Beauty Blender [ревю]

Понякога е добра идея да не се лутаме между имитациите на даден продукт, а да грабнем оригинала. Разбира се, има и изключения, но лично аз в живота винаги предпочитам оригиналите.
Е, оригиналната гъбичка Beauty Blender получи доста внимание, откакто е на пазара. Постоянно излизат нови и нови нейни копия, като до сега не съм чула за някое да е идентично с нея. Незнайно защо, но двойниците и не се пребориха със славата ѝ и аз също се предадох преди месец пред изкушението да разбера струва ли си.
Миналата година си купих варианта на Real Tecniques. Бях пленена от това, колко естествен завършек се постигаше с гъбичката и как някои продукти наистина сработваха в пъти по-добре нанесени чрез гъбката. Уви, тя започна да се разпада много бързо след ежедневно ползване.

Искам да ви съобщя, че тези две гъбички нямат нищо общо. И това сама го установих още от първата проба на Beauty Blender-а. Разликата е от небето до земята.. на светлинни години е качеството предлагащо Beauty Blender-а от това на оранжевия му, според мен, далечен роднина.
Ако до сега не сте срещали подробно описание на това как работи една такава гъба за лице, съм решила да отделя и няколко изречения за обяснение.Тези гъбички се потапят във вода или напояват и след това старателно изстискват. После продукта от типа на коректор, фон дьо тен и кремообразен руж се нанасят или директно чрез гъбичката, или първоначално се поставят на лицето и след това разпределят с помощта на гъбичката, като се действа с потупващи движения.

Дори по този параграф мога да ви отбележа една разлика между Beauty Blender-а и гъбичката на Real techniques. Определено двете удвояват размера си щом се изпълнят с вода, обаче Beauty Blender-а поема водата и като го изтисквам сякаш не изпуска и капка. Задържа я и е готов. Не мога да ви го обясня точно, но само, ако го притежавате ще разберете ;) А, продукта на Real techniques изисква доста старателно изстискване и аз лично много обичах да си го мокря вечер и сутринта след като малко е изсъхнал да го ползвам, въпреки че наистина старателно го отцеждах и в кърпа. След напояването е добре да се ползва и кърпа за отстраняване максимално на излишната вода. Пише го и в упътването на Beauty Blender-а :)
Най-много ме изненада и че Beauty Blender-а подскача. Да, когато притискате продукта и го разпределяте с него, той се изтласва от кожата и точно подскача. Мисля, че и това е тайната му за това да прави продуктите наистина покривни, което отново на Real Techniques гъбичката не правеше(нямаше отскачане при нея) и лично аз от нея бях заключила, че тези гъби ядат много продукт, докато постигнат същата покривност, която една четка дава. Е, подлъгала ме е. Beauty Blender-а дава и покривност и да, яде малко повече от някои четки, но наистина разликата е минимална и също зависи от консистенцията на продукта.
Като цяло съм смяна от това, как се работи с тази иновативна джаджа за поставяне на грим. Всеки положителен отзив си заслужава. Единствено е жалко, че цената не е ниска, а такива продукти е добре да се сменят максимално често заради риска от развиване на бактерии. Аз мия моята гъба  след всяко ползване заради това и се старая да я суша на слънце, за да е по-бързо суха.
Не я почиствам със специален продукт, а шампоан за коса или обикновен сапун. Нужно е да се потърка малко на местата, където се е насъбрал продукт. Не виждам обаче да е почнала да се разпада, което с другата гъба до този момент би ми се случило съдейки по преживяванията ми с нея.

Единствено не ми допада, че при миене пада доста от розовия цвят. Въпреки това в ръката ми самата материя на гъбичката се усеща здрава и плътна, докато с дубликата на Real Techniques беше обратното. Доста по-лека бе оранжевата гъбичка. 

Остава ми единствено да похваля и формата наподобяваща яйце. Върха е много удобен за зоната под очите, а обратната страна използвам за фон дьо тена си ;)

Цена: 34лв в Sephora
Можете да намерите в: Sephora България и онлайн

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!