Една марка, два продукта: Refan Passion fruit

Хронологията в блога ми отчете, че не съм писала нито един пост посветен на Refan. Срам, срам.. както би възкликнала моята мила приятелка Софи ;) Просто това е един много познат български бранд, който предлага няколко невероятни неща. Макар че в това ревю имам и едно малко разочарование, горещо бих ви препоръчала да им обърнете внимание особенно в предвид факта, че в повечето им магазини има щандове и на Wet n Wild.

Най-любимият ми техен продукт си остават скрабовете им за тяло. Страшно достъпни са с оглед на това, че ексфолирането на тялото би трябвало да е честа практика ежеседмично и се предлагат в разнообразни аромати. При последното ми посещение на един от магазините Refan много исках да грабна този с кайсия. Страшно хвален е и най-сетне го намерих наличен. Обаче подуших преди да купя и веднага сетивата ми разпознаха и другия плод - пъпеш. Не обичам пъпеш и особено миризмата му ме влудява от малка, затова този продукт скоро няма да получи внимание от мен :(

Затова пък много добре познавам аромата на Passion Fruit и го харесвам. Доста наситено сладка е миризмата му, но и леко екзотична. От неговата серия избрах да е ексфолианта ми и съм много доволна. Имам желание да опитам още и още, докато получа опит с всеки Рефански скраб ;д (наред е Wild Cherry)
Малко за консиостенцията на продукта.. Това е типичния захарен скраб.Частиците са едри и забележими захарни кристалчета. Разпенва се леко и много добре се контролира разпределянето по кожата. Тъй като аз понякога не достигам добре задната част на врата ми, ми се е случвало да останат част от частиците и леко лепнат, затова добре отмивайте ексфолианта. Бързо се измива между впрочем и не бих казала че оставя кожата подхранена, като този с лимон на The Body Shop, затова след процедурата с него е задължителен лосиона за тяло.
Много добре си чувствам кожата след него и лично аз намирам за много ефикасно премахването на повърхностния слой на кожата със скраб за тяло. Ако съм редовна, кожата ми става мека, невероятно чиста.. В най-доброто си състояние, ако трябва да съм кратка ;)

Тъй като Refan постоянно имат някакви изкушаващи оферти, този път се навих да взема скраба заедно с део рол он. По спомен (7,99лв бяха общо) разлика между цената само на скраб и комплекта почти нямаше. Пък и преди време бях прочела някъде, че ролките им нямат алуминий и парабени. Напоследък наистина не се чувствам комфортно с повечето део стикове и продукти от този тип с талк в съдържанието си. Решила съм се да ги огранича и заменя с изчистени такива. 
Действително не ми дразни кожата в тази зона и ми е по-комфортно. За съжаление при повече движение и потене от моя страна не помага и по-скоро хубавия аромат се смесва с моя естествен и става неприятна комбинация ;д Не съм доволна!


Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!