Любими цветове в грима с Ани от Beauty Galore

Разказвала ли съм ви, че тази зима се запознах на живо с очарователната Ани, чийто блог следя от доста време и ми един от най-любимите. Ако не сте го посещавали до сега ви приканвам да го направите веднага :) Единствено не мога да ви я пратя на живо лично да се уверите колко слънчев и приятен човек е.

Двете с нея сме се разбрали от едно известно време, че ще пуснем общ пост и днес идеята ще се реализира. Ани ми показа една чуждестранна публикация, в която блогърката споделя любимите си цветове от няколко категории в грима. Ясно е, че всички сме с различни лица, костна структура, цвят на кожата и косата, и не на последно място вкус, затова мисля ще е забавно да надникнете и в двата поста и да научите кои са ни любимите цветове в грима, защото те са тези, които носим най-често и тези, които ни карат да се чувстваме себе си.

Лице: Това бе последната идея на Ани за категория :) Ако не бях поръчала този фон дьо тен това лято от feelunique, едва ли щях на живо да намеря добър цвят за мен от него, а до преди това не бях срещала друг, който да ми пасне така добре. Става въпрос за Loreal True Match N1 Ivory.
Разбира се, не забравям и за ББ крема на Dior, който е буквално моята кожа. 
Продукта на Лореал е по-неутрален цвят, но точно тази му тоналност ми съживява лицето, като посивее от умора, затова въобще не мрънкам, а с удоволствие си ползвам последния пръст от него :) Няма да повторя покупката заради ниската му трайност на кожата ми, но ако закъсам от към добро попадение, като цвят знам къде да търся.

Добавих на снимката и една от последните ми покупки - пудрата на Bourjois. Все още я тествам и ще има скоро ревю. Доста е лека и цвета 52Vanilla не личи върху кожата ми. Първата пудра с цвят, която ми пасва, но държа да подчертая, че е супер лека. 

Хайлайтъра/коректор на MAC също почти се слива с естествения ми цвят и е единствения продукт, който някога е успял да ми помогне да видя и аз какво е да се просветлява лицето с кремообразен хайлайтър, защото е една идея по-светъл и розов. Чудесен за моята прекалено бяла кожа.
Очи: И аз съм от онези блогъри със страст към неутралните палитри и съвсем естествените комбинации от сенки. Като моя палитра определям и вече сигурно наистина ви надух главата за нея.. палитрата, която крещи мен е Stila In the Light. Bliss (от палитрата) е любимия ми цвят за затопляне и очертаване на сгъвката, а от там нататък, като изключим синия цвят, който вероятно бих заменила с лилавото от Шоколада на Too Faced (в последно време съм го обикнала и съвсем скоро ще ви покажа как го нося), всичките цветове ги обожавам и комбинирам с голямо удоволствие. Постоянно я прибирам и пак вадя. защото нещо не ми достига в останалите ми палитри, докато с тази сами си идват идеите за комбинации.
Отделно, като единични цветове от моята колекция най-много съм носила Prune на Bourjouis и кафявите ми сенки тип молив на Barry M. Все кафяви нюанси, от който единия повече червенее, но наистина много ги харесвам, ако бързам много за някакъв цвят на клепачите ми в комплект с неутрално червило. С ярко също се получава, но такъв грим, като си правя оставям очите да са акцент и не малко пъти съм получавала комплименти, така че считам избора ми за успешен :)
Като молив избрах кобалтовото синия на Impala. Миналото лято се скъсах да го нося и много хора са ме запомнили  с него, така че е много важен продукт  в живота ми и експериментите ми с грима.
Устни: Трябва ли да обяснявам, че се наложи да извадя всичките си червила и всичките исках да ви ги покажа за тази категория ;дд. Десет не ми стигат, като бройка, но говорим за моя цвят червило нали. За този въпрос пак си имам конкретен отговор - #19 YSL Rouge Volupte Shine. Пак, като молива по-горе, много важен продукта за мен. Няма друго, като него и това ми припомня, че е време да се възнаградя с едно ново в скоро време, но съм си обещала да изхабя поне още един продукт за устни и тогава. А, и имам двойника му, който не е същото, но за момента замества.
От ляво на дясно: Golden Rose #11, Bourjois Orange punch, Shiseido PK304, Rimmel 104, Sephora 01, MAC Ruby Woo, MAC Rebel, YSL #19, Revlon Parisian Passion, Lancome Rouge in Love #10
Другия цвят, който  с лекота мога да избера за разлика от неутралните червила е червеното. Неотдавна го знам, обаче от морето червени червила аз избирам - MAC Ruby Woo и матовия крем Sephora 01. Втория продукт в последно време нося постоянно със себе в случай, че имам нужда да сложа набързо червено червило за някое вечерно излизане, просто защото е много лесно за нанасяне. Но истинската ми червена любов е MAC Ruby Woo ;).
И за да не живеете с мисълта, че всеки ден се крася с ярки цветове, ще ви насоча към един от последните ми постове с актуалната ми любима неутрална комбинация :) На снимката са и останалите ми много любими и най-носени цветове от всичко, което притежавам.

*искам да вмъкна, че като трих червилата от ръката си най-трудно паднаха тези на MAC, YSL  и Sephora :)
Скули и бузки: Чаровна категория, според мен :). За бузките си безспорно обожавам от онези цветове, който са ярки розови и чрез цвета озаряват лицето. Този ефект можете да видите единствено на живо според мен и още нещо тези са повече цветове за бели момичета.
YSL Baby Doll ми е много тъжно, че е лимитка. Той е по-прасковен. Поради причината, че го няма вече по магазините гледайки цветовете на Instain Lace от TheBalm си мислех, че съм намерила прахообразния му събрат, но уви не се оказа така заради разликата, че той е по-розов. Невероятни са и двата. Супер трайни и най-важното озаряват лицето ми. Даже хайлайтър не е нужен ;)
Щом упре до очертаване на скулите и внасяне на малко загар или живот на бледото ми лице, посягам в последно време към шоколадовия бронзант в тъмния цвят на Too Faced. За мен работи добре и като контуриращ продукт. За през деня е страхотен.
Няма обаче какво да се залъгвам, че истински скули ми дава NYX Taupe. Обожавам го :)
И двата продукта са малко студени, като отенъци. Това обаче работи за моя розов подтон на кожата.
Нокти: Това беше моя труден подбор на продукти от целия пост. Честно! Дори за червилото бях по-наясно. Причината е, че често сменям цвета на ноктите си, и сега пишейки поста се сетих май какво е можело да посоча, като моя цвят. 
Zoya Robyn носих почти цялото лято 2014 и нямам търпени пак да е този сезон и да го сложа. Essie Bungle Jungle избрах заради уникалния цвят и защото трудно някой би го намерил, а честно да си призная падам си по такива продукти, особено, ако са наистина красиви :)
Избрах и Essie Fiji и Urban Jungle, защото са хем еднакви, хем различни. От първия ми предстои да приключа второ шише, което си е показателно колко го харесвам. Втория прилича на него, но е по-удачен за есенно зимния период. И малко блясък от Sumit of style ;)
След тази дълга публикация бих се радвала да споделите в коментарите вашите любими цветове в грима :) 

5 коментара

  1. Ох страхотни неща си потбрала! Палитрата изглежда много добре :–)

    ОтговорИзтриване
  2. Червилата са невероятни <3 особено Шисейдо и Сефора, толкова беше забавен този пост :) и синият молив, изглежда страхотно :) а пудрата как е? Ще чакам още мнения, че ми е много любопитно, особено с наближаващото лято :)

    ОтговорИзтриване
  3. Според мен на пудрата хич не може да се разчита в горещо време. Много е лека. Само запечатва. Аз не я слагам с целия грим, ами понеже е компактна я нося със себе си и по средата на деня я слагам, когато фдт-на ми малко е поизчезнал. Така ми допада. Иначе не матира.

    ОтговорИзтриване
  4. Наистина ли? Жалко, аз й възлагах големи надежди, е значи ще продължа да търся подходяща пудра за лятото. А като покритие как е?

    ОтговорИзтриване
  5. Много идейна и различна публикация! Моите вкусове са много разпиляни и в различни моменти харесвам различни цветове, но сега ме накара да се замисля и хвърлих един поглед в чекмеджето, за да видя какво е на преден план. Очевидно ми стана, че гравитирам към розовете ружове, всичките ми са предимно такива, макар че се харесвам повече с нещо по-оранжево.. Иди, че разбери. Сенките са ми лесни - кафяво, шампанско, златно.. Минавам през фази, в които ми се носят топли цветове, друг път студено, но като цяло си ползвам едни и същи палитри, за това и рядко купувам нови, защото просто не ги нося. Червилата са същата работа, предимно розови, макар че харесвам и телесни и коралови. Ако трябва да обобщя не съм почитателка на силен грим, харесва ми на други хора, но не и върху мен. Особено тук, където живея са модерни друг тип неща и малко или много съм се нагодила. Но дори и да не беше така, пак щях да си нося каквото на мен ми харесва.

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!