Nuxe vs Clarins


Продължавам с любимите ми за лято 2013 продукти :)


Преди два месеца осъзнах, че имам нужда от някакъв . Мисля, че от година не съм слагала гланц. Разбира се не мога да причисля към тази група продукти стиковете и балсамите, защото те имат друга роля свързана по-скоро с грижите и подръжката на нашите устни ;)
Преди да атакувам магазините или да грабна това, което ми хареса първо, си направих едно хубаво Интернет проучване, като добре си помислих какво искам от бъдещият ми гланц. Търсих, мислих (какво лудо момиче, та това е само гланц :дд) и сведох избора до два, които по ирония на съдбата притежавам в момента и не мога да преценя кой е моят фаворит.


Сетих се, как много пъти съм заглеждала в щандовете на аптеките гланцовете на Nuxe. Бързото и кратко проучване ме накара да му дам шанс. А, факта, че има слънце защитен фактор не е за пренебрегване.

Прехваленият и продължаващ да бъде хвален глос на Clarins е другият гланц, който умаства в борбатс. Не мога да повярвам, че така се случи и той да влезе в козметиният ми несесер, при положение, че определено си се радвам на първата придобивка. Някои комплекти са виновни :дд


Опаковката
Външният вид не е от голямо значение, ако продуктът си струва. Не е за пренебрегване, защото е важна за съхранението на продукта и удобството при ползване.
Nuxe, според мен, не са се постарали много, защото е опаковка, като на всеки гланц плюс редовният апликатор.

Clarins от своя страна са добавили към апликатора на тубичката, гъбичка, която много добре втрива глоса в устните и създава приятно усещане. Доколкото ми е известно тя има ролята да приглади несъвършенствата и изглади устните. Получавате точка Clarins :)

четката-апликатор на гланца от  Nuxe
Съставки
Всички получават точка. Двете марки имат слава на предпочитащи натуралното :)



Цвят
Ако трябва да бъда честна исках нещо мултифункционално и в началото търсех прозрачен гланц.
приятен розово коралов цвят дава гланца на Nuxe
Двата  уж дават приятно розов цвят, но на устните почти не се забелязват. Особено Clarins е напълно прозрачен. В същото време Nuxe има по-забележими блестящи частички, които сега на това хубаво слънце се показват в пълният си блясък и сякаш сега им е времето. Не мога да реша, може би Nuxe заради сезона.  
Clarins имат избор и от други цветове.

Мирис
Лятно време почти не понасям миризми. Продукти са с приятно изкушаващи ухания. Тук пак всички ще грабнат точка, понеже Nuxe ви донасят тропична цитрусова миризма, а Clarins карамелена. Вкус също имат. Не е само миризма ;)

Трайност
Пет часа за Nuxe със приятно усещане, че още действа макар да го няма.
Clarins в рамките на три часа попива напълно в устните.

Приложение
Не мислех да ги нося самостоятелно, а като основа или за освежаване леко цвета на червилото. Например.. Ruby woo на MAC.  В момента нося само тях. Ежедневието ми е обсебено от ученето и в момента търся само леко освежаване и пълно удобство. Всичко е сведено до минимум и дори червилата прибрах. Толкова е лесно да мацнеш гланц в движение.
И двата не лепнат. Лепкавостта е най-лошият ми спомен с гланцовете.
Clarins са добри в основа за червило. Нали е нетрайно и с MAC Ruby woo не се достига нужният резултат. И все пак червилата се мажат с лекота върху Clarins Smooth.
Nuxe заради частиците придава много утежнен ефекта на червило. Лични предпочитания. От друга стеана знам, че ще е там за дълго дори и след изчезването му.

Двата продукта имат малка разлика в цените си.
Определено ги обичам и са задължителни за мен това лято.

1 коментар

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!