The Body Shop Vitamin E Moisture cream [ревю]


Днес при мен времето е доста дъждовно и ще използвам момента, за да направя едно удачно за това време ревю. Все повече се убеждавам, колко голяма роля играе хидратацията в грижата за кожата, както и факта, че емоционалното ни състояние понякога води до различни проблеми с лицето. Преди последните ми изпити този път учудващо кожата ми изпита недостиг на влага. Наистина ми бе нужно и сутрин и вечер да нанеса добър хидратиращ крем, ако желая да избегна досадното опъване, което дори грим не ми позволяваше да нося.

Единствения начин да помогна на кожата си бе да се въоръжа с търпение и добър хдратиращ крем. Започнах да ползвам повече от веднъж дневно крема The Body Shop Vitamin E и за този лош период на кожата ми съвсем не сбърках с продукта.


Доста съм впечатлена от стабилната опаковка със пластинка под капачето, за да гарантира доброто съхранение и предпази продукта от разтичане. Цялостно погледнато бурканчето е доста стандартно. 
Мирише на обикновен крем, според мен. Предполагам се дължи на витамина Е, който съдържа и е главната съставка на линията, от която произхожда. Доста ми е обикновена миризмата, но търпима. Вътре са побрани 50мл, което е едно стабилно количество.


 Консистенцията е гъста и крема има леко розов цвят. На моята комбиниран тип кожа този крем идва тежък понеже се усеща, макар че при нанасянето дава впечатление, че бързо попива. На повърхността остава един слой за доста дълго време. Това наистина ми гарантира, че защитава и хидратира кожата на лицето ми за дълго, но в по-топло време е доста нетърпимо, затова си знам кога точно да го ползвам, за да не предизвикам обратен ефект от него, а именно силно омазняване през деня и чувство на тежест.
Може да се ползва сутрин и вечер. Аз предпочитах в началото да нанасям само вечер, за да попие напълно през нощта, а впоследствие започнах и сутрин за известно време.
Свърши си страхотно работата през онези дни, но не съм тотално запленена и едва ли ще купя пак след изразходването му.

Съставките са описани на дъното

Крема можете да поръчате от тук , ако е още в наличност. Закупих моя за някъде около 20лв, което е доста добра цена в предвид количеството и доброто действие, което предполагам ще допадне на момичета с по-суха кожа.






8 коментара

  1. До сега не бях чела българско ревю на този крем, благодаря :)
    Наистина покрай всичкия този стрес за изпитите, кожата не е в много добро състояние.
    Аз засега разчитам на Bioderma.
    Girl's Temptations

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да :) Предишния път пъпки ми излизаха и не очаквах да имам проблем със хидратацията.
      Не е нищо особено крема. Имах сякаш по-големи очаквания. Сега съм с друг и по-доволна :)

      Изтриване
  2. Аз се сдобих с ексфолианта от серията :) не е лоша серията, но според мен нищо особено :)

    ОтговорИзтриване
  3. Кремчето обещава да е приятно за хидратация!

    ОтговорИзтриване
  4. О, отдавна очаквам да се появи българско ревю на този крем. Благодаря ти! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма защо :)) Не очаквах, че предизвиква такъв интерес.

      Изтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!