Първи впечатления и кратко представяне на Avene Hydrance Optimale+Gel Douche doucer

Усещам нуждата да споделя какво мисля за Avene Hydrance Optimale SPF30 (лека версия), тъй като е едно от новите попълнения по рафтовете в аптеките и аз имах късмета да го получа предварително и тествам. Всъщност да съм откровена получих и други подобни продукти и тъй като нямаше как да се харесам с всичко, някои изместиха Avene Hydrance Optimale поради ред причини и вече съм го подарила на човек, който със сигурност му се радва.
Все пак аз му отдадох едно заслужено внимание от седмица и нещо тест.

Продукта е тониран, което мен в началото ме спечели. За съжаление цвета, в който се предлага е един и определено е неподходящ за таргет групата на бели момичета, към които спадам и аз. Не искам да започвам с минусите на продукта, но ще се наложи. При мен цвета седеше добре единствено, когато пестеливо нанеса от крема и добре втрия с ръцете си. Това количество обаче не бе достатъчно за кожата ми и усещането, че е достатъчно хидратирана, каквато е ролята на крема и в моментите, когато надвишавах това количество, резултата бе оранжево лице досущ, като на морков. Главната ми критика към продукта е тази - цвета!

Чудесно звучи на представяне и идея Avene Hydrance Optimale SPF30. Придава цвят на лицето и скрива тук там някои неравности на тена, а още по-хубавото е, че има и защитен фактор.
Хидратацията с него я усещах през целия ден без да утежнява лицето ми. Бях споделила на Ани, че сякаш матира, но вероятно понеже имам леката версия при мен просто достатъчно хидратира без да утежнява и кара кожата да се омазни.

Както казах не препоръчвам на бели момичета заради цвета. Друго отрицателно не го открих в него за краткия период на тест. Дори много ми харесваше, но няма как да се разхождам с цвят по-тъмен и не съответстващ на естествения. Бих призовала марката да помисли за вариант адаптиращ се към естествения тен или по-голям асортимент от цветове.


Цена: около 28лв

Количество: 40мл
Можете да намерите в: аптеките продаващи марката

Сега няколко изречения и за душ гела подходящ не само за измиване на тялото, но и лицето. Страхотна идея отново! Представям си често да го взимам с мен, когато нощувам при приятели или пътувам. Спестява разхождането на много продукти, които са от голяма важност.
Всъщност аз вече го взех с мен при такъв повод и тогава изпитах добрите му свойства за измивен гел на лицето. Оставя кожата мека. Пени се сравнително добре, но измива ефикасно.
Харесвам го и за душ гел за цялото тяло. Нежен е и не дразни кожата, което съм го изпитала и с други душ гелове от аптеката и наистина мисля, че си струват глезотията в случай, че сте със кожа склонна към раздразнения.

Цена: 7,20лв/13,50лв
Количество: 100мл /200мл
Можете да намерите в: аптеките предлагащи марката
*Продуктите са ми изпратени за проба, но не ми е плащано да пиша за тях и мнението ми е базирано единствено и само на опита ми с тях.

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!