Rimmel Match Perfection [ревю]

Че съм на лов за нов фон дьо тен писах неотдавна. Събитията се случиха така, че купих Rimmel Match Perfection по доста странене начин. По принцип отдавна съм му хвърлила око, но нещо не достигах физически до него ;д Обаче се появи една внезапна разпродажба в ДМ (аз се сдобих с него на цена с -50%), вероятно много силно повлияна от новата формула на фдт-на, която скоро надявам се ще бъде заредена у нас. За справка в Лили все още не са почнали да ги разпродават и си седят бутилките Match Perfection на старата цена, която е някъде около 20лв.

Външно фон дьо тена привлича със синята си капачка, на която е отпечатано и логото на бранда - короната, която е запазена марка и интересен елемент и върху други техни продукти :) Според мен стъклената бутилка се усеща доста луксозно. Тежи и помпичката е много добра, тъй като може да изпуска точно толкова, колкото потребителя пожелае. В повечето случаи на мен ми е нужно една помпичка и половина.

Ще ви се стори странно, ако сте мои редовни читатели, че си взех втория предлаган у нас цвят. Опитах и него и по-светлия в магазина и сякаш ми допадна този повече. 103 True Ivory е. Малко е жълтеникав, но успешно ми неутрализира сивкавото лице сутрин.
Фон дьо тена има и слънцезащитен фактор 18.

Доколкото видях новата формула има и хидратиращи свойства. На моя Match Perfection не е упомената отзад на етикета да има и такова действие. Обещана е свежа и сияеща кожа до края на деня.

Е, това определено не е матов фон дьо тен. Финиша не е точно сочен или dewy. Нещо по средата. За сравнение има повече блясък в него от L'oreal True Match.
Консистенцията е доста течна, така че препоръчвам нанасяне на порции върху лицето и никакво бавене с отливане на ръката. Добре се разнася с пръсти, гъбичка за лице и четка. Нямам конкретен начина за поставяне, който предпочитам с фон дьо тена. Само мога да подчертая, че с гъбичката, тоест Beauty blender-а стои по-сочно, но въпреки това на мен ми харесва, макар че съм със склонна към омазняване кожа и пудрата ми не е с матов финиш.
Понася напластяване. Като цяло никога не е изглеждал тежко или в повече, колкото и да съм слагала.
Едно мнение ме подтикна да желая да опитам Rimmel Match Perfection още повече и конкретно изказването, че прилича на Chanel Vitalumiere Aqua, с който също имах няколко дена тест и колкото и да съм влюбена във финиша му, няма как да съм склонна да го купя в предвид високата му цена и че изчезва от лицето ми много бързо.
Мисля, че малко си приличат, но ако ги сравнявам, този път Rimmel Match Perfection ще е по-матово изглеждащия :)
Като цяло Rimmel Match Perfection не успява да издържи от сутрин до вечер. Също така мисля доста му помагат и любимите ми два коректора на MAC и Catrice плюс пудрата отгоре. Особено тя, тъй като стои доста мокро, докато изсъхне и се намести на лицето.
Все пак за 6 часа е там и не мърда.
Други важни характерни негови черти са силния аромат, който на мен вече не ми прави впечатление, и факта, че кожата е много мека и приятна на допир след него.

Покривноста е лека до средна. Трудно би се стигнало до пълна.
Като цяло лек и приятен за ежедневието продукт за лице, който се радвам, че съдбата ме подтикна да опитам. Препоръчвам горещо на момичетата без много проблеми с кожата и нужда да скриват нещо по лицето, както и на тези с нормална и суха кожа.

Цена: около 20лв
Количество: 30мл
Можете да намерите в: Лили и ДМ

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!