NOTD: Essie Flowerista

Днес си мислех как напоследък не умножавам често колекцията си от лакове. Естествено за поста е виновна последната ми такава покупка ;) 

Жени на скоро писа в блога си как разчиства колекцията си и ми послужи за голямо вдъхновение и преброих лаковете си, които се оказа приличната бройка - 31 . Моите излишни лакове обикновено остават в семейството ;дд Имам предвид, че заминават при сестра ми, за която не веднъж съм споменавала, че е запалена по маникюра и обича да си слага не един цвят, ами рисува по ноктите си. За разлика от мен - aз играя сигурно и скучно, като се нося в само един цвят. Нямам и здрава основа за експерименти и дори на скоро поскъсих ноктите си, защото не ми е удобно с дълги и ги изпотрошавам все по-често.

Пак по темата за лакове, знаете, обожааавам Essie. И като се замисля последните ми четири лака са все техни, като помежду им няма други марки плюс свърших долу горе толкова шишенца с цветове на бранда, които вече имах. Купих лак от зимната им колекция, есенната, лятната (това стана случайно при подарък към поръчка ;)) , та дори пролетната и пак тази година грабнах едно от пролетните им предложения. Верен фен съм им, се оказва ;))

Essie също не са безпогрешни. Имам техни лакове, които не ми харесват, като формула. Също така честичко си повтарят редовните цветове в лимитирани колекции, което е безсмислено според мен. Още нещо - имат странно виждане за цветовете, които избират за сезонните си колекции. Не веднъж съм гледала например лаковете от лятната им колекция и съм си мислела, че ако бяха от редовната бих ги избрала за зимния период.


За подбора на цветове от тази година съм със смесено мнение, което клони към одобрявам, защото вглеждайки се ми изглежда, че всеки цвят е свеж и подходящ за пролетта, но има и малката сивота на все още не точно топлото време ;) 

И си харесах Flowerista. Още преди да ги пуснат, понеже всички заобясняваха колко много приличал на DJ Play that song, който бе лимитка преди две години някъде, но мнозина обикнаха цвета, който е по-сигнален от Flowerista, обаче имаше лека тип желе формула (тоест му бе нужен бял лак отдолу, за да бъде плътен цвета). Аз исках DJ Play that song на по-късен етап от излизането му заради приликата с любимото ми червило на всички времена, за което все още търся точно съвпадение с лак и сигурно съществува, но не сме се срещали.

Flowerista е близък до него, когато го огрее слънце. На по-тъмна светлина е малко сивкав и ми прилича на Big spender (от редовната им линия). Доволна съм от придобивката и сякаш ще я нося повече есента. Сега съм на вълна ментово и бебешко синьо, и не няма да купувам ментовото от тази колекция, защото имам миналогодишното плюс още много менти. Чудя се за Garden Variety, който също прилича на цвят пускан миналата година и като гледам май ще се въздържа.

Цена: 15лв
Количество: 13.5ml
Можете да намерите в: Елитис, ДМ, Лили и Дъглас. Също и някои аптеки, където предлагат лаковете на Essie




7 коментара

  1. Прекрасни цветове, много пролетни. От първия имам подобен цвят на Avon.

    ОтговорИзтриване
  2. Искам го и предполагам съвсем скоро ще си го взема :))

    ОтговорИзтриване
  3. Наистина прилича на Big Spender (либимеца ми), и дори бих казала, че не си заслужава да е пуснат като отделен цвят... Но със сигурност ще си има фенове ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Мдам, но са малко различни :)) Може би, трябваше да покажа на нокти.
    Те постоянно правят така. дори съм убедена, че ментата от тази колекция много прилича на ябълката ;дд

    ОтговорИзтриване
  5. Сравних ги още в магазина: разликата е мнооого малка :)

    ОтговорИзтриване
  6. Значи няма да я заглеждам, че имам доста ментови лакове и не ми е нужен поредния подобен. :))
    Благодаря, че сподели!

    ОтговорИзтриване
  7. Ааааа, аз имах в пред вид Big Spender и Flowerista ))

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!