Make up Revolution SELVATION: What are u waiting for? palette ревю

Май най-сетне реших да седна и напиша това дълго очаквано от повечето ми читатели и последователи ревю :)
Палитрата получих в края на ноември и да напомня, като част от съдържанието на вторият ми колет от Шотландия.

Makeup Revolution London не е позната марка на нашия пазар, защото се продава единствено в Англия, както подсказва едната част на дългото име на бранда.
Искам да съм напълно откровена с вас, че имам малко палитри, от които две използвам най-често и ви посочих, като любими за 2014. Когато получих палитрата не бях много в настроение за ново попълнение към колекцията, която вече ме удовлетворяваше, но пък съм винаги съм готова да пробвам нещо ново, а и палитра с цена £6 предлагаща 18 цвята звучи наистина обещаващо. Нещо повече.. имам информация, че моята е закупена на намаление и е излязла, ако превърнем парите в български под 10лв.


Още по-вълнуващ е факта, че палитрата е част от лимитирана колекция наречена SALVATION. Името 'What You Waiting For" е вдъхновено от едно именната песен на Гуен Стефани и самите имена на сенките са взети от текста на песента. Забавно, нали? До някъде и гениално, ако питате мен :) 
Нека разгледаме по-обстойно опаковката, която е пластмасова и се затваря здраво. Заложили са на лъскавата пластмаса, не матираната, което предотвратява това палитрата да изглежда постоянно мръсна, но пък пръстовите отпечатъци чудесно залепват по капака и. Освен това е податлива на надрасквания, което винаги ме спира да я хвърля в несесера с продукти. Палитрата идва в картонена опаковка, която аз пазя за съхранение, а и е весела  с надписите върху нея.
Има и от онези найлонови покриващи сенките пластинки или не знам как да ги нарека, върху които са изписани имената на цветовете и отделят голямото огледало от сенките.
Мислех да започна с общо мнение за качеството на палитрата и какво мисля аз за нея, но ще ви опиша първо цветовете, които сами ще забележите са по-топли и все в наутралната гама. Определено можете да сътворите нежен ежедневен грим, а с по-тъмните цветове да направите по-тъмни и дълбоки комбинации за вечерта. В палитрата има избор на два типа сенки - матови и главно блестящи (shimmers). Няма точно така наречените металически и блестящите наистина блестят. Частиците им са забележими, което лично мен в дадени случаи ме устройва, но главно съм фен на металическия тип, където блясъка е по-фин. Има няколко цвята клонящи към металическият финиш, но отново са с прекалено видими частици от това, на което съм се нагледала от предложенията на други марки.
Описанието на всеки цвят върви по ред от ляво на дясно
 Понеже блестящите са 12 на брой, започвам с тях:

  • Scary Conversation- точно истинско злато. Всъщност е един от любимите ми цветове от палитрата, защото наистина трудно се открива толкова добър златен нюанс.
  • Tick Tock- бежов цвят, който има розова нотка в себе си. В следващата четворка (по-надолу цветовете) има още няколко подобни на него с единствена разлика, че единият повече кафенее, другият е тип тоуп цвят.
  • Now its Only Me- шампанско, което леко лилавее и е по-тъмно с една идея от следващият цвят. Подходящ за просветляване или основен цвят, ако търсите леко подчертаване и главно озаряване в очния си грим.
  • We Love You-отново тип шампанско цвят (повечето цветове са много близки един до друг в палитрата), който обаче намирам за подходящ за ъгълчето на окото и под веждата, защото е по-студен и по-бял.

Описанието на всеки цвят върви по ред от ляво на дясно

  • Moving Car- топъл светло-кафяв цвят. По-розов от Can't Find the Brake.
  • Shut My Eyes - ето този цвят малко повече се доближава до металическия финиш, но отново частиците са по-видими от други металически цветове, които съм виждала. Забравих да определя цвет, който е отново кафяво, но по-червеникаво.
  • Take a Chance - розов цвят, подходящ за целия клепач. Има нужда от повече напластяване за задоволителни резултати.
  • Can't Find the Brake - с Tick Tock си приличат, като този е малко по-лилав.

Описанието на всеки цвят върви по ред от ляво на дясно

  • Life is Short- близък до черно, леко зеленикав цвят. Чудесен е за акцентиране в грима.
  • Sex Chromosome- този цвят ми се щеше да е по-червен. В палитрата изглежда такъв, но нанесен е , като тъмно сливово кафяво.
  • Stupid H..- по-сиво и студено кафяво.
  • Do it Alone- за мен това е поредният кафяв нюанс в палитрата, който отново има някаква малки разлики с останалите кафяви.
Първите блестящи нюанси са някак по-мазни и по-лесно залепват на клепача, докато по-тъмните и крайни са по-прашливи и сухи. Сякаш издържат и по-малко и бързо избледняват през деня.

Описанието на всеки цвят върви по ред от дясно на ляво
Дойде ред на матовите, които ползвах повече, защото в последно време съм фен на матовия грим за ежедневието. Те са наситени и четката хваща добро количество и пигментация. Има голямо разнообразие в цветовия им подбор и това много ме радва, също така разнообразява ежедневните ми матови комбинации. За съжаление матовите в тази палитра са малко трудни за преливане и са сякаш по-тебеширени, като консистенция. 
  • Your Capable - светъл бежов цвят, който не е част от снимката по-горе, защото се слива с кожата ми и трудно се улови на пробите на ръката ми.
  • Super Hot Female - топъл малко по-тъмен от предходния бежов цвят.Може да сложи за подложка на цвета, който ще използвате в сгъвката, за да се получи по-добре преминаване от светлия към тъмния цвят.
  • Million Dollar Contract - този отново е страхотен цвят за подчертаване на сгъвката, но има повече розов тон в него.
  • Hot Track - по-тъмна и пепелява версия на Million Dollar Contract.
  • Brand New Fans - кафяв нюанс, който аз много харесвам за подчертаване на долния клепач.
  • Wicked Style - черно, което лично мен ме разочарова, като наситеност и пигментация.
Тук се вижда и съдържанието на сенките
Като цяло не можах да бъда спечелена. Не е моята палитра. Не ме разбирайте погрешно. Добра е, особено за цената си, но имайки други две, с които получавам повече разнообразие и не чак толкова подобни един на друг цветове плюс преливката на матовите е просто... Няма как да се сравнят с на тази.
Ползвах ги с различни бази и сякаш с Shadow Insurance на Too Faced опушването и смесването на цветовете се получаваше една идея по-лесно. Забравих да споделя, че издръжливостта на сенките е задоволителна, но най-добре се държат  матовите.
Посягам към нея главно заради разнообразието от матови, които нямам в другите си палитри и заради това ще я задържа. Освен това ми е мил спомен и я няма у нас ;)

Цена: £6
Количество: 
Можете да намерите в: Оказва се, че има български сайтове, които продават продуктите на марката. Ето линк.

6 коментара

  1. ох, много ги заглеждам тези сенки. В момента имам 10 палитри (май?!), но искам още и още! Болестно състояние ми е хахаха
    Само че искам цветове, които вече нямам :) Тази палитра много добре изглежда, но имам тоооолкова много кафеви и бежови нюанси хахаха
    Между другото, марката си има английски сайт, който доставя и до България. Като МУА :) Само, че самата доставка е 5 паунда :)

    ОтговорИзтриване
  2. Елвира Георгиевачетвъртък, януари 29, 2015

    И аз отдавна искам да поръчам от сайта им. А въпреки, че доставката е 5 паунда, ако се поръчат 3 продукта и нагоре излиза по евтино, отколкото ако се закупят от бг сайт :))

    ОтговорИзтриване
  3. Това не го знаех :)) Благодаря, че сподели! Просто и тази и MUA никога не са ме вълнували, затовс не съм търсила.
    Иначе не аамо

    ОтговорИзтриване
  4. Чувала съм, че единичните им сянки са супер и има една перфектна за контур, но както споменах по-горе не са ми така и интет

    ОтговорИзтриване
  5. много се чудех дали да си взема тази палитра,но накрая се отказах. някак ми се сториха много подобни цветовете вътре, а и при наличието на UD naked, не му трябват много други нюд палитри на човек. От Makeup revolution имам обаче няколко от другите им палитри от различните серии и съм доста доволна, и като пигментация, и като трайност (с тук-там някой цвят изключение) За парите си са направо супер! Доставката от сайта им до БГ не е много, а и ако има промо, цените стават съвсем смешни. Скоро мисля да пусна ревюта за палитрите им, които имам...

    ОтговорИзтриване
  6. Ще чакам твоите отзиви с нетърпение :) Мен просто с нищо чак толкова не ме накара тази палитра да я заобичам и аз съм писала защо.

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!