Двойници: Две популярни матови червила

Така и на успях да пиша за възхитителното червило на Sephora. Имах намерения, но сякаш мнението ми бе нестабилно до тази пролет. Знам, че звучи странно, но именно в началото на пролетта го преоткрих и да, носих доста червено.

После ми се вкара мухата за една дълго отлагана покупка на червило с подобен замисъл и уж технология, затова през последното намаление на Bourjois най-накрая се сдобих с Rouge Velvet Ping pong и същевременно възникна друга идея в главицата ми да сравня двете червила понеже, често ги правят побратими в чуждите блогове.
Дали и аз мисля така.. четете по-надолу :)
За цветовете не мисля да пиша много в това ревю, защото са почти еднакво смели. Цикламеното Pink Pong го харесах доста на устните на Lisa Eldridge, на моите не чак толкова сякаш. Приковава погледи и тепърва ще му идва сезона, затова няма да съм крайна в тази си позиция :)
За класиката - червеното, пак няма какво да добавя, освен да подчертая очевидното, че цвета 01 Always Red си е точно червено, което би паснало на всеки, но не знам защо често забелязвам, че хората пренебрегват и леката му сигналност. При мен си личи на по-светли помещения или, когато съм навън през деня, че леко оранжавее и е сигнално :)
На този тип матови стейнове или кадифени трайни червила мисля, че формулата често или печели или губи. Тези две марки не са сами на пазара с идеята си, но наистина са сътворили два близки по много параграфи продукта, но за мен лично едната формула печели с много голяма преднина пред другата и ще разберете защо.
Апликаторите са еднакви и може би, само късата дръжка на червилото от Bourjois прави разлика в усещането с нанасянето на продукта. Удобно е такава стандартна четка и не се оплаквам, че не е нещо несрещано при други продукти за устни.
Макар и тумбеста опаковката на Bourjois побира повече продукт, докато продълговатата на Sephora е по-удобна за носене в чанта поради компактността си.
Време е да ви споделя кой  е моя фаворит, като формула. Честно казано в студено време и двете ми идват супер изсушаващи и предполагам са на силиконова основа, защото при изчезването се усеща един силиконов филм на устните.
Аз лично предпочитам червения цвят на Sephora и като цяло самата формула му е много по-добра от това на Bourjois. Факторите са много.. На първо място, червилото на Bourjois сякаш не се нанася така плавно и с един замах на устните. Да, пигмента е много наситен, но за да получа цвета видим през опаковката е желателно да повторя няколко пъти и сякаш самия крем е, като пресечен. С червеното никога не ми се е случвало да повтарям и както съм споменавала преди не е добра идея през деня да го подсигурявате с още слоеве, защото започва да се рони. Червилото на Bourjois, обаче обича напластяване и с него не срещам такъв проблем.
На второ място, за мен се оказа важен фактор издръжливостта. Не препоръчвам да слагате балсам под тях, защото ще повлияе на самата консистенция и начина, по който червилото ще стои и издържи на устните.
Крема на Sephora  попива бързо и се слива с устните. Въобще не се усеща. Издържа дълго и пада равномерно.
При Bourjois усещам едно лепкаво състояние на продукта щом е нанесен и ме дразни, когато притискам устни. За него не бих казала, че равномерно пада. пак е дълготрайно, но по някое време се изпарява от средата на устните и образува тази досадна линия по края.
И двете се свалят трудно. Това на Bourjois по-лесно. Коментара ми относно издръжливостта се базира изцяло на дни и различни моменти на носене а двата продукта, като естествено съм ги тествала при пиене и ядене :)
Бих заключила, че доста си приличат, но за мен едното е по-добро от другото и възнамерявам да се сдобия с още един цвят от кремовете на Sephora.

Като ценови клас на редовна  цена се различават с един-два лева. Може да се уцели и добро намаление и да понижи стойността им :)

За справка червилото на Sephora е 19лв, а това на Bourjois някъде около 15лв.

6 коментара

  1. Много интересно сравнение, отдавна съм си харесала няколко цвята от червилата на Сефора, но след лошото ми впечатление от едни други техни червила, отлагах. Иначе съм съгласна, че червилата на Буржоа търпят напластяване и само с един пласт не се постига цвета от опаковката :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ох, аз много исках да ги харесам, но уви не са моите червила :( Оставям ти ги на теб ;дд
    Опитай на Сефора! Сигурна съм, че ще се изненадаш приятно ;))

    ОтговорИзтриване
  3. Много хубав пост! Аз тъкмо си купих червеното на Сефора, още не съм го ползвала, но уж довечера за бара :Р Харесах си и още 3 и 9 ( естествено ) и ще ги купя и тях, отсега знам. А това на Буржоа колкото и да чета за него, някак си не ми е интересно, не знам защо..

    ОтговорИзтриване
  4. Със сигурност, само да изтече май, аз вече съм си харесала номер 13, но искам някой от по-ярките.

    ОтговорИзтриване
  5. Ще чакам твоя отзив за червилото, макар че не мисля, че има някой, който да не го е харесал :)

    ОтговорИзтриване
  6. Вече го пробвах и съм супер доволна, да не говорим, че всеки ме пита с какво червило съм.. Май ще изкупя половината цветове, както е тръгнало :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!