Essie Fill the Gap [ревю]

Essie е любимата ми марка за лакове, откакто стъпиха на нашия пазар. Обожавам периодичните им промоции и намаления, и както не веднъж съм споменавала, по този начин обикновено се сдобивам с повече техни цветове на по-ниска цена. 
По принцип вече бях опитала една от базите им, която по спомени бе лилава на цвят и с предназначение за меки нокти. Не бях очарована от нея. Не чувам и като цяло много възторжени мнения от тяхната грижа за нокти, но понеже имах отчаяна нужда да заменя предходната си база за нокти, която меко казано не вършеше нищо, но аз се усетих щом ноктите ми пожълтяха, тоест тя определено не изолираше нокътната плочка от лака, а да не ви обяснявам от кога не съм виждала такова явление на ноктите си.
Докато бях в магазина си казах, че ще бъде разумна покупка, обаче първо ще проверя кои са им най-хвалените и купувани бази на Essie, защото първата ми тяхна бе по мой избор и както споменах не ми допадна. Не бе лоша, като подложка, но до там. Нищо изключително, за да кажа заслужи си инвестицията.

След кратко търсене в Гугъл и много прочетени ревюта се спрях на Essie Fill the Gap. Има едно малко странно словосъчетание към името-Anti age, така че базата предпазва и от състаряване самите нокти. Интересно нали, но няма как да дам мнение по този параграф. На мен звучи, като действие, което трябва да получа след години ползване :))
Базата е в напълно същата опаковка, като стандартните лакове на марката и любимото ми-от тези основи за лак с матов завършек :) Телесна е на цвят, но не се слива с нокътя. Оставя тънка бариера, като попие малко. Аз понякога нанасям два тънки пласта от нея. А, да, много бързо изсъхва, което ми помага по-бързо да си направя маникюра.
Четката е широка и бързо се нанася продукта.
Преди да премина на крайното ми мнение ще ви споделя в какво състояние бяха ноктите ми, когато отворих базата и започнах да я използвам. Бяха доста изтормозени след коледното фиаско от мнооого щедро нанесени пластове Essie Sumit of Style и също China Glaze Ruby Pumps. Много блясък, който бе съсипал повърхността на нокътните ми плочки. Отделно, както споменах, продукта използван от мен преди Essie Fill the Gap не изолираше добре лака и ноктите ми включително и на сестра ми ( с нея си споделяме тези продукти, защото тя е маниак на тема лакове и nail art) пожълтяха.
Към днешна дата няма и помен от оцветяването. Базата ми допада, но като цяло поне малко ноктите ми трябваше да израстат преди нервностите от брокатите да се премахнат.
Спомага удължаването на трайността на маникюра ми в комплект с Seche Vite. Много ми допада факта колко бързо изсъхва и това, че е матова. Забеляза съм, че с онези, които са с лъскава завършек, лака ми не залепва така добре, а матовите сякаш ми помагат и при нанасянето на цвета, като го карат да не се разтича.
Не ми хареса, че не ми помогна с нацепването на ноктите ми. Проблем, който през студените сезони се задълбочава при мен. Срещала съм продукти, които обаче ми помагат в това отношение и зиме и лете, както се казва, затова определено по тази точка му пиша един голям минус.
За нечии по-здрави нокти, може би базата би се оказала добра находка. Аз обаче няма да я купя пак. Ще си довърша бутилката до край и после ще премина на друг продукт. Забравих да ви спомена, че ноктите ми растат по-бързо, откакто е част от моята процедура за маникюр, което е също много хубаво, но цепещите нокти са си на лице и не мога да си затворя очите.

Цена: около 16лв (редовна). Аз си я взех по спомени за 12-13лв
Количество: 13,5ml
Можете да намерите в: DM, Lilly Drogerie, Douglas, Beauty zone, Elitis

3 коментара

  1. Въпреки състава, защо не пробваш 8 in 1 на Eveline? Мен Микросела не ме спаси миналата пролета, докато израстнеха с милиметър и пак се цепеха.

    ОтговорИзтриване
  2. тъкмо щях да напиша за същото! 8 в 1-то на Еveline направо преобрази ноктите ми. от меки, неравни и чупещи се, станаха здрави и доста по-твърди. страхотен продукт!

    ОтговорИзтриване
  3. Сега ми се ще да го пробвам веднага :)) Благодаря ви за препоръката момичета! :) Ще го потърся.

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!