~ MAC Ruby Woo & Paris ~


Здравейте, отново ;)

Преди около месец, че и повече може да е минало, посетих Париж. Една от мечтите ми беше да отида там и сега мечтая отново да съм в този град. Ще ви разкажа малко мои лични впечатления, защото съм наистина влюбена в Париж^^

Още щом влязохме в града ме заля силната атмосфера на града и казах на сестра ми " OMG! Искам само да се разходя по някоя от улиците и ще съм щастлива!" ;д Наистина нямам представа как така това място влияе до такава степен и е наистина неописуемо. За мен е несравнимо и от всички места, които съм посетила в чужбина,  и си го определям за вечната ми дестинация, където да мога да избягам и релаксирам :)

Града веднага ще ви впечатли с подредеността си. Понеже майка ми е архитект, а и  е била и преди в града, тя знаеше доста интересни истории свързани със сградите на града. Например още по времето на Луи XIV е било разпоредено всички сгради да бъдат проектирани от кралските архитекти. Старият Париж, на който всички се любуват е започнал да се изгражда още тогава.
Това обяснява, защо всички сгради са в един стил, бих добавила и един цвят. Наистина си личи добрият вкус на французите

Първите снимки са правени от Айфеловата кула всъщност. Ние бяхме големи щастливци да успеем да се качим на върха. Получи си от вторият ни опит и чакахме ужасно много. Като цяло почти на всяка забележителност минахме през огромни опашки освен за Лувъра, който очаквах повече да ме впечатли.


Нещо, което на мен не ми допадна е, че забележителностите да-бяха много и интересни за гледане, но на много далечни разстояния една от друга. Включете това и че през деня има вечно задръстване. Французите имат много интересен начин на каране.. понякога седят и чакат на зелено или обратното докато е червено си минават спокойно и също така не бързат много :дд
За сравнение, когато бяхме в Рим, се движихме изцяло пеша и с метро и почти всички забележителноти бяха концентрирани на едно място с малки изключения. 

Следват снимки на квартала Дефанс, където е новата част на града. Тя е съвсем различна, но също толкова впечатляваща. Тук се насладихме на високи небостъргач и много модерни сгради включително и една модерна арка.

Определено и тук си личи добрият вкус. Пренасохме се в една  коренно различна атмосфера. Това по принцип е и бизнес частта на града и точно, кото по филмите хорото бяха забързани на някъде и някой от тях с куфарче в ръка :)

Посетихме и Дисниленд за един ден. Дори родителите ми останаха впечатлени и не искаха да си тръгват. Мястото е омагьосващо. За един ден е невъзможно да се качите на всичко, а и парка е в две части и ние се забавлявахме само в едната.

Всички атракции бяха вдъхновени от известни Дисни-филмчета. Абсолютно всичко е много добре пресъздадено и те карат да се чувстваш, че наистина си в кораба на Карибските пирати или участащ във войната на STAR WARS.    Ние се постарахме да се качим на най-екстремните, но накрая не отказахме и да се качим на най-обикновена въртележка. 



Имаше бутици и отделни магазини на повечето марки, които можете да се сетите, като Chanel, Dior и др.  


Тук аз позирам пред този на Guerlain, защото на витрината беше мечтаният ми парфюм и не знам дали се вижда, но имаше една огромна бутилка^^


И след като това е блог посветен на разкрасяването и всички женски нещица, които са ми страст.. като например магазините^^.MAC и Sephora си бяха моите козметични музеи. И двата магазина се намираха на Шанз Елизе много близко един до друг, а аз бях много скромна с единствената си козметична покупка-червило на MAC.

MAC Ruby Woo е първата ми среща с червилата на MAC. От супер дъло време се каня да си купя едно хубаво червено червило зашото обожавам как ми седи червено червило. Много съм щастлива и спокойна, че си намерих :)
А сега за червилото, което е почти перфектно. казвам почти, защото наистина е ужасно изсушаващо.
Но все пак влиза в графата ми любими и то на сериозна позиция, заyото...
1) Цвета е уникален! Червено със син подтон, който прави зъбите да изглеждат по-бели :) За мен е точно перфектното червено и точно това което е перфекто и в представите ми
2) Финишът е матов и може би затова е толкова изсушаващо. като прохождащ фен на мат червилата получава още един плю заради това
3) Има една много впечатляваща издръжливост ( няма как да не кажа, че и това има връзка и със спаружването, което причинява на устните ми, защото да така и свива, че е трудно да се усмихнеш). Самото червило щом се нанесе сякаш си застава на устните, така че ако след няколко секунди целунете ръката си няма да остави отпечатък. и си седи там с часове, но ако пиете или нешо взайно докосне устните вече пуска малко цвят.
40 няма нужда от молив. Все пак старателно да се нанася. червените червила го изискват по принцип мисля.
5) въпреки това спаружване на устните, щом го изтрия напълно. нямам трайни поражения на устните.






4 коментара

  1. червилото е готинко, малко ми се струва, че го прехвалиха.. разграби се буквално за минути, цветът ми напомня на едно друго от марката :)Сладка си, изглежда много готино в Париж, винаги съм искала да отида там :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Доколкото разбирам от нета двойник му е Russian red на марката ;)
      Сега нали ще пускат колекция с Рияна и ще има четвило RiriWoo базирано на това. Моето си го харесвам много, ето например вчера издържа седем часа, като пих и малко и въпреки това си беше ок. Отгоре естествено сложих балсам :)

      Изтриване
  2. Благородно ти завиждам за посещението на Париж, това е Градът (с главно Г) според мен. Снимките са супер, ти си сладка и честито за червилото, което наистина много ти отива :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!