Поглед на някои Коледни колекции през 2016

Изпреварвам бъдещото си видео за новите продукти , които излязоха на пазара и успях да опитам, защото а) Коледните колекции скоро няма да са толкова вълнуващи и б) те са лимитирани издания.


Днес ще ви представя три от многото на пазара, които имах щастието да опитам. Подгответе са много блясък ;)
Започвам с Bourjois. През последната година ме спечелиха с очната си линия тип писалка, за която не знам защо не съм писала в блога, но в канала често я показвам. Три неща ще ви демонстрирам днес от техният празничен асортимент: базата за озаряване на лицето SCULPT light, спиралата Volume Reveal и палитрата Palette Le Smoky.


От спиралите на марката съм много доволна по принцип и тази ми хареса много. Консистенцията е леко по течна сравнено с другите не Bourjois, които съм имала. За момента се е настанила доволно в несесера ми. Дизайнът и е много интересен бързам да отбележа. Има огледало на една от страните, ама умишлено не съм ви го снимала, понеже още му държа предпазната лепенката. На мен тази спирала ми дава много дължина. Не сплъстява миглите ми и е с любимият ми тип силиконова четка :) Не бързам да ви съобщя, че е любимата ми в момента, защото тествам още няколко, от които също съм доволна.
На снимките с червеното червило и опушеният грим нося спиралата.
Сега минаваме на най-интересното, мисля. Палитрата Le Smoky, както предполага превода на името е създадена за експерименти с опушеният грим. Ако сте му фен или пък на по-студените тонове, вярвам би ви заинтригувала. За пръв път се гримирах с нея специално за Нова година. Тогава я комбинирах и с цветове от други мои палитри, защото Le Smoky палитрата се оказа със специални изисквания :)
Моят първи съвет към всеки притежаващ тази палитра или искащ да я има е да си гримира очите преди лицето. Самите сенки са толкова меки и деликатни, че се ронят и падат под клепачите, докато биват нанасяни. Аз гримирам първо лицето, затова го отбелязвам. Имайте предвид по принцип, ако слагате по-интензивни тъмни цветове, че е препоръчително първо да гримирате очите.
Вторият ми съвет е да използвате лепкава база на клепачите и задължително база. За новогодишният ми грим исках да сложа от синият цвят, тъй като обожавам сините тонове и първо поставих син молив на очите. Това накара цвета да се прояви още по-добре на кожата, но също и залепне здраво, което намали и прашенето на цветовете. Интересен факт, но в годините, когато аз бях десети клас излязоха меките моливи на Bourjois за опушен грим и от тогава съм свикнала да работя по следният начин за постигане на опушен грим.. Започвам с кремообразен молив и после сенки за успешна опушена визия ;)
Le Smoky palette има добър замисъл. Също дизайн. Страшно много ми харесва, че мога за обръщам огледалото и то се затваря с магнит към основата.

Все пак имайте предвид всичко посочено за консистенцията на цветовете, защото с ръка опитани са много обещаващи, но бъдат ли докоснати с четка и пренесени към клепача положението е различно. 
Този продукт ме завладя най-много от трите. Тази бутилчица с помпичка съхранява крем изпълнен с отблясъци, който може да ви докара така модерният strobing ефект :) По много начини. Поне аз го използвам различно всеки път и до момента не съм оставала разочарована от това как озарява. Аз имам кожа с доста изразени пори и въпреки това смесвам доста често напоследък Bourjois SCULPT с фон дьо тена си.  Тъй като аз използвам ColorStay, който е с матов финиш, се получава една по-сочна консистенция, която ми допада много на кожата как пречупва светлината. Особено след полагането на пудрата върху лицето. 
На всяка една снимка от поста съм с Revlon ColorStay и Bourjois SCULPT смесени заедно за моя база на лицето. И тук може да забележите частичките на спиралата от Catrice.
Другият начин, по който го нанасям на лицето си е не зони преди фон дьо тена ми или след, като кремообразен хайлайтър. Помпичката ми помага лесно да дозирам продукта. Между другото прави ми впечатление и ароматът му на краставица ;) 
Преминаваме на Catrice и Essence. 
Пак ще ви разказвам за хайлайтъри и спирала ;) 
На снимката съм с кремообразният хайлайтър на Catrice нанесен на клепачите и скулите.
Catrice имат по-голяма колекция посветена на просветляващите продукти. Не само различни формули и консистенции, но и подтонове. При мен пристигна златистият кремообразен хайлайтър. Него тествах преди първият кремообразен продукт в този пост.
По-мъничък е този хайлайтър, като количество и май поради тази причина съм го поставяла винаги върху и под останалите си продукти. Не съм го смесвала.
Бих казала, че проблемът ми с него е, че бързо съхне. Изсъхне ли не мърда, което е положително, ако говорим за трайност. Трябва да сте бързи с преливката на този хайлайтъра в кожата. Иначе остава, като петно върху кожата. Просто след всяко нанасяне преливайте и така на минавайте зоните по лицето ;)
Цветът не е за моята супер бяла кожа. Топъл е и му се радвам, като го нанасям на приятели, които гримирам и са с по-тъмен и жълтеникав тен кожа. По-добре допълва техният подтон кожа. Все пак марката предлага още една опция цвят на продукта :)
Хайлайтърите на Catrice са вероятно едни от най-обсъжданите, като хубави бюджетни през годините. Ето, че и мен първият ми техен ме впечатли. Съжалявам само за тяхната практика да са все лимитирани.  
Този под формата на пудра е отново златист, но и с лека розова нотка. Консистенцията му не е прекалено мазна. Вижда се и по остатъците по-опаковката, че е по-пудрен. Това няма значение, защото стои много красиво. Фин и красив хайлайтър. На снимките с розовият цвят червило го положих в средата на устните, за да си докарам лек металически ефект, който е много модерен в момента.
Четката от Essence е по-скоро апликатор. От онези, които обикновено стоят в палитрите. По-заострен е и го ползвам за цвят във вътрешният ъгъл на окото. Получава се добре!
О, и спиралата е с блясък! Да, блясък. И не, не очаквайте, че може да запърхате с глитър по целите мигли или пък, че ще имате супер прозрачна изпълнена само с частички консистенция. Просто към черният туш са добавени отблясъци, които се разпределят различно и личат единствено и само на светлина и ако се вгледате внимателно.
Самата спирала я предлагат и редовно без частичките. Пак е със силиконова четка и няма да лъжа пак бързо я харесах. Тази ми дава повече обем и за долните мигли е супер удобна конусовидната форма на гребенчето.
Идеята за деликатен блясък в нея също ми допадна, защото е носима. Не е набиващо се на очите и все пак има нотка празничност.
Преминаваме на Pixi by Petra, които ме изненадаха през декември и отворих в канала самата кутия, където бяха побрани отново все бляскави продукти.
Между другото техният сайт доставя и до България. Благодаря на Снежи, че спомена :)
Като най-вълнуващ продукт, започвам с палитрата. На пръв поглед имаме всичко. Палитра за очите, веждите, хайлайтъри и ружове. Повече блясък дори и при цветовете за очите. 
Влюбена съм в ружа, хайлайтъра и бронзанта. Супер мека и приятна за работа формула. От онези продукти с цвят и блясък, които ми харесва как плавно пречупват светлината и озаряват. Такива, които ми допада как стоят на моята кожа с много пори. Просто не ги акцентират и консистенцията им е вълшебна.
Хайлайтърите са ми много тебеширени и не достатъчно интензивни, като блясък. Можело е да не ги добавят към палитрата. 
При сенките положението е и да, и не. Специално за мен не са идеалният подбор. Не са лоши, като консистенция. По-сухи са. Добре пигментирани обаче. Тези за вежди и те са ми странни, като цветове.
Трите продукта за лице.
Със сенките и останaлите продукти на Pixi.
Пигментите им ме развълнуваха много. Петте цвята са подредени един върху друг. Компактно са побрани на едно място, което е плюс, защото не ми се разхождат из чекмеджетата няколко единични продукта. Единствено не ми направи добро впечатление от самото начало, като ги отворих, че нямат мрежичка. Нещо, което да не ги кара да излизат от опаковката свободно.
Мисля, че очаквах повече блясък от тях. Не са лоши. Дори между другото не се разпрашват много. Почти не виждам остатъци под очите от тях освен, ако не нанеса черното. От друга страна ме разочароваха, защото получавам сходен ефект на клепачите си с някои сенки от други палитри.
Все пак са много красиви и ме изкарват от комфортната ми зона.
Моливът в розово злато също не е нещо към което често ще посягам. Доста е мек и мазен и бързо му се затъпява писеца. Трябва да го опитам на целият клепач. Във водната линия съм го носила за озаряване и изглежда плюс се държи задоволително.
И остана червилото, което е едно мазно и комфортно червено. За тези от вас, които ги е страх от интензивното класическо червено или пък търсят нещо, което да е по-удобно за носене всеки ден.
Дори е трайно. При мен с изчезването оставя стейн. 
Не знам дали сте се изморили с четенето, но аз определено се радвам, че 2016 ни остави толкова много интересни продукти.
Част от тях смятам да продължа да използвам и през 2017.
Ще се радвам да прочета коментарите ви и кой продукт е най-впечатляваш според вас ;)

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!