За маслата и флоралните води

За днешната публикация снимката е доста стара и продуктите отдавна изхабени. Всъщност тя има замисъл да бъде повече излагане на мои мисли относно държанието на моята кожа през последните години по отношение спрямо някои продукти. И вероятно да подчертая за преден път да разбирате кожата си, а не да и налагате да приеме неща, които работят за мнозинството.


Обожавах флоралните води! Не знам какъв е бил периодът с кожата ми преди две години, но в момента не бих си помислила да закупя такъв продукт за кожата си. Нашите добри отношения започнаха с розовата вода, в чиито благотворни действия все още вярвам. После продължиха с други версии, които не бяха толкова успешни. До момента, в който започнах да използвам ментова вода, която тотално раздразни кожата ми и щом свърши просто си взех нормален купешки тоник и спрях с тези си уж по-малкото зло експерименти. Между другото имах бутилка с ментово масло, като тези от снимката и него използвах за устна хигиена. Чудя се защо не съм използвала така и водата.


Не искам да звуча все едно тези продукти не стават или не съм съгласна с тяхното препоръчване! Напротив! Те със сигурност са любимият и перфектният продукт за някои хора. Искам да допълня, че е хубаво да знаете, една нека речем теория, защото аз не обичам да живея в някакви строги правила относно грижата за кожата. 

Та, четох статия относно тониците за лице и след нея ми просветна къде е бил проблемът при мен и флоралните води. Повечето от тях са с главна съставка, която има определен ефект върху кожата. Не всяко растение има антисептични действия. И това, което съм правела при проблеми с кожата е било заедно с този тип тоник да разнеса инфекцията. Интересно и логично. 

Когато кожата ти е проблемна според мен е добре да се започне не само с неутрализирането на проблема, ами и превантивно да му създадем среда, в която да не се развива, а именно по-силни продукти, които убиват бактериите. 
Следващият път бих се придържала към освежаващите свойства на тези води 😉


От години се мъча да харесам маслото от чаено дърво и не се получава. Още, когато опитах първият закупен вид от мен усетих, че няма да съм му фен, колкото и да искам. Пробвах няколко вида включително и това от снимката на biodentbg, което е дори български продукт. И единствено ми се получава с чаеното масло, когато е в други продукти. Не знам в какво съотношение го добавят в тоника на Lush и измивният гел на The Body Shop. Те ми харесаха страшно много! Чистото чаено масло си остана прекалено прехвален продукт за мен, чието приложение не мога да разуча, разгадая и т.н. 

Това са моите мисли относно тези чисти продукти, които много хора харесват, но аз за напред мисля да пропускам. Ще се радвам в коментарите да ми споделите вашият опит 😇


Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!