Stila: In the light... palette

Нямам превалените Naked палитри, но с тази палитра мисля, че съм близо до усещането да имам качествена неутрална палитра и с удоволствие да нанасям всеки един от цветовете на клепачите си без значение, колко качествени четки притежавам.

Единственият минус на този продукт е, че марката Stila не се предлага в България. Единствено сайта feelunique се оказа удобен за мен да поръчам палитрата.
Ще посъветвам Sephora Bulgaria да си помисли повече за внасянето и на този бранд в единствената Сефора у нас.


Палитрата на Stila идва в картонена опаковка, както и самата палитра е изработена от картон, който я прави лека и удобна за разнасяне.

И съдържанието е отбелязано на гърба. Надявам се снимката да е ясна, за да се виждат съставките.
На гърба на кутията са изписани всички цветове, а вътре има и малка книжчица с доста лесни за изпълнение комбинации от цветовете.

Като качество на сенките, нямам подобна палитра от този клас за сравнение. Нямам и повтарящи се се цветове с останалите ми сенки, може би единствено матовата сянка, близка до цвета на кожата ми.

Имената на цветовете са изписани под всяка сянка :)





От долу нагоре: kitten-шампанско, bubbly-златисто, sunset-червенеещо кефяво и  night sky-сивкаво-синьо, който няма място на снимката, защото спада към следващата категория цветове.
Ще започна със 'бляскавите' цветове вътре. Те са: kitten, sunset, и bubly. Двоумя се дали да ги посоча, като най-приятните за използване в палитрата, защото и матовите на падат по-долу. Консистенцията им е мека. Точно тип 'мажат се като масло' и е удоволствие да се работи с тях.
Виждайки kitten, една от популярните сянки от палитрата, си помислих, че май през ръцете ми са минали доста такива цветове, но доста погрешна мисъл. Не е! Заслужава си хвалбите :) Цвета представлява нещо средно между шампанско и някак си има и розово златисти тонове в себе си. Просто трябва да се види на живо.

От ляво на дясно: gilded-топло кафяв цвят и gold luster- сивкаво кафяво.
Следват цветовете, които са тип мат, но с блясъци. те се ронят най-много и са малко твърди за нанасяне. Те са: gilded и gold luster, както и night sky, който присъства на горната снимка. Gold luster е удобен за нанасяне с цел подчертаване на цветовете. Харесва ми как засилва ефекта в сгъвката, когато го използвам за ъгълчето на клепача. 
Gilded е добър цвят за сгъвката на клепача, а с night sky се получава доста добър опушен грим.

От ляво на дясно:bare-цвета близък до естествения тон на кожата ми, bliss-светло кафяво, sandstone-тъмно кафяво ebony-черно.

Матовите цветове са: bare, bliss, sandstone и ebony. С този тип консистенция сенки е най-трудно да уцели човек лесни за преливане и нанасяне. Толкова учудена бях, колко са маслени и те и ак не се пращат и се преливат, както и смесват, с лекота непозната за моята ръка :дд Ето и рима се получи. Иска ми се черното да е по-наситено. Изисква известно напластяване, за да се прояви, но аз пък имам плътно черно в друга палитра и сякаш не е проблем за мен.


Към цялата красота от цветове е добавен и молив. Мек и удобен за опушване, но няма да се съглася, че е водоустойчив. Цвета му-тъмно кафяво, все пак, се превърна в мой много любим и му се радвам често, като го използвам за очна линия през деня.















Опитах се да заснема любимата ми комбинация направена с цветовете от палитрата и надявам се да се е хванало поне малко на снимките всичко, за което ви писах по-горе :) Не съм толкова сръчна, колкото ми се ще, с гримьорските ми умения. Тренирам над тях, както и над това да снимам по-добре от близо клепача ми, защото той е тип паднал и малко се поизпотих, докато направя достатъчно добри снимки.


Не съм нанесла база на лицето, защото снимах в събота, когато си почивам от всичко, което нося на лицето си. Извинете всички малки косъмчета, които се виждат на снимките. На живо, не са толкова видими :(


















На целия клепач нанесох bare, после сложих в сгъвката на окото смесени bliss и sandstone. Добавих kitten на подвижния клепач и в края малко от bubbly. В ъгълчето за повече наситеност сложих от luster и за очна линия ползвах ebony :)

Палитрата е повече от страхотна и си я ползвам с голямо удоволствие. С голямо желание написах поста. Надявам се да ви е харесал :)

10 коментара

  1. Изглежда наистина много хубава :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много ми харесва гримът, който си направила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, макар че доста се затрудних със снимането :(

      Изтриване
  3. Цветовете са много добре подбрани.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Перфектни! Постоянно ми изникват идеи как да комбинирам цветовете :)

      Изтриване
  4. Харесва ми, честита!. Аз имам една малка палитра на марката и също е с неутрални цветове, които много харесвам :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Май ще се пробва още от Stila. Освен сенките имат доста интересни продукти ;)

      Изтриване
  5. Kitten & Bubbly изглеждат прекрасно и много ми харесва гримът ти с палитрата :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Превръщат се в мои любими цветове ;) Скоро ги комбинирах и двата. Комбинацията доста ми допада. Трябва да помисля да покажа още гричета с палитрата ;)

      Изтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!