Sephora Mud mask [ревю]

Отне ми доста време, докато се реша да пиша за почистващата маска на Sephora. Мнението ми е някак на кантар, повече клонящ към положително мнение, но някак не успя да изпълни очакванията ми на база мнението на други хора. Винаги съм с ясното съзнание, че всеки продукт от бялата козметика действа напълно индивидулно на човек, обаче този път, може би сама вдигнах акциите на продукта без да съм го използвала.
Фактически маската се води дълбоко почистваща. Обещано е също така да матира лицето. Харесвам голямата и опаковка. Просто подобен тип маски след време сами си изсъхват в бурканчето, а това е за някои излишно голямо, но дебелите му стени според мен добре изолират от околната среда и предотвратяват този проблем. Има си пластинка между капачката. Като цяло голяма, но стабилна опаковка. Отделно продукта е поместен в картонена кутия.
Маската има сив цвят. Типичната консистенция има маските от този тип. Малко по-гъста е и вътре има някакви частици. Те са меки. Странно обаче при отмиването малко трудно се свалят. Според мен не е нужно голямо количество от нея, което е чудесно, защото я прави сравнително икономична в изразходването.
С тази маска се седи около 10 минути. Изсъхва светкавично. В началото леко щипе на кожата и това усещане отшумява веднага щом изсъхне. Не ви препоръчвам да седите с нея повече от 10 минути, дори и не всеки един участък, където сте я поставили на лицето да е изсъхнал. Отмива се малко по-трудно и щом поседя повече време с нея ми е трудно да я сваля.
Това, което чувах за маската, като мнение от други опитали я бе за вълшебните и свойства да премахва черни точки. Често срещам сравнения и с подобният тип маска на Glam Glow, които още не съм склонна да пробвам в предвид високата им цена.
Пак се повтарям с цел да разясня, че моят най-голям проблем с кожата ми е черните точки и широките пори. Няма как да се промени положението съществено, но постоянно се боря  с проблема. Обмислих покупката и прецених, че нищо не губя, ако опитам маската, като силно се надявах и на мен да помогне.
Ако в описанието на моята кожа се откривате, вероятно няма да бъдете сразени от почистващия ефект на маската с оглед на това, че при мен не маха черните точки. И два пъти в седмицата да я мажа на лицето, пак няма такова елиминиране на комедоните. Ефекта на моята кожа е, че тя е видимо с избистрен тен, горният слой на черните точки премахнат и те са някак избутани на повърхността, но работа с механично почистване би ги премахнала напълно и лицето ми е матирано за доста дълъг период, което е чудесно. Мека е кожата след нея и почти не опъва. Имало е случаи при мен се усеща леко челото сухо. На допир е меко, но усещам някакво подръпване на кожата.
Не мога да кажа, че маската е лоша. За парите си е добра. Най-добрата в тази ценова категория от моя опит. Опитвала съм обаче по-евтини варианти, които ми носят същия ефект на лицето, като например маските на Cattier и LUSH. Аз лично не бих си подновила бурканчето след като свърши. Някак имам вътрешни надежди, че до до края му има шанс да си променя мнението. Ще видим ;) За хора с малки кожни проблеми и сравнително чиста кожа мисля, че би била отличен спътник в грижата за кожата.

Цена: 27лв
Количество: 60ml
Можете да намерите в: магазините на Sephora България

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!