата в кожата и да я защити.

 

Забравеният любимец

Uriage Eau thermal е крем, който опитах през 2018-та година и още продукти от тази серия на марката. Всички ми харесаха и си спомням, че по този крем даже имаше блогърска истерия. Той е универсален любимец сакаш!

 


Попива добре за сравнително кратко време и кожата на ръцете става мека. При мен не предизивква дразнене, а уславям лек аромат. От всички, които ще ви представя днес е с най-лека консистенция. Може да го нанасяте по няколко пъти на ден, както увещава марката, и всеки път ще сте щастливи, че не се налага да го изчакате да попие. Най-удачният за дамската чанта, за да е навсякъде с вас!

 

А, кои са вашите любими кремове за ръце? Предпочитате ли по-богати формули или по-леки? До колко е важен за вас ароматът им?

 

*Публикацията е в партньорство с Notino.bg


Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!