Как оформям и подчертавам веждите си

В днешния пост ще присъстват много снимки на моите вежди. Доста ми е странно да пиша по темата и като цяло постоянно се надъхвам да направя тази публикация и все нещо ме спира да я реализирам. Е, днес е денят :)

От къде да започна. Може би, с това, че като всяка дама и аз отделям онова специално време на веждите си и съм изживяла доста промени с тях. Не съм от децата оскубали си ги до черта.. даже точно обратното. Прилагах съвсем друга тактика, която пак бе катастрофална, но поне до някъде поучителна. Никога не съм се престрашавала да отида да ми направят в салон веждите и до ден днешен отричам тази услуга.

Докато стигнем до рутината, която съм изградила, ще споделя и как сама се научих да правя своите вежди. Честно си признавам не съм с най-редките, нито най-буйните вежди и имам материал достатъчен да сменям форми и да си скубя на воля всяка седмица :)
След като някъде осми клас огледах старите си снимки прозрях, че нещо им куца на моите вежди и явно не става само с премахването на излишните косъмчета в края. Отворих чичко Гугъл и изгледах няколко клипа. Съветите в тях определено ми помогнаха и прилагам част от тях редовно, макар че по едно време от експерименти драстично ги бях изтънила. Държа да вмъкна, че понякога ми омръзва да са си в нормалната дебелина и ги оставям да ръстът. По принцип дебелите вежди подмладяват лицето, а тънките обратното. При себе си мога да потвърдя този факт. Също така бягам от онази форма със силно изявената чупка нагоре и моите са по-прави някак. Въобще веждие могат да ни променят драстично чертите ;)

Как процедирам аз:


1. Изправям се пред огледалото и посрещам с усмивка ситуацията тип рошави вежди избуели навсякъде и отскубвам само видимо излишните косъмчета. Пинсетата ми не е специална. Тя е напълно стандартна  и закупена от дрогерията, като предпочитам тези, които имат ъгъл, но за снимките тази ми се бе запиляла из шкафовете.





2. Преминавам към подстригването. Това е най-любимата ми част, която е доста пипкава и ми помогна веднъж завинаги да си реша големия проблем с еднаквата форма и на двете вежди. Да, знам, те трябва да са като сестри, но преди хич не ми се получаваше.

Много внимателно сресвам с гребенче нагоре. Не подбирам някое специално и обикновено сменям различни четки от стари спирали или този път на свършилия ми гел за вежди.

Косъмчетата, които са извън контура подрязвам много внимателно, защото има риск да се подстрижат прекалено и няма да останете доволни. Подрязването ми помага да постигна и по-изчистен и подреден вид.


3. Отново хващам пинсетата и повдигам леко косъмчетата, защото под тях винаги се крият мънички, които могат да разкривят контура и скоро да израснат дълги. Тази стъпка я научих от някакъв клип гледам навремето. Премахвам тези, които според мен са наистина излишни и после сресвам по дължина веждите.





4. Оглеждам дали има още за доизглаждане във вида им и преминавам към гримирането им. Странна работа, но винаги си оформям веждите през почивните дни, когато не нося грим и винаги ги гримирам. Вътрешно се изкушавам и го правя.

 При гримирането винаги минавам с пудра и инструмента, който попълва е стандартната ъглова четка. Показвам във всеки клип с грим комплекта за вежди на Catrice и съм страшно доволна от него. Доста добре ми пасва, най-вече светлия цвят, който ползвам ежедневно. Концентрирам цвета повече в опашката на веждите. За вечерни излизания си позволявам да употребя и тъмния цвят за тази част, а по-навътре само светлия.
 Моят комплект претърпя злополука. Изтървах го на пода във съблекалнята след йога и тъмния цвят се отлепи и натроши. Нямаше как да го събера и все пак най-важната част оцеля. Решила съм да си купя отдавна нова опаковка понеже тази е доста натрошена. Още при първото и отваряне я изтървах и капака се счупи. Продукта има  доста практичен дизайн, защото освен огледало на капака има и отделение, в което са побрани пинсета и четка с гребенче. Всичко, което ви трябва за хубави вежди.. или не съвсем :)
Завършвам стъпката гримиране, като запечатвам с гел. Напоследък предпочитам цветния на Catrice, който самостоятелно ненавиждам. Падам си по добре подчертаните вежди и само с него ефекта ми е доста постен. Препоръчвам ви повече прозрачния гел на същата марка. И двата са страшно трайни. Направо втвърдяват косъмчетата и те цял ден не мърдат, та дори трудно се разгримирват.
Желая да опитам и моливи за вежди. Само че те винаги са ми изглеждали, като продукт, който често стои изкуствено. А, ако ме следите редовно, знаете, че аз бягам от тази визия и търся естественото.
Крайният резултат ;)


И това беше моята рутина за вежди. Надявам се да ви е бил полезен поста и ще се радвам да ми разкажете в коментарите някакви трикове, които прилагате вие за вашите вежди. Също и мнения за различни продукти за тяхната поддръжка.

6 коментара

  1. Много хубава публикация! :) Като изключим оцветяването и аз се грижа по същия начин за моите. Бях пробвала с кафеви сенки да ги подчертая, но не видях никакъв ефект. Те моите са си и гъсти, и плътни, че и дебели. Когато бях 8-ми клас така си ги бях оскубала, че дълго време ми трябваше да си ги отглеждам. Затова сега гледам да си ги държа дебели и да не се занимавам много много с тях. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, като почна и аз да се увличам в кастренето и аз забелязвам колко бавно си възвръщат формата :)) Затова правя и тези почивки, а си ранообразявам малко с дебели вежди.

      Изтриване
  2. Страхотна публикация :) От ранните тинейджърски години си оформям веждите, но и до ден днешен нито ми е любимо занимание, нито ми е станало по-лесно

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е, и аз губя търпение някои дни. Като цяло обичам да се занимавам с такива неща :)

      Изтриване
  3. Една от любимите ми дейности за подобряване на външния вид :D
    Много обичам да разкрасявам веждите си. Сега използвам същия сет на Catrice.
    Преди време съм ползвала и моливи - определено предпочитам ефекта от сенките пред моливите.

    п.п. Забелязах, че напоследък веждите ти са още по-добре оформени и подчертани. Мислех, че си ходила на козметик за бала <3 Справила си се чудесно с формата им - подхожда ти идеално!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Просто напоследък имам време за тази дейност, а преди бала ги бях пуснала, а с повече материал по-добре се оформя ;)
      Тя и козметичката ми се обърка последния път. Помисли си, че тя ги е оформяла :дд
      Тези моливи ще ги опитам някога, но пудрата и дори сенки от нормална палитра за сенки ме задоволяват напълно :)

      Изтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!