Real techniques Complexion sponge

Най-ползваното ми приспособление за нанасяне на грима ми напоследък се оказва, че не е четка, а една сладурска гъбичка.


Като всеки човек двоумял се за бъдещото ползване на тези гъбки, имах известни страхове относно микробите, които могат да се съберат вътре и после да се окажат върху лицето ми.
След известен опит съм на мнението, че тук опира до лична хигиена и главно поддръжката и. Изключително съм внимателна, но не и вманиачена и за мен начина на почистване на гъбичката е не най-удобният, но пък достатъчно сигурен и изпитан.
Не ми е лесно да отмия всичко, не става с едно напояване и малко търкане. Старая се всичко да бъде премахнато веднага след употребата й със помощта на вода и шампоан. На мен ми коства известни усилия. Един трик, който научих чрез YouTube, който наистина ми помага да премхна всичкият насъбрал се продукт в нея е да сложа гъбичката в купа с вода, която я покрва и за минута да я пусна в микровълновата. После отмивам пак, както винаги със пенещ се продукт, но внимателно изчаквам да изстине, за да не се опаря.
За съжаление упоритото и търкане я скъса. Не знам до колко е нормално това, но в Интернет разгледах и други бюти блендери и те бяха с подобни на моята дупчица :(

Самото нанасяне на продуктите чрез това тампонче е бих използвала съчетанието за самото усещане на кожата, като" лек воал" върху. Не, не е пътното покритие. Изяжда повече продукт, дава естествено покритие и спомага на по-тежките коректори да се прелеят добре и през деня да не не се проявят на кожата. Може да се наслоява. Предполагам, че дори и за феновете на пълната покривните ще са нужни няколко пласта и естествено зависи и от продуктите, които ще се поставят. Изисква време обаче аз съм заплетена от финиша, който дава и отделям повече минути сутрин.


Използвам я напоена и грижливо изстискана. Гъбата почти се удвоява от водата. Изсъхва напълно много бавно. Суха не е лоша, ама аз я предпочитам напоена и така я усещам по въздушна и еластична. Готова за работа, както се казва :)

Формата е удобна, като влагам в това определение. Главно асоциация с плоската част в единия край.
За съжаление не е достъпна за всеки почитател на живото пазаруване. Най-удобни са онлайн сайтовете и си струва, ако наистина сте взели под внимание хилядите описания и това, че дава естествено покритие, а не задължително пълно, защото доста яде от количеството на продуктите.

10 коментара

  1. Гъбички като тази има много, но за първи път я видях в чуждестранните блогове под името beautyblender. После започнаха да ги правят различни компании. Според мен това е един много находчив, полезен и точно в 10-тката продукт. Тук са се постарали от към ергономия да направят модификация и вероятно е много по-удобна от оригинала.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Оригинала и първата такава гъбичка е Beauty blender-а. Самната Чапман определено е проявила креативност при двойника си :)

      Изтриване
  2. Най-сетне да прочета, че хаби повече продукт, отколкото, ако е без нея. навсякъде казваха обратното, но аз съм съгласна с теб. Моята е на Ебелин, но също хабя повече продукт, а лицето изглежда все едно имам по-малко :) И моята се скъса от упорито търкане. Не знаех трика с микровълновата, ще го пробвам ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Скоро ще опитам и тази на Ебелин :) В списъка ми е. Гледай glamlifeguru, тя е откривателката на тази хитринка :)

      Изтриване
  3. Отдавна се каня да си я купя, но все ме спираше самото нанасяне на продукта с нея, благодаря ти за доброто обяснение :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Елементарно е. Само със потупващи движения и продукта се разстила от само себе си. Няма шанс да натрупаш неравномерно по лицето.

      Изтриване
  4. Добре си описала гъбата :) Действително хаби повече продукт. Аз имам и бюти блендера и тази на РТ, и двете ги мия с разтвора за миене на четки на МАС. Съдържа алкохол, което може би в дългосрочен план не е най-доброто за гъбите, но аз предпочитам да съм с чистото съзнание, че съм ги дезинфицирала като хората ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз си доизразходвах най-измивния и агресиван шампоан чрез измиванията на гъбката по същата причина :) То е повече от важно да си стриктен с тези помощници и бактериите.

      Изтриване
  5. Имам гъбката от известно време и съм страшно доволна. Забелязах, че хаби по-малко продукт, когато фон дьо тена се нанася на точки дируктно върху лицето, не върху гъбката, и тогава се разнася. Освен това мисля, че двейства много по-добре с плътни фон дьо тени, които не са на водна основа. Пробвах я веднъж с ББ крем и не останах очарована. Не смятам, че покритието беше по-слабо, но определено изхаби повече продукт и финишът беше прекалено "dewy" за мен. За това пък с фон дьо тени, които имат силно покритие, прави чудеса. Аз я ползвам с Revlon Colorstay и по-добър финиш не съм получавала с никоя четка.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За dewy финиша съм съгласна.Главно си я ползвам с бб-крем и така правя с точките винаги :) Дори с фдт-на, но пак си поглъща повече, ама пък няма кка да сбъркаш със количеството и резултата върху лицето :)

      Изтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!