Korres Lip Butter Pomegranate ревю + година по-късно мнението ми за друг балсам


Слушах ли слушах хвалби за този балсам и накрая се предадох. Причината поради, която не го бях грабнала преди известно време бе, че аз имам балсам, който си обичам и мога да му разчитам постоянно повече от година. Май е доста назад във времето писана публикацията посветена на него, затова само ще ви кажа, че е още моят номер едно и без изненада за мен набира отново популярност, а именно Nuxe Reve de Miel.

Днес ще получите ревю доста в тона на сравнението между него и балсама, който закупих скоро на гръцката марка Korres.

За да е ясно още от самото начало тези балсами са в бурканчета и лично за мен това не е проблем, ако засегнем въпроса от хигенична гледна точка. Специално опаковката на този от Korres е пласмасова, което я прави удобна за разнасяне на всякъде за разлика от масивното стъклено бурканче на Nuxe.

Картонената му кутийка, в която се продава, ми допадна с идеята си на отваряне и също така се оказа вдъхновение за част от снимките :)


Колкото до консистенцията, тя е сравнително по лека, мазна, но не прекалено и доста универсална, за да покрие различните вкусове на хората. От големия избор на ухания и цветове, аз избрах този с нар. Няма да крия, че при мен повече изигра роля в избирането цвета. А, той въобще не е толкова наситен и ярък, колкото бихте си представили гледайки балсама нанесен на устните. Оцветява ги деликатно, колкото да даде цвят каращ ги да оживеят малко. Нещо, като вашите устни, но по-добре. (Малко преведено буквално от фразата на англиийски my lips but better) Само че на този балсам тона е по-закачлив и пролетен :)



Обичам в двата балсама това, че не ми дават само онова моментно омекотяване, което с изчезването на продукта, ме кара да нанеса отново от балсама и фактически не получавам почти никакви облаги от ползването му. С тези два помощника не е така. Мога да усетя разлика в устните си при продължителна употреба. Сякаш са напоени достатъчно за дълго и при нараняване всичко зараства за отрицателно време, да не говорим, че проблемите със червилата, които изсушават са неутрализирани. (Разбира се, има и такива, от които няма спасение).

При размисли относно кой бих купувала редовно или кой е по-добрият според мен. Лично аз ще купувам и двата. Наричам това на Korres за по-леката версия на Nuxe, ала без да му отстъпва много в действието си. Консистенциите им и съставките доста се различават, така че с двата заедно получавам по-богата грижа за устните си.

9 коментара

  1. Мноооого са добри тези балсами на Korres :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И са толкова сладуски, че ти се приисква да притежаваш всеки един цвят ;))

      Изтриване
  2. Мисля че "Pomegranate" се превежда нар, а не грейпфрут, но иначе на външен вид изглежда страхотно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за поправката! По невнимание съм го написала, защото действително смятах да си взема това със грейпфрут и после реших да е нар ;)

      Изтриване
  3. Не мисля че изобщо има аромат грейпфрут ;) Иначе балсамчетата са готини.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Значи грешката е тотално в моя телевизор. Решила съм да си го преименувам ;д Срамота :)

      Изтриване
  4. Ох, от къде намери Korres във Варна? Имам още няколко дни тук и направо ме сърби да си купя нещо на мерката, а съм сигурна, че в Лондон ще бъдат по-скъпи...

    ОтговорИзтриване
  5. О, ами аз поръчах от lookfantastic. Знам, че в София ги има. Тук във Варна за съжаление не се продават :(

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!