Първи впечатления от измивната пяна на Vichy

При последното ми посещение на аптеката, като отидох с една единствена цел да си купя измивен гел, излязох с нещо различно от планираното. Взех си пяна за измиване на лицето на Vichy след горещата препоръка на жената вътре и кратката консултация, която ми направи.

Всъщност нека започна от проблема ми през изминалите месеци, че постоянно се изприщвам от топлото време и опитах много комбинации от продукти, които са ми под ръка плюс си промених на няколко пъти рутината за грим, но сякаш нищо е помагаше да се отърва от малките пъпчици и дори козметичката ми ги забеляза, при което почти не ми изписа антибиотик за акне. Но тъй като е лято такива продукти не е добре да се ползват и отложихме.

Не знам, но аз вътрешно си знаех, че е моментно явление този проблем на кожата ми и със сигурност ми е нужно нещо ново в грижата, към което кожата ми не е привикнала.

От много време избягвам продуктите за измиване против акне, а по принцип съм със склонна към омазняване кожа и до това лято теорията ми, че изсушават кожата ми бе непоклатима. Връщайки се назад във времето сякаш до преди три години не сме имали толкова топло лято и просто кожата ми не е имала нужда от спешно матиране.
Точно в аптеката споделих опасенията си с консултантката. Обясних, че съм пробвала доста такива измивни гелове за лице и всичките до един ми пресушават кожата. Обаче тя упорито си държеше на препоръката за продукт помагащ на мазна кожа, тъй като бе обяд и аз бях вече малко лъснала. Изслушах я и ето какво ми предложи тя: Да мия лицето  с пяната на Vichy, за да ми свие порите и почисти лицето, а след това да полагам хидратиращ крем с матиращи свойства. Според нея е било нормално преди да чувствам такава сухота понеже продуктите за мазна кожа премахват от лицето себума и не предоставят хидратация, но пък свиват порите и после мога да поддържам резултата именно с матиращ крем, който и да хидратира.
Така дълга история се получи, макар че пиша първи впечатления за пяната Normaderm на Vichy, която определено даде резултат и от седмица и повече забелязвам драстична разлика в кожата си.
Продукта образува наистина пяна и аз имах опасения, че няма да мие добре, защото традиционните гелове си образуват пяна след като бъдат положени на лицето и старателно втрити. Между другото пяната много добре си се пени и на лицето, тоест пяната се увеличава, когато търкам. Само в случаите, когато опитах да я използвам на сухо лице не се случи това, така че водата и е приятел за ефективни резултати ;)
Наистина измива добре и оставя лицето със свити пори. Има го чувството сякаш отчаяно кожата ми има нужда от хидратация, но пък кожата на допир е супер мека, а не суха. Следвам стъпките, които жената в аптеката ми предложи и наистина виждам ефект, както писах по-горе. Порите ми са по-свити от всякога и много от пъпчиците изчезнаха.

Не споменах нищо за опаковката, която е с помпичка и допълнително капачка. Пластмасова е бутилката. На мен ми харесва и мисля, че е практично решение за идеята на продукта. Едно изпомпване ми стига за цялото лице.
Единствено ме е страх да не се окаже неикономичен продукта, но за сега го изразходвам с нормална скорост. Когато свърши обаче ще си дам точното мнение по въпроса.
Не знам какво друго мога да добавя към това кратко ревю освен факта, че и преди бях опитвала подобен тип пяна, която бе на Nivea и не ме остави с добри впечатления от този тип продукти, защото въобще не миеше лицето,
С тази на Vichy си позволих една вечер да бъда много мързелива и директно да си сваля целия грим с нея, като си бях положила всичко, както си му е реда и определено имах нужда от добро почистване, но много ми се спеше и просто измих два пъти лицето с нея. Всичко изми и много ме впечатли за пореден път. За спиралата само бях скептик, но след пяната после с помощта на водата си падна и тя :)

Ще продължавам да я тествам тази пяна и за сега като гледам се очертава, като любимец.

Цена: сега е на промоция за 16лв и няколко стотинка, но редовната е 25,40лв
Количество: 150мл
Можете да намерите в: аптеките продаващи марката


Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!