Avene Cleanance EXPERT [ревю]

Търсите нещо за досадните пори? През годините се убедих, че в борбата с тях не помага само един продукт. Важно е да съчетаем всичко в нашата грижа, за да успеем да ги поддържаме във форма. Нещо, което винаги е работело при мен е редовното ексфолиране. Но то може да се направи под много форми.

Най-новия продукт на Aven Cleanance EXPERT има три действия ексфолиращо, матиращо и успокояващо. Още повече ме усмихна първото изречение на кутията, че е крем против черни точки и малки несъвършенства. Обикновено често се пренебрегва, че акнето и черните точки са два различни кожни проблема и на мен повечето продукти против акне с нищо не ми помагат за проблема с широките пори.
Реших да нанасям крема сутрин преди да се гримирам. Той може да се ползва вечер и сутрин, но ако прецените е достатъчно и веднъж дневно. Първо почиствам лицето, след това впръсквам струя термална вода и накрая нанасям крема.

Когато започнах да ползвам крема кожата ми бе в едно много нормално състояние за нея - без пъпки и единствено проблема с черните точки, който е редовен и освен механичното им отстраняване не познавам друг метод за пълното им премахване. Ефекта, който забелязах още в началото на  бе, че успешно матира. Аз съм с комбинирана кожа и през зимата лъсвам по-малко през лятото. Все пак крема напълно предотврати това и съм много доволна да го ползвам, като дневен крем. Не е пресушил кожата ми. 
Порите ги кара леко да се посвият. Не виждам голяма промяна в тях от началото на тестването. Въпреки стреса напоследък не са ми излизали други неприятности на лицето и продукта доста успешно ме спаси и от появата на пъпки около цикъл.
Крема идва в тубичка с остър накрайник, от къде изтича продукта, а консистенцията е нито много гъста, нито много течна и не се разтича. Винаги успявам да извадя, колкото ми е нужно.
Бих добавила, че като напълно стандартен крем, като усещане и цвят, попива бързо и не дразни кожата.
Съставките
Като повечето продукти на марката Cleanance EXPERT е обогатен с термална вода, която е моя фаворит за изминалия месец за помощник в успокояването на кожата.

Ако искате да научите още малко за формулата, в сайта на Авен са представили пълна информация включително са изписали състава, за което ги поздравявам: http://avene.bg/Product.aspx?id=154

Цена: 28,90 лв
Количество: 40мл
Можете да намерите в: Близката аптека, където продават медицинска козметика.


Нека отделя няколко изречения на вълшебната термална вода. Безспорно на пазара можете да избирате от множество марки и вариации на тази вода, но аз си оставам фен на Авенската. Пръскам се с нея след измиване на лицето с гел, както и преди поставяне на маска, за успокоение на кожата при епилация и за освежаване след спорт. Бях забравила благотворното действие на тази бутилка и трябва да се засрамя ;)

Термалната вода се предлага в разфасовки от: 50мл. за 7,80лв, 150мл. за 15,30лв и 300мл за 20,40лв.

*Продуктите са ми изпратени за проба от ПР. Мнението ми за тях е изцяло базирано единствено и само на опита ми с тях.

5 коментара

  1. Аз термалните води ги ползвам главно лятото. Държа ги в хладилника!

    ОтговорИзтриване
  2. Термалната вода и мицеларната вода съм ги имала преди време и останах доволна. Определено харесвам продуктите на Avene и мисля някой ден пак да се запася с тях :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!