Първата ми сполучлива покупка от Shedd

Днес съм решила да размишлявам над една, според мен модерна тема. Онлайн шопинга. Мдаа.. аз съм от онова модерно поколение, за което онлайн пазаруването не е табу. Спомням си, че първо бях завладяна от сайтовете за дрехи и вещи втора ръка, като старият "Продавалник". Мисля, че дори през Интернет уговорихме котенце за подарък в осми клас на приятелка. Какви ли не неща съм си купувала с помощта на Интернет. Не само козметика ;)
Общо взето не се притеснявам и с голямо любопитство откривам и пробвам новите алтернативи.

Сега започнаха да се появяват и приложения за нашите телефони, които още по-лесно ни свързват с любимия онлайн магазин. И съвсем логично и естествено за самата индустрия се появиха бързо и приложенията за продажба. Не, не някое продължение на сайт, ами нова самостоятелна платформа достъпна само за нашите мобилни апарати. 
От скоро съм се запалила по Shedd. В началото на годината, когато се появи то в Google Play, като най-теглено приложение, не ме впечатли. Сега ми се струва, че тъй като Shedd продължава да се развива и популяризира, се е превърнало в едно качествено кътче за моден пазар. Има многобройни обяви от различни по стил продавачи и на скоро се сдобих с нещо много практично от там. Останах много доволна!
Този опит ме накара да се замисля над темата с пазаруването на подобни места. Затова реших да прехвърля малко опит и на вас, като споделя моите стратегии, които ми помагат да оставам все по-доволна от поръчките през Интернет.


Отделих няколко точки мислено, затова нека преминем към тях:
  • Смятам, че добрата комуникация между продавач и купувач спомага нещата да се случат правилно. Бъдете любезни! Започвайте със тривиалното "Здравейте!" и поддържайте уважителния тон на Вие. Все пак отсреща не е ваш познат. Лично на мен ми допадат директни въпроси и питанки, но обръщението на 'ти' звучи някак не на място, а обратният вариант респектира и дава една доза сигурност и уважение на двете страни.

  • Изисквайте винаги повече снимки на артикула. В примера със Shedd, където стратегията на приложението е да наподобява един InstaГардероб, който е изграден от само една снимка за всяка дреха или аксесоар. Там ще бъдете привлечени от снимката, но не разчитайте само на нея. Помолете за още. Например: Близък план на някоя апликация или просто да видите материята. По-обстойните снимки на самата дреха биха ви създали по-реална представа дали тя е за вас.

  • Питайте повече с цел да получите отново реална информация. Както сайтовете за дрехи имат скала с мерки и точно описание на модела, питайте и вие за тези подробности. Никой не е стигнал далеч без питане ;) Например: "От къде е закупена дрехата?" или "Каква е материята? Еластична ли е?". Между другото, ако питах за грим продукт, винаги започвам с "Кога е закупен?". Това е добър въпрос и за други неща, които може да закупите чрез частен купувач и е възможно да са използвани. 

  • Ако си взимате нещо онлайн от непознат продавач, разгледайте внимателно дейността му. А, ако има система с гласувания за качеството на стоките му, още по-добре. Особено с китайците често това ми е определящия критерий, дали да поръчам. 
Намерет ме в Shedd с хаштаг #MURFEISHUN

  • В места с частни продавачи, не си представяйте, че те ще продават няколко бройки или факта, че сте писали с 'заинтересуван съм' тон, ви пази стоката. Бъдете реалисти. Особено в случаите, когато интереса е голям аз преглеждам съобщеният по реда на получаване. Този, който първи обяви, че купува наистина и остави данни за доставка е потенциалният купувач. Затова не се сърдете, ако след дълъг чат с някого ви съобщи, че е продал продукта си. На мен също ми се е случвало много пъти така да изпусна нещо и признавам повече прецакана съм се чувствала от това да открия, че в магазина е свършил набелязания ми пуловер ;)

  • Съгласявайте се на познати начини за доставка. От личният си опит мога да ви дам за пример, че не всеки познава разносвачите Еконт и Спиди. Винаги се опитвам, ако аз стоя от страната на купувача да е една от тях в близък до мен офис, защото ми е по-удобно, тъй като често изпускам куриера. Но съм имала съобщения с желание за покупка от хора, които нямат подобен опит и винаги правя компромиса в тяхна полза. В Shedd например продажбата се уговаря между продавача и купувача на лично. А, и профилът ви там не е обвързан с платежна функция. Имате правото на избор, така че възползвайте се. 

  • И не на последно място... Пазарувайте онлайн от сигурни места. Всъщност винаги можете да го разберете, ако например разпитате приятели и познати, дали са останали доволни. Лично аз използвам Интернет , за да се информирам по подобни въпроси. Както съм споменала във видеото ми за "Разчистване и подреждане на гардероба", Shedd неслучайно има добър статут сред приложенията. Зад него има екип, който винаги е насреща да разреши проблемите, които може да възникнат. Добрият customer service винаги е с предимство! 
А, ето я и шапката, която ще видите и в утрешното видео ;) Много съм доволна от избора си!
Това е моята политика при онлайн поръчките.Мисля си този пост да има продължение и в него да ви нахвърля няколко съвета за това как да се превърнете в по-добри онлайн продавачи. Пишете ми какво мислите по-въпроса :)


*Поста е в колаборация с Shedd

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!