Успешно ексфолирана кожа с Clinique Exfoliating Scrub [ревю]

Как да започна точно това ревю? Хммм... За мен даден продукт част от грижата за лицето се доказва, като жизнено важен, когато временно липсва от рутината ми и усетя, че не мога без него. Това ми се случи преди две седмици, когато бях на почивка за 6 дена и бях преценила, че освен скраб за тяло, такъв за лице няма да нося със себе си, Постарах се дните преди почивката да ексфолирам кожата с текущият ми физически ексфолиант - Clinique Exfoliating Scrub, за който ще пиша днес, и химичният, за който ще пиша вероятно също много скоро ;)
Не знам без какво не може вашата кожа през лятото, но при мен определено е редовното и добро/ефективно почистване на кожата с ексфолиант или под другото му познато име скраб за лице. От редовното 2 пъти в седмицата увеличавам на 3 и от няколко лета забелязвам, че това е добро решение лично за моето лице. Резултатът е по-чиста кожа и комфорт. Не знам как да ви го обясня, но просто моето лице жадува да се избави от горният слой с мъртва кожа и нечистотии повече от всякога щом стане топло.
Още малко въведение... Бях изпаднала в голяма чуденка какъв ексфолиант за си закупя след като имах онзи лош период на кожата покрай стреса тази пролет. Предходният използван от мен на Apivita не усещах, че искам да повторя и веднага мислено ми изплува отново Clinique Exfoliating Scrub, тъй като много мои любими български блогърки го похвалиха през 2015-та година, реших да го взема, ако евентуално в Испания е по-изгоден. Е, не беше дълга чуденката, защото в дрогериите им Druni имаше намаление точно на Clinique :)
Първото нещо, с което ме спечели Clinique Exfoliating Scrub бе консистенцията. Бих оприличила сместа на гъст крем изпълнен с фини частички. Като казвам изпълнен, имам предвид, че самата гъстота се създава от тях, защото са страшно много. Точно такива частици предпочитам да има моят ексфолиант. 
Може да са дребни и да ви изглежда сякаш нямат да направят много, но често точно с тях виждам по-голям резултат на своят кожа. Този конкретно много добре излющва горният слой без да ми дразни кожата. След него чувството е много приятно, защото има и охлаждащ ефект. Особено в летните жеги е много освежаващо. 
Прави кожата ми осезаемо мека и на допир се усеща как е гладка и сякаш самият релеф е гладък. Не знам как да ви го опиша по друг начин. Трябва да се усети на живо кожата след него.
Като цяло от всичко, което съм опитвала на Clinique, този ексфолиант ме спечели най-много и съм щастлива, че е икономичен от друга страна, защото не е съвсем бюджетен продукт. И все пак мисля, че ако до края на тубичката още съм влюбена така в него, ще продължавам да го купувам.

Цена: около 45лв (възможно еи да греша, но в Ензо.бг е толкова)
Количество: 100мл
Можете да намерите в: бутика на марката в София, веригите Сефора, Дъглас и Бюти зоун

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!