Озаряваща маска с киселини на Caudalie [ревю]

Завръщам се и в блога след творческата не бих казала почивка, ами по-скоро криза от типа на не мога да реша кое по-напред ;) Решила съм да се придържам към графикът си от видеа и публикации без изключения. За себе си знам, че мога да живея под график. Разбира се, някакъв, който е реалистичен за човешките ми възможности.

В този ред на мисли... От хаотичното ми публикуване на съдържание през декември, имах и няколко не публикувани блог поста, като към момента съм минимализирала черновите на две. Тях ще четете днес и в понеделник :)
Отново се доверих на маските от френският бранд Caudalie. Първият път, когато поръчвах тяхна маска нямаха налична тази с пилинг ефект. Щом привърших предишната, която между впрочем много ми хареса и затова бях убедена още повече, че искам да продължа с маските на Caudalie. 

Преди да седна да напиша това ревю потърсих дали съм ви разказвала за тази, която се води Purifiying и явно съм пропуснала, което е жалко в предвид, че е наистина хубав продукт. Тя се води дълбоко почистваща и според сайта им е по-тежката артилерия сравнено с тази, която ползвам сега и има гликолова киселина. Нейното действие пък (на тази с гликоловата киселина) е да обнови кожата. Също така от марката са я обозначили, като подходяща за всеки тип кожа. 
Харесвам киселините да са част от моята грижа за кожата. При мен се получи, така че извървях супер дълъг път до това да открия моите продукти, които да помагат и да не дразнят кожата, защото темата е малко пипкава. Вярвам, че киселините помагат, ако са внимателно проучени и естествено след много проби, докато разберем кое е за нашата кожа. 

Да се върнем на маската, която досущ, като предшественикът си е с бял цвят на консистенцията. Дори ухае сходно. Бих добавила твърде много си приличат даже. Дори на външен вид - тубичка с капачка на винт. По-предпочитан вариант от мен за опаковка на подобни продукти, защото не се бърка с ръце в консистенцията.
Горещо препоръчвам да не пестите продукт от Masque Peeling Glycolique. Нанесете на лицето стабилен видим слой, защото тези маски с изсъхването си попиват в кожата, като крем. Когато е малко количеството нанесено от тях сякаш изчезват и при отмиването почти нищо не пада. 

За разлика от дълбоко почистващата... Тази с пилинг ефект е по-благоприятният вариант за мен. За пореден път се убеждавам, че дълбоко почистващите продукти дразнят моята кожа понеже изкарват всичко на повърхността. Освен това сега зимата, когато няма особено много светлина се чувствам по-сигурна да третирам кожата си с киселини, които я правят по-фоточувствителна.
И след двете маски кожата ми се усеща стегната и мека. Много хубаво регулират себума, който произвежда естествено кожата. Избистрят ми тена. Няма да ви учудя, ако кажа препоръчвам с две ръце. За мое огромно съжаление за момента Caudalie са достъпни за нас в България само онлайн. Не ги подминавайте, ако имате възможност на живо да ги видите.

Количество: 75мл
Цена: онлайн около 32лв
Може да намерите в: enzo.bg


Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!