Effaclar DUO+ [ревю]


Кожата ми тази година премина през един бурен период. В момента се възстановява и всичко върви по вода, но безспорно включих в грижата си и продукти, които изглежда си вършат работата. Ще се опитам да не бъда рязка в това ревю, а обективно ви поднеса личните си впечатления.

Effaclar DUO+ е продукт предназначен за проблемна кожа, който през последната година добави към името си малкото плюсче, защото бе сменена формулата му и един вид действията му се подобриха и чак умножиха :) Не съм опитвала старата версия и дори, когато го търсех тя бе още в процес на изтегляне на пазара, а продукта определено ми направи впечатление, като бързо изчерпващ се в аптеките. 
Главната му борба е с пъпките и най-вече с несъвършенствата. Това гелообразно кремче обещава, че ще успокои кожата ви и изчисти повърхността и , като работи и за премахването на белези останали след акне. А, нещо повече: Effaklar DUO+ е съчетал в себе си матиращия хидратиращ крем и крема за по-сериозни проблеми с пъпките от същата серия, така че е подходящ, като избор за хидратация при мазна кожа. Крeма им и леко ексфолиращо действие според описанието на опаковката. Чудесно!
Опаковката си е доста изчистена. Специално на мен не ми е от значение при такива продукта. Все пак ми допада накрайника, през който изтича продукта. Мога да си отмервам лесно количество според нуждата. Леката му гелобразна консистенция, която помага бързо да попие и е достатъчно лека да не отежни състоянието на кожата.
В началото започнах с упорити мазане сутрин и вечер по цялото лице. Почти месец действах по този начин. По това време кожата ми стартира с прилично нормализирани проблеми с пъпките, множество останали белези и запушени пори. За седмица видях мигновено действие, но порите ми нямаше как по химически начин да бъдат в дълбочина пречистени и прибегнах до намесата на козметик. Въпреки това се виждаше, че са посвити и повърхностно нещата се оправяха. Не знам за вас, ни при мен почне ли да се чисти кожата, всичките гадости искат да излязат, но им е нужна ръчна намеса така да се каже, за да са out :)
След посещението при козметика усетих, че крема успява още по-добре да действа на кожата ми, но преди да достигна месец употреба намалих позванията до веднъж дневно. Имах озвестни опасения, ме в даден момент ше пресуши кожата ми, като Bioderma Global, но не се случи., макар че си усещах лицето вече във форма и не повече нуждаещо се от продукта по цялото ми лице.
В момента го ползвам само локално и щом изпадна в онзи женски период по цялото лице, помага ми. Не маха всичко веднага. Но определено за няколко дни бойкотира сериозни пъпки и съм сигурна, че заедно с маските и редовната ексфолиация ми помогна със заличаването на белезите.
Опитайте, ако сте любопитни. За мен се оказа голямо попадение и нещо като life changing product. Надявам се кожата ми да не привикне към него, защото често съм чувала такива отзиви.

Можете да откриете във всяка аптека продаваща марката в ценовия диапазон от около 27 лв.

12 коментара

  1. Бях го ползвала и аз в комбинация с измивния гел и тоника,не не и не. Никакво подобрение нямаше върху кожата ми,добре че всичко ми беше подарък.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. До кожа е явно. Аз не бих купила гела, защото ми се струва, че ще ми я раздразни, като всеки останал за акнетична кожа :)

      Изтриване
  2. Аз ползвах предишния, но искам да знам дали този изълнява новата си функция да помага срещу белези? (при мен са по-точно останали петна от пъпки)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Писала съм, че ми помага, но не само той. След употребата му Забелязах значителна промяна в белезите ;) Предполагам има пръст във възстановяването. От друга страна ползвам и още неща за този проблем.

      Изтриване
  3. За момента лицето ми е в що-годе добро състояние, но съм решила да си взема този крем и да го нанасям само където имам нужда, а не върху цялото лице. На мен Bioderma Global не ми изсушава лицето и за момента това е крема който ползвам през деня (ползвам го от 2 месеца поне).

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз съм с комбинирана кожа. За себе си открих, че продукти за борба срещу акнето доста често ми изсушават и раздразват кожата при продължителна употреба :) Не казвам, че е лош крем. Харесвам го, но просто не е моя. Видя ми се и неикономичен.

      Изтриване
  4. Използвах старата версия и бях много доволна.На цялото лице ли го ползваше в началото или само на пъпки ? :)

    ОтговорИзтриване
  5. Той попринцип е за цялото лице, не е за локална грижа. Лично аз ползвах старата версия и я свърших и сега съм с новата - все така прекрасна е. Определено е моят номер 1 продукт за грижа за лице - абсолютно всичко обещано като ефект го има при мен. Аз го използвам заедно с измивния гел от серията.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Четох, че доста хора прилагат и локално, затова реших да не спирам съвсем, а само при нужда, защото кожата ми се поизчисти :)

      Изтриване
  6. Ако си от София, можеш ли да препоръчаш добър козметик? И на колко години си - това също има значение при козметиката и по-точно - в резултатите при използването й.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, не съм от София :( Моята кожа определено спада в графата млада, защото скоро ставам на 19 години и да при мен продуктите дават по-бързо резултати :)

      Изтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!