Първите ми лакове на Essie

Здравейте, момичета!

Обещах ви доста ревюта и в момента работя над тях. Също тази седмица или другата очаквайте първият ми пост с любимите ми зимни комбинации от дрехи :)
Искам да ви се оплача от това колко добре си крия вещите, че чак не мога да ги открия. Този път съм си скътала две любими за момента червила и съм много нещастна :( Дано скоро ги открия, че не знам какво ще се направя.

Essie беше една от марките лакове, които силно исках да опитам. Тук в България не се намират лесно. В чужбина са по-разпространени и си имат редица почитатели. Ех, за мен не са най-добрите, но и аз ги харесвам. Не изкарват често изключителни цветове и да си призная честно, така и не разбирам, защо толкова ги прехвалват понякога. Все пак се сдобих с два техни цвята, като възнамерявам да си направя и аз колекция на Essie в случай, че се окажат по-добри от OPI.

Bangle Jangle


 Повече харесвам този сиво-лилав цвят. Един от любимите ми лакове е. От дълго време търся такъв цвят и се радвам, че го открих :) Идеален е за нещо неутрално, но не типичен нюд лак.
Добър избор би бил и ако бързате, защото и на един паст е идеален и съхне бързо.


Bahama Mama



Bahama Mama е от есенната колекция на Essie. Интересен червен цвят. Фен съм на тъмно червените лакове и след като купих този раздадох двата подобни, които имах. Бях силно впечатлена от това, че в шишенцето на изкуствена светлина забелязах лилави отблясъци и веднага реших, че го искам. Това лилавеене на нокти обаче се забелязва повече на дневна светлина. Мен ако питате е типичен fuschia цвят (превод на български не намирам). На един старателно дебел пласт е доста интересен и повече се забелязва това лилаво в него. Когато с нанесат повече пластове те сякаш утежняват цвета и го правят по скучен.

 Това, което всъщност намирам за минус при тях е издръжливостта.Още на първият ден започват да се белят. И двата лака са добре покривни и на един пласт, зависи как го нанесете. Намирам ги за по-воднисти от OPI и някак по-леки. Четката също е много удобно. Доколкото съм информирана в чужбина марката се продава и в дрогерийните магазини и е променила заедно с визията на шишенцето и четката.

Essie имат наистина голям асортимент от неутрални цветове. Заинтригувана съм от няколко техни цвята, но за сега ще се въздържа :)

Весел ден!

3 коментара

  1. Kude uspq da namerish lak na essie?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами продават ги във Варна в едно магазинче "Вишнев цвят", а иначе доколкото знам и в София се намират от някъде. Естествено друг начин да се сдобиеш е с поръчка от интернет. Ако си от Варна, магазинчето е точно до офисът на Еконт, който е близо до червеният плошад. Продават лакове на China Glaze и Essie и други неща за маникюр :)

      Изтриване
  2. Благодаря за бързия отговор :) но съм от София и още се мъча да си намеря..

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!