Грижа за косата с Biopoint 100% Volume


Тази пролет реших, че е време да започна да обръщам повече внимание на косата си. Станала съм ленива от към грижата си за нея. Май фокусът ми бе насочен повече към бялата козметика за лице и грима през 2016-та. 
Като човек с къдрава коса е много важно да не изпускам от внимание вида на косата ми. Много от вас си мислят, че в голяма част от времето се събуждам с добре оформена прическа и грижите ми приключват до това да си измия плюс изсуша косата. Хмм.. Не е точно така, колкото и стъпки да си спестявам в рутината ми с нея, пак си търси грижи и внимание 😉.
Не веднъж съм споделяла как моята коса изтъня след тинейджърските години. Мисия номер едно ми е да придам обем на прическата си. Доста серии опитах за обем, но не бях попадала на италианската марка Biopoint. Признавам сините опаковки също събудиха любопитството ми. (Обожавам този цвят!) След лек преглед на обещанията  от производителя прецених ще дам шанс на това трио.
Започвам с шампоана, за който имам да споделя няколко много важни неща за консистенцията му. Пени се добре. Аз използвам количество, колкото два лешника за първото измиване на косата и масажирам добре скалпа, за да се отмият всички нечистотии. Преди повторно измивах косата за по-дълбоко почистване и да дам шанс на шампоана да подейства на косата. С този не усещам нуждата да повторя процедурата. Не знам как да ви го опиша. Не е скърцаща от чистота на допир косата. Усещам я достатъчно чиста и леко повдигната, както след старателно втриване на шампоан след две измивания. 
Опаковката е с любимият ми "клик" ефект. Само натискаш и отвора се подава от другата страна. Много удобно особено в банята!
Нещо, което ме впечатли в балсама още визуално, когато си наредих продуктите в банята бе, че е по-малко количество от шампоана. Винаги имам балсами в излишък, които се размотават след като шампоана от серията е свършил. Не знам само аз ли съм, обаче не успявам да изхабя заедно шампоан и балсам. Затова си казах: "Разумно  решение от страна на марката!". Балсам нанасям само в краищата на косата, въпреки че това е серия за обем. Този е с лека и приятна консистенция. Действа бързо и не е нужно много да стои преди отмиване. Мисля, се е случвало при мен да постои само две минути и пак косата се разплита по-лесно с помощта му. Също не утежнява косъмът.
Сега стигам до продукт номер три. Подобен тип спрейове не бях ползвала от години. Просто те са вечни, а аз обичам често да тествам нови неща без да съм гузна, че трупам излишни. 
Интересното при този е, че дозаторът си има удобен предпазител. Също така може да се ползва и по дължините на косата. Обикновено не суша косата си със сешоар. За този спрей направих компромис първите пъти, за да видя по-късно мога ли да го измползвам в моменти, когато оставям косата сама да изсъхне. За мое щастие...
Спреят придава обем на моята тънка коса и в пътите, когато само я напръскам и оставя сама да изсъхне. За по-добър ефект е добре да ползвате сешоар и изсушите с главата надолу. Аз оформям прическата задължително с надолу главата, защото не знам каква е причината, ама това спомага за обема и като цяло оформянето.
Използвам серията от месец и съм супер доволна от ефекта, който придава на косата ми. Отдавна не се бях спирала на продукти за обем, макар че ми липсва и го търся, като ефект. Мисля, снимките на косата ми говорят сами как точно изглежда тя след трите продукта :)

*В момента има промоция на продуктите в Lilly и Ремедиум и може да се сдобиете с шампоана и балсама за около 10лв всеки :)*

Количество: шампоан - 200мл, балсам - 150мл, спрей за обем - 200мл 
Цена: шампоан - 14.39лв, балсам - 14.39лв, спрей за обем - 20.69лв
Можете да намерите в: Ремедиум, Лили Дрогерие и DM

*публикацията е колаборация с Biopoint

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!