Nuxe Masque Purifiant Doux [ревю]


Това е моята маска напоследък, която е в ролята на мързеливия ми спасител. Излизайки сутрин в 8 и прибирайки се в седем, не съм в настроение да бъркам смес за лицето си. Знам, че не отнема повече от 5 минути. Просто през последната година обичам да експерементирам в тази област и ми доставя удоволствие да ползвам различни маски.
Сега се сетих, че в началото дори бях, хем страшно развълнувана да пробвам маската, хем изплашена, защото имах няколко оплаквания от приятелка споделени за друга маска на марката, които бях взела под внимание, но да не забравяме, че при грижата за кожата всичко е индивидуално.
Смятам, че опаковката подлъгва с дебелата пластмаса около отвора. Да, продукта е в едно стандартно количество, но на мен първата ми мисъл бе как скоро ще я свърша. После ми предстоеше среща със самата консистенция, която е малко по-интересна от всичко, което съм пробвала и също така след вече месец ползване на маската (средно на седмица поне два пъти) бих ви уверила, че е икономична и ще я ползвам доста по-дълго от очакваното.
Маската е бяла в бурканчето, което по принцип се продава поместено в картонена кутия. На лицето маската почти не личи.
Самата смес е като лек крем и щом се разстеле на кожата сякаш изчезва. Доста пъти преповтарях слоевете, но фактически и един нормален е достатъчен. Просто аз не бях свикнала плътността и цвета на Nuxe Masque Purifiant Doux. Не забравяйте, че и аз съм супер бяла :)
Дори вкъщи не забелязват кога си слагам тази маска защо тя попива в кожата, Видима е, ако съм се намазала малко несръчно, като на тази снимка ;ддд
Споменах, че попива. Да, буквално изчезва в кожата, като на повърхността само леко стяга и има незабележим лек филм. Стягането се дължи предполагам на каолина в състава, но не е онова познато бетониране на лицето, когато ти е трудно да говориш.
Отмива се след 10 минути. Когато ги превиша слоя, за който споменах почва да се рони. Не е дразнила кожата ми. Винаги я усещам супер мека на допир след нея и без да ми опъва.
Тази помада се води дълбоко почистваща всъщност. Първите пъти не обърнах внимание, че наистина вади повечето гадости от лицето ми и облекчава кожата. Долу горе повече бях запленена от факта, че не изсушава кожата ми и сякаш я освежава плюс хидратира.
Ще се отплесна пак, но мисълта ми е, че наистина ми помага, защото често изкарва на повърхността на кожата ми някои тепърва появяващи ми се пъпки. Не бих казала, че това е в следствие раздразване на кожата, защото знам какви проблеми ми се появяват.
Иска ми се обаче да посвиваше порите повече. Като цяло съм доволна и препоръчвам на тези от вас, които си търсите дълбокопочистваща маска.
Мисля, че трябва да отбележа нежния аромат на рози. Ако имате опит с любимия ми гел от същата серия с трите рози, е тази маска има същия аромат.

Количество: 50мл
Цена: 36лв, а аз я закупих за 26,90 в Ензо
Можете да намерите в: Аптеките, enzo.bg

3 коментара

  1. Много добре звучи, не знаех, че има каолин.Бих я пробвала, напоследък откривам Nuxe като марка и засега се представят доста добре :)

    ОтговорИзтриване
  2. И като се загледаш в състава, хич не са лоши съставките ;)) Ще си я ползвам докрай и ще реша дали ще купя пак. С маските обикновено не се задържам много на една :)

    ОтговорИзтриване
  3. И аз съм така, само маската на Yoghurt of Bulgaria повтарям за не знам кой си път, но просто не мога да остана без нея. Прекалено е добра :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!