Места в Барселона... Perluo Coffee | #MrfiesFavoritePlaces

Миналата неделя се осъществи последното ми преместване за новия учебен семестър и първото за годината 🎉 Причината да не съм особено активна в Интернет мрежите през псоледните две седмици. Но сега се завръщам, защото ме чакат 6 нови презаписани видеа и много нови теми, за които искам да си говорим.


Постоянно обсъждам различни места за посещение в канала ми и Instagram, затова реших преди да пусна така дълго очаквнаото видео с "Любими мои места и ресторанти в Барселона", да се включа тук с няколко поста по темата, за да може да дам още по-подробна информация за какво може да откриете в моята селекция от ресторанти и кафенета.

Едно от последните ми открития за брънч се намира в квартала Eixample, където от моят личен опит винаги може да намерите интересни заведения от всякакъв тип. Любим ми е особено в тази част, където се намира Perluo Coffee, където решихме да прекараме следобеда с две мои приятелки също любителки на хубавата храна и брънч заведнеията.


 Преди да преминем на какво ние опитахме, искам да споделя малко повече за Perluo, което е не само име на кафенето, но и цял натурален бранд, който стартира едва през ноември месец през изминалата година. Продуктите са натурални, вдъхновени от етеричните масла, които са признати в цялата човешка история като източник на красота, здраве, изцеление, жизненост и дълголетие.

Продуктувата гама за сега съдържа 3 линии с наистина поне за мен нестандартни комбинации и може да се поръча онлайн или закупи на място в Perluo Coffee, Барселона. Мисля, че тук е идеалният момент да споделя, че жената, която седи зад бранда и е сътворила тези прекрасни комбинации е всъщност от нашата съседка Румъния. Света е доста по-малък, отколкото си представяме и подобни срещи винаги ме радват изключително много!


Лавандула, розмарин и ванила бей бе първият аромат, който пожелах аз лично да тествам, защото обожавам присъствието на ванилия в парфюмите си и ароматните свещи за дома, а пък с лавандулата така и не си допаднахме, макар че често се спряга за успокояващ аромат.  Цялата комбинация ме изненада много приятно, защото самият микс от ароматите е супер чист, не се усеща силно лавандулата и мисля, че от трите линии е най-универсално харесващият се особено ако сте фенове на по-семплите аромати. Изключително останах впечатлена от това как лавандулата не преобладава!


Лайм, върбинка и грейпфрут е линията, в която бях сигурна, че ще е мой стил и вкус, защото и по отделно харесвам ароматите. Няма да се впускам тук в много описания, защото на 100% оправда очакванията ми. За мен, ако до сега не сте давали шанс на нещо с върбинка и обичате свежите аромати, време е да поаправите този пропуск!


Здравец, бергамот и мандарина е ароматна смес съчета да ободрява и озарява настроението. Вдъхновена е от Близкият Изток - Маракеш. Доста по интензивни аромати, които биха допаднали на тези от вас, които търсят нещо по-различно и запомнящо се.


А сега любимата ми част: На какви вкусотийки може да се насладите в Perluo Coffee?

Менюто им за сега не е супер голямо, което според мен ги прави уникални сред морето от места за кафе и брънч, защото помага на всеки, който избира бавно (аз имам много такива познати) да не мисли дълго и освен това наред с редовните им закуски всеки ден се предлагат на витрината им пресни печива и други вкусотийки, които са различни всеки ден според сезона. Една от философиите на Perluo Coffee е всичко да се приготвя с местни продукти, които са произведени в Берселона и регионът около града.

Когато ние посетихме Perluo Coffee имаше страхотен киш с бекон и спанак. Той е фаворитът на мен и прителките ми! Супер сочен, вкусът му бе много добре балансира от към подправки и заедно със свежата салата смятам, че е перфектният солен избор особено за бърз обяд.


След като кишът обра всички точки решихме да си изберем нещо леко и сладко. Получи се наистина страхотен брънч като избрахме да опитаме и от техните "купи" или bowls. Аз избрах тази с йогурт и гранола, защото откакто съм се върнала от България не съм хапвала нищо близко до българското кисело мляко и определено изборът ми отговори на очаквнаията. Вдъхновиха ме скоро да си приготвя домашна гранола за закуска😇.



Perluo Coffee е едно страхотно ново местенце в Барселона сътворено с много любов и 
ще се радвам скоро да имам възможност отново да ги посетя! Цените им са напълно приемливи (всяка една от нас закусва за окло 10 евро) , а ястията и напитките са прясно приготвени. Харесвам и идеята зад козметичната марка, която е бонус преживяване, защото продуктите са достъпни за тест на живо и можете да получите лична консултация при повече интерес.

Perluo Coffee  може да намерите на адрес: 
Carrer de Casp, 41
Barcelona Spain 08010

A продуктите от козметичната гама: https://perluo.com/collections/


*Постът е създаден в партньорство с Perluo Coffee



Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!