Clarins Instant Smooth // Perfecting Touch


 Като човек с широки пори (един от най-големите ми проблеми с кожата на лицето) винаги съм готова да опитам нещо обещаващо да ги заличи. Не очаквам чудеса, защото моите са в състояние, в което няма как да не се забелязват. Въпреки това съм се наслушала на какви ли не похвали за основи - бази за цялото лице и ми стана интересно. 




Базата на Clarins има добър рейтинг на харесване и доста блогъри и влогъри се кълнат в нея.. Хваления с възклицания... "божествен продукт" или "няма да сгрешите с нея" ме убедиха, че няма как да не ми допадне.


Clarins Instant smooth perfecting touch е база за лице, която обещава да скрие порите и бръчките от лицето.Съставът и е доста обещаващ, защото в нея има съставки, които бяха повлияли добре кожата на лицето ви. Препоръчва се за всеки тип кожа. (моята е комбиниран към мазна!)
Базата може а се носи и без да нанасяте отгоре вашият фон дьо тен или просто казано ще има смайващ ефект, който ще преобрази личицата ви :)

Продуктът е поместен в симпатично  червено бурканче. Количеството е 15 мл ( за справка обикновено фдт-ни са по 30мл) не би свършило бързо. Нужно е съвсем малко количество от Clarins Instant Smooth Perfecting Touch, което да нанесете с приглаждащи и леко потупващи движения по лицето. Ако искате, дори можете да премесите базата със вашият фон дьо тен.

 
Консистенцията в бурканчето, с цвета си, ми прилича малко на лепило :д Всъщност една база трябва да подготвя лицето ви за фон дьо тена и освен изглаждане и изравняване, някак трябва да слепва и задържа за по-дълго вашият фон дьо тен на лицето отколкото обикновено.

от лявон на дясно: лицето ми без нищо друго освен дневен крем, лицето ми с нанесена базата, лицето ми с базата и бб крем

от ляво на дясно: крайният грим (не бях в настроение за много), грима след 5 часа
Поиграх си доста с основата, за да дам едно пълно мнение. В началото не я харесах и упорито чаках да се окаже, че греша.
Ефектът на лицето е впечатляващ (дано се забелязва промяната от двете снимки) и ме смая особено в момента,  в който я опитах с по-силно покривен фон дьо тен. Поставянето на продукти върху лицето с базата на него е голямо удоволствие, защото те се разнасят по-плавно от всякога, а кожата се усеща мека на допир.
Опитах да я нося със Lancome Teint Idole Ultra 24H, Shiseido Refining и Clinique Superbalance. Тези фон дьо тени се свличаха за броени часове от лицето с тази база.
Вече почти се бях примирила и смятах да я подарявам, защото получавах само моментен ефект. Тогава прочетох в блога на Силва, че щом базата е на силиконова основа, то тя ще си пасва със фон дьо тени също съдържащи силикон. Споменавам го и като полезен факт за Вас. Всички изброени по-горе бази са само ан водна основа и нямат силикон в състава.

Скоро се сдобих бб крема на Диор, който си взех наскоро се оказа, че съдържа силикон.
Наистина с бб крема се получи друг ефект. Бях в критичният месечен период, когато лицето се 'разкрасява' от хормоните и в онзи понеделник бях отчаяна как ще си покажа лицето. Естествено покривен фдт би уредил въпроса, но не желаех допълнително да дразня кожата. При сетих се за продукта на Clarins и с убеждението, че и щом е студено ще се получи направо действах, както винаги и след като попи сложих бб крема. Базата се прояви в добра светлина.
Усетих и 'грижата и към лицето'. На места изпитвам нужда от повече хидратация, а на други матиране. С нея всичко някак се балансира, но отново имам нужда да попивам себума излязъл някъде в средата на деня на лицето ми.
Като цяло няма да ви убеждавам да я имате. Сами ще се уверите по всичко, което ви разказах, че с мен продукта не си пасна съвсем. Харесах го чак сега в студените дни. Моят съвет е, както и за всеки козметичен продукт, да го тествате преди да вземете пълният размер.
Самата аз не мисля, че в летните жеги ще се опитам пак да нося базата, а ще я ползвам само зимния период :)

11 коментара

  1. Отговори
    1. 52 лв. Не е най-евтиният продукт. За мен спада по средата. Въпреки това считам, че е най-удачно да се пита за тестер в магазините.

      Изтриване
  2. Изглежда наистина готина :) на каква цена е?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, сега и се радвам много. Преди беше ужас и не ми беше приятно да си спомням, че ми струваше 52 лв. Взех си я в комплект с други два, но в кини размер, продукта и несисерче. Сигурна съм, че сега за Коледа пак ше я пуснат в комплекти ;)

      Изтриване
  3. Може ли да попитам с какво червило си на снимката с грима? Много ми хареса! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разбира се, че може ;) L'oreal Shine Caresse в цвят Romy. Ти не е точно червило, а стейн. Този тип продукти имат трайността на червило и блясък на гланц :) Не ми е най-любимият продукт, защото при често носене изсушава. Цвета обаче ми е много любим ;)

      Изтриване
  4. Много благодаря за отговора! Отдавна се каня да си взема някой стейн на L'oreal Shine Caresse и сега, след като знам как изглежда този цвят на устни - още днес ще си го купя! :)

    ОтговорИзтриване
  5. А може ли да ми препоръчаш подходящ руж за този стейн?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Според мен се връзва добре с нещо розово или от по неутралната гама. С него нося моя с руж на YSL, който бе лимитиран и не се намира вече по магзините.
      Всъщност ще ми е по-лесно, ако кажеш от какъв ценови клас търсиш руж ;)

      Изтриване
  6. Аз реших да си взема ружа на Bourjois - Rose Ambre!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Добър избор на цвят и руж! Дона си довална от покупките ;)

      Изтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!