Bioderma Phitoderm MAT SPF 30


Здравейте, момичета!
Започвам серия от публикации посветена на лятото, както вече сте забелязали предполагам^^
 Какво харесвам за сезона и любими продукти... Ще видите ;)

Първият класирал се за публикация продукт е слънцезащитният матиращ флуид на Bioderma- Photoderm AKN Mat SPF 30.Искаше ми се да ви предоставя информацията от опита ми с него, колкото се може по-скоро, защото знаете колко е важно да се предпазвате от слънчевите лъчи особено лятото.
Открих една много приятна аптека в града ми, където се доверявам на консултантките и за втори път не ме разочароват. Опитвам се да не влизам там,  защотоо :дд
И така след като дадох точни описания на това което искам, а именно 'слънцезащитно кремче за лицето, което да е подходящо за всеки ден, като кожата ми е  много бяла и комбинирана, което означава лятото повече предразположена към омазняване '. Жената ми предложи доста неща и извади тестери на част от тях да опитам. От моите наблюдения забелязах, че явно марките са променили формулата на доста от слънцезащитните продукти и са махнали така нашумяващите за избягване парабени. Много хубаво!

Избора ми се спря на този на Биодерма, защото не ми предизвика омазняване и си попи добре. С другите не се получи . Преди да си тръгна зададох последният си въпрос:'Ще трае ли цял ден защитата на флуида?' и консултантката ми отговори, че това е невъзможно и въпреки, че са водоустойчиви (част от тях), тези продукти бива да се нанасят отново през деня.

Както казах нанасям продукта в началото на деня, обикновено преди да изляза. Не нанасям отдолу хидратиращ крем и не усещам нуждата. Приятно и лесно се разнася по кожата и е доста течен, така че съществува риска да изсипете доста продукт в ръката си. Предполагам ще ми стигне за цялото лято, не съм проверявала колко съм изхабила.

Ето колко точно количество използвам за цялото лице и доразмазвам малко към врата ;)

Матира лицето  и то за доста дълго, а след това леко започва да се предава и някъде на петият или шестият час попивам с матиращо листче.Стои на повърхността на лицето и не пречи на грима ми. Опитах да сложа фон дьо тен върху него и нямах проблеми. Двата продукта се съчетаха добре. Съчетах го с фон дьо тена ми на Lancome Teint idole ultra 24.

Има си лека миризма тип, слънцезащитно мляко, но приятна и не много натрапчива.


Определено препоръчвам и съм много доволна. Цена около 26 лв и продукта съдържа 40 ml.


Лятната ми защита е подсигурена! ;)


2 коментара

  1. Благодаря за отзивите :) Аз вече се спрях на един продук на Ла Рош Позе, но като свърши може и този да тествам. Хубаво е, че са ти предложили тестери. Аз попитах в аптеките за тестери- все нямат. Като питах за описание на гел-крема на Ла Рош, консултантката каза, че е прозрачен гел, а се оказа бял крем! Хем неинформирани, хем не дават и тестери. Поне бялото попива бързо, но щеше много да ме е яд, ако освен излъгана, останех и разочарована. Затова напоследък повече се доверявам на блогове, отколкото на консултантки в магазини, аптеки и т.н.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мда и аз основно чета в интернет за всичко, което ме интересува, но в тази аптека е друго и както и на няколко други места. Ясно е, че всичките продавачки и консултантки са там, за да ни уговорят да си купим продуктите в магазините, но отношението на голяма част от тях е просто... Например тук в единият ни мол в аптеката ценита са по-ниски от на доста аптеки в града, най-ниските, които съм открила бих казала, ноо вътре се чувствам не на място. Гледат ме лошо, защото не съм достатъчно голяма например, сопват ми се когато им задавам въпроси, а аз съм винаги мила.
      Естествено в места, където са твърде мили увещават те, мажат те и абе влагат всичко, за да излезеш с нещо от магазина, също може да се почувстваш неудобно, ама така се прави. Винаги се връщам във тези магазини.
      Във тази въпросна аптека с по-изгодни цени влязох първо и попитах за слънцезащитен крем. Момичето вътре ми извади един крем и каза 'Това.' И повтори моите изисквания. Аз я попитах за още нещо да ми предложи и тя ' а, ами то всяка фирма има флуиди с фактор." И не извади нищо повече, стоеше и ме гледаше сякаш трябва да грабна крема и право към касата. Пожелах и приятен ден и си изляох.
      Аз самата бях изненадана на другият ден от това, че можех да опитам кремовете в другата аптека и дори, този който ми предложиха в другата аптека беше сред изпробваните и определено не беше моя. Не знам. Аз си мисля, че на всякуде трябва да има тестери и да се дават.
      Малко много пописах, но по тоя въпрос винаги се ядосвам за отношението към клиентите.

      Изтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!