Bobbi Brown Shimmer brick in Pink Quartz [ревю]

От известно време мисля за любимците си за цялата година и изглеждаше сякаш в категория хайлайтър нямаше да има избраник. 
Ако си спомняте обаче това лято навестих моята Софи и опитах толкова много интересни гримове, сред които бе и небезизвестният хайлайтър на Bobbi Brown Pink Quartz. Още тогава си се прибрах с мисълта, че поне един от brick-овете ще е мой. Кога точно не ми беше ясно, защото в моята глава месечно се завъртат много козметични желания, препоръки, съвети и т.н. Понякога е каша и не се сещам много навреме с кое по-напред да се сдобия :)
Май е било съдба след два месеца Софи да пожелае да се раздели с него и така той стана моя собственост. 
Наистина е невероятен!

Тъй като се вълнувам много да пиша много за това бижу мисля да започна първо с малко обща информация за продукта и опаковката. 
Основно, може би сте разбрали, ако често гледате ютуб или четете блогове, но аз да припомня за всички, че Shimmer brick-овете са няколко на вид и в зависимост от цвета могат да се използват за хайлайтър или руж. Пак в зависимост от цветовете им, могат да бъдат ползвани и за сенки.

На моята кутия е изписано, че продукта е произведен ръчно в Италия. А, да... Shimmer brick-а пристига в кутия, където е поставен картон за уплътнение на излишните пространства и по-сигурно съхранение на продукта. Аз все още си го държа в кутията :) Просто искам максимално да го опазя от надраскване. 
Самия хайлайтър се отваря с помощта на копче, което спестява риска да се мъчите дълго и в случай, че опаковката се затваря прекалено здраво, да счупите някой нокът. 

Не са малко брандовете предпочели черния цвят за своите продукти, сред тях е и Bobbi Brown. Shimmer brick-а има доста масивна опаковка. Ако се вгледате в рефила на пудрата, сами ще забележите, че не е измислена компактна. Лично на мен ми вдъхва по този начин повече чувство за лукс. Непрактична си е все пак.
Пластмаса е материала, от който е изработена. Усеща се стабилна. Не е матирана повърхността, а лъскава. Има си и огледало, което много харесвам. 
Обобщено изработката е много добра, като изключим едно нещо по нататък! 
Забелязвам при моя Pink Quartz и аз, както Стефи от Eat Love Makeup, че рефила е залепен накриво :(
Bobbi Brown Shimmer brick in Pink Quartz е в розово бронзовата гама, обаче подхожда и на моята кожа. Използвах в началото по-светлите цветове, но сега заравям четката измежду всички и не се проявява, като цвят, който седи изкуствено на кожата ми.
Ефекта е много нежен. Самата пудра е фино смляна. По-фина е в сравнение с Marry Luminizer-а. 
Малко се изненадах от това, че самия хайлайтър е доста прашлив Това е по-видимо, вероятно заради черната опаковка. Все пак нямах и очаквания да е мазен, като текстура. Блуждаещ блясък из лицето ми не виждам. Залепва си чудесно на кожата!
Това между другото е един от Shimmer brick-овете с по-слаба пигментираност. Това го направи моя ежедневен избор за хайлайтър. Когато се зарови добре четката вади супер много цвят, така че не е за подценяване колко може да се напласти и натрупа за повече цвят.
Аз използвам Pink Quartz и за сенки. Позволявам си по всяка висока точка според правилата подходяща за озаряване  да го нанасям, което не си позволявах с Merry на TheBalm. Ползвам го и за сенки. 
На снимката съм го поставила на носа, скулите, под веждата, над сенките в средата на клепача и във вътрешния ъгъл на окото.

Невероятен продукт и мисля уникален сам по себе си. Ако имате средствата да си го позволите и му се чудите, определено препоръчвам да се поглезите с него ;)

Цена: $46 / £33
Количество: 10,3 гр
Можете да намерите в: чужбина и различи онлайн сайтове, които доставят до България, като Ягодка (този е от там)

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!