Перфектният контур с Shade&Light на Kat Von D

Имам тази палитра от три месеца почти. Това е първата ми палитра, която не е със сенки за очи, а цветове за лицето. През последната година много стана модерно марките да пускат палитри за контур и хайлайт. Като цяло доста се чудех дали и на мен ми трябва подобна и тъй като не исках да изгубя възможността да има наблизо щанд на марката Kat Von D се постарах да си взема нещо супер популярно от асортимента им. Обмислях и сенки за очи в началото, но реших да направя нестандартен избор.
От три месеца я използвам без пропуск във всеки един мой грим. Оказа се добра придобивка не само за използване върху лицето ми, но и върху очите. 
Сега ще се спра на всеки отделен цвят от Shade&Light  и ще ви разкажа по-подробно какво мисля за палитрата.

Тя е разделена на два реда, които са съставени от три цвята. Горният е посветен на участъците по лицето, които са изпъкнали и бива да се просветляват, а долният е с по-тъмните сенки подходящи за контур и извайване на лицето. За всичките цветове може да се каже, че са матови - наистина няма и един с блясък. Те също така са супер меки до такава степен, че се разпрашват с едно леко докосване на четката. В началото много не ми се понрави това, макар че оценявах и колко добре се преливат и как абсолютно никога не са стояли тежко на лицето ми. Отнема известно време да се свикне с консистенцията и го казвам, защото вече все по-малко ми се натрапва колко са прашливи. Просто са изключително меки и изключително от друга страна пигментирани. 
Наистина няма нужда от много ровене с четката. Дори и да сложа повече не е много плашещо, защото както казах направило ми е впечатление колко добре се преливат. В тази връзка идва ред на това как и шестте цвята се проявяват на моята кожа и до колко добре ми пасват. 
 Sombre и Lucid харесвам страшно много за себе си. С розовият неутрален цвят често запечатвам коректора си под очите и минавам по клепача. Така правех и с предишната си насипна пудра и продължавам само че с тази палитра. Аз съм я издълбала доста и гледам да разнообразявам с жълтеникавата сянка - Lyric, която също добре озарява и дори предпочитам, когато запечатвам коректора върху центърът на носа, челото и брадичката. Рядко достигам до Levitation - по-прасковената сянка, защото на моята кожа е видима. Гледах няколко урока за поставянето и като неутрализираща сянка на тъмните кръгове под очите. Върши работа не отричам, но не можах да свикна да използвам редовно. Повече я използвам върху очите за затопляне на сгъвката. 
Lucid пък е идеалният ми цвят за контур от палитрата. По- пепеляв е и студен, но не прекалено тъмен на фона на останалите два. Shadowplay полагам понякога, като бронзант и главно за сянка в зоната на челото. Мога да се контурирам с него, макар че е по-топъл, но не го предпочитам толкова за целта, колкото Lucid. На човек с малко повече цвят в кожата и жълтеникав подтон би допаднал повече. Със Subconscious обикновено при вечерен грим задълбочавам сянката създадена с Lucid. Взимам от него много малко, защото е изключително силен. Слагам го за сянка, която да скрие двойната гуша. Нямам такива недостатъци на лицето да чукна на дърво, но просто обожавам как ми подчертава лицето щом го сложа в нея зона. 
Както се разбира от разказа ми до сега... Използвам всеки цвят на палитрата без един. Особено тъмните съм си ги разпределям по-цялото лице с различна задача. За подчертаване на очите също ги използвам. Получава се естествен ежедневен грим. Пътувах на няколко пъти само с нея и никакви други сенки и хич не ми е залипсвала друга палитра.
Въобще, ама въобще не си представям грима си без нея в момента!
В кутията има и илюстровани малки уроци за използване на палитрата. Не е книжка и определено служи за добър ориентир. Изненада ме, че самата Kat Von D е правила рисунките. Сладурска добавка са! 

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!