Zoeva Rose Gold set [ревю]

Имам дълга предистория за това как се сдобих с четките на Zoeva. Искам ги от лятото на 2014. Тогава мислех есента да ги поръчам, но си казаха, че не бива да имам помисли за други четки в предвид, че по онова време бях доволна от Real Techniques. Наистина бях, обаче с приближаването края на онази година моите четки на Real Techniques започнаха да ми изневеряват една по една. Може би, търпението ми за техните четки приключи с разпадането на две и тоталната промяна в текстурата на косъма на голяма част от останалите. 

И така през миналото лято реших, че подаръка от мен за рожденият ми ден ще е розово-златния комплект на Zoeva. Направих си Pay Pal, проверих добре наличността на картата ми и сайта все пак ми отказа над четири пъти в различни дни. Направо не можех да повярвам. Толкова дълго ги мислех тези четки и толкова пъти имаше някакви варианти да поръчам чрез друг, че сякаш някой се шегуваше с мен.

Дойде изминалата Коледа и както се пее в моята песен ;) Всичко, което исках беше... Розово-златният комплект на Zoeva и събрах сили и смелост пак да опитам със сайта. Преди това мъчих да излъжа BeautyBay, които продават продуктите на марката, но четките не доставят до България. Може да се посмеете още на моя късмет, защото нямах особено време преди Коледа и реших, че преди да замина за София ще си прехвърля пари на картата с PayPal акаунта, но  не намирах банкомат на моята марка. Прибрах се от пътуването и първата работа, която свърших бе да заредя картата и само се молех този път сайта да не откаже. Не отказа, но пък идваше Коледа после Нова година.. все празници през, които се почива и четките бяха в моите ръце едва първата седмица на Януари :)
Дълъг разказ, а? Сега ще ви разкажа за целия комплект и ще отговоря на въпроса дали си заслужаваше инвестицията на средства и емоции, докато се добера до четките :)
Комплекта включва осем вида четки. Подбора по мое мнение е долу-горе от най-важните, които са нужни за поставянето на продукти и за лицето, и за очите. Мислено ги разделям на четири за лице и четири за очи, но както много пъти казвам с четките няма много строги правила и не се страхувайте да използвате четката си за пудра, например за руж и бронзант щом за вас с нея се получава най-добре. За мен едната част на удоволствието в гримирането е това да експериментирам и постоянно го правя. Все пак говорим и за вид изкуство ;)

Четките могат да се закупят и отделно. Продават се в сайта и самостоятелно.
Silk Finish е общо взето четка за кремообразни продукти и веднага много от нас биха я опитали за фон дьо тен, защото наподобява популярните buffing четки. Тази не се разперва толкова, колкото съм свикнала да ги правят повечето такъв тип. Супер мека е и много плавно нанасям фон дьо тена с нея. Откакто я имам дори не съм се сещала за любимият ми Beauty Blender. Dior STAR се нанася най-добре с нея. 
Горещо бих ви я препоръчала! Единствения минус, който откривам аз в нея е трудното и измиване. Отнема ми повече време и измивания, тъй като продукта навлиза доста навътре и косъмчетата са много и нагъсто разположени. Леко е заоблена. Това го намирам до някъде за удобно.
Powder е четка за пудра, която аз повече предпочитам да използвам за други прахообразни продукти, но не и пудра. Предпочитам класическото кабуки за подобен продукт. Тази четка е доста по-подвижна от предходната. Малко странна ми е когато я мия, защото сякаш продукта се плъзга по нея и изгубва, а като я плакна процеса е супер кратък. Не се оплаквам!
Предпочитам я за поставяне на бронзант. Много добре го прелива.
Luxe Sheer Cheek е класическият тип ъглова четка за руж, чиято форма пред разполага и нанасянето на бронзант плюс хайлайтър, ако използвате различните и части. Отбелязвам, като важно, че е от естествен косъм. Предходните са от изкуствен. Ще отбележа нататък в ревюто и останалите с естествен, но ако не съм писала нищо по тази точка, е защото четката е с изкуствени косъмчета,
Четката за руж в началото ми беше малка. Да, по-малка е тази, която имам на Fancy Witch и ми е много любима, но бързо се нагодих и на нея. Изключително мека е и същевременно нанася продукта много силно пигментиран на скулите, затова внимавайте с нея. Аз и посвикнах и я обожавам. Харесва ми и да контурирам с нея.
Face shape ми е още мистерия за какво да я използвам най-вече. За контуриране ми идва прекалено прецизна и ако искам повече прелети линии е нужно да прибегна до още една четка. За коректор не е лоша, но аз харесвам бюти блендъра за целта. Приемам идеи за нея. Тя много прилича на първата, която ви показах и нещо, като нейният по-малък вариант.
Concealer Buffer е от типа четки за коректор, който обожава, особено когато ще поставям камуфлажния коректор на Catrice върху проблемните си зони от лицето. Страшно бързо я заобичах и почнах често да използвам. Леко е заоблена в краищата. Нямам какво повече да добавя за нея.
Luxe pettite crease използвам за няколко неща при нанасянето на очен грим. Идеята и е за поставяне на цвят в сгъвката и да, супер добре концентрира цветовете там. Все пак аз я ползвам най-често за долния клепач или в моментите, в които подчертавам с цвят близо до миглите и водната линия. Добре опушва и цвета не седи тежко в тази зона. Отдавна си търсех четка точно за там, която да ме удовлетворява как поставя сенките. Също така много хубаво напластява цвят в края на около и опушва. Мисля, че беше с микс от изкуствени и естествени косъмчета или изцяло от естествени.
Wing liner е типична четка със скосена форма за поставяне на гел очна линия или попълване на веждите. Без да преувеличавам това е най-добрата четка за изчертаване на тънка очна линия, Сигурно някъде в блога съм писала подобни думи за някоя друга минала през ръцете ми, но аз продължавам да си купувам различни продукти и някои от тях изместват старите любимци. Тази е направо, като революция за мен ;дд 
Luxe soft definer оставих умишлено за края на поста понеже много прилича на 217 на MAC и вероятно бихте искали да чуете едно сравнение между двете, понеже на Zoeva е по-бюджетна.
Тази четка е изработена от изкуствени и естествени косъмчета. Също ми е любимец от комплекта, но аз лично не съм от тези, които ще ви кажат забравете за 217 и купете тази, поради няколко разлики в поставянето на сенките с нея.
Тя е видимо по-переста от 217. Мога да го установя и без да ги сложа една до друга. Нея я харесвам само за сгъвката и преливане, докато четката на MAC за концентриране на цвета в края, за опушване дори на долния клепач и пак ще се повторя.. за почти всичко при правенето на очния грим. Нямам представа защо, но на дясното ми око я усещам да драска леко. Опитах първо да започна  с него и после да се преместя на лявото, Няма промяна :дд
Близки са, но не са пълни двойници и сега искам да опитам подобната четка на марката Sigma за да се успокоя съвсем, че инвестирайки в 217 беше едно от най-добрите ми решения.

Няколко думи и за прекрасният несесер, в който бяха поместени. Много е удобен и качествен. Чак не очаквах. Така си имат собствен дом, когато пътувам и дори има място за още неща. Не съм му пробвала максималните възможности, но май може да се сместят четките и основните продукти, които ползвам ежедневно.

И цялото ми пътешествие да се добера до този комплект си заслужаваше на 100%. Вътре наистина са голям част от типа четки, до които аз прибягвам всяка сутрин и качеството на това как е поставен и изглежда грима ми  е невероятно, Още помня първият ден, в който ги използвам. Не исках да приключва процеса. Щеше ми се цял ден да си се гримирам с тях ;дд

Най-изявените ми фаворити за момента са тези трите на снимката плюс не далеч от тях по-любимост са четката за руж и малката за коректор.

Цена: 65 евро без доставката
Можете да закупите от: фирменият сайт на марката

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!