3 маски, 3 мини ревюта

 


Glam Glow е марка, с която се запознах в края на миналата година. Най-накрая опитах тяхната маска SuperMud, киято е легендарна и наистина почиства порите видимо. И понеже се оказа икономична дори и в малка разфасовка, когато исках да я поръчам отново видях, че я има в комплект с още две на марката и естествено предпочетох да опитам повече маски на веднъж. Особено сега, когато нося драстично по-малко грим, си правя повече маски у дома и не забравям да направя нещо за себе си и самочувствието ми през деня.



Маските в този Gravity Mud комплект са три на брой. Gravity Mud за стягане, SuperMud за почиствене и ThirstyMud за хидратация.



Маската SuperMud е най-продаваната и популярна почистваща маска за лице на GlamGlow с почистващ ефект. Консистенцията не е супер гъста, дори бих казала, че тече. Не се притеснявайте това не се случва щом е на лицето. Маската е глинена и има добавен активен въглен, който се използва в козметичните продукти, като съставка, която привлича всякакви нечистотии или на кратко има  почистващ и детоксикиращ ефект.

Другото положително при SuperMud е, че съдържа 6 киселини. В нея са събрани гликолова и млечна, които излющват горният слой на кожата и помагат да се отървете от мъртвата кожа. Също манделова и пировиноградна киселина, които заедно ексфолират кожата и почистват порите. Не на последно място добре познатата ни салицилова заедно с полихидрокси киселина, които не само почистват потите, но контролират и отделянето на себум. Има добавен екстракт от евкалипт, който осезаемо се усеща, така както когато имате мента в маска, защото охлажда и леко пощипва кожата. Тази съставка отпушва и капсулира натрупаният себум в порите без да изсушава кожата.




Моите отзиви: Тази маска наистина видимо почиства порите дори и да престоя с нея само за 5 минути. Може да се стои максимално 20 и да се използва 1-3 пъти седмично. За моята комбинирана кожа 2 пъти седмично е оптимално. Просто ми идва в повече, ако сложа и трети път. Много е интересно, защото с други подобни маски кожата ми се е пресушавала, но с тази не само след сваляне, а и през седмицата кожата си е с нормални нива на хидратция, макар че виждам как кожата ми наистина отделя по-малко себум. Има някаква магия в нея! Приятно съм изненадана от този продукт, затова и започнах първо с него.




ThirstyMud е хидратиращата маска в комплекта. От марката я предлагат, като перфектното решение за дехидратирана кожа преди полет. Или поне рекламата и има това послание. Малко са заблуждаващи бурканчетата, защото аз си представях да излезе маска в син цвят, но уви не познах и се показа нещо по-приятно.




Маската има жълтеникав цвят и веднага може да разпознаете, че в състава си има мед. Просто си мирише осезаемо на мед. Всички познаваме популярната маска с мед и канела и знаем, че медът не само овлажнява кожата, но и помага при акнетична кожа. Към него са добавени кокос и джинджифил. Заедно тези съставки енергизират кожата. Също не са пропуснали да добавят и хиалуронова киселина, която хидратира кожата и я изпълва. Не знам как да обясня по друг начин plumped skin.

Моите отзиви: Отново никакви забележки при употребата на маската и състоянието на кожата след това. Наистина помага за подобряване хидратацията. Пише и че успокоява. Мисля да се съглася и нямам търпение да я тествам при пътуване. Аз я изпозлвам веднъж седмично. Просто имам продукт с хиалуронова киселина, които нанасям, ако ми липсва ходратация. Дублират се, като грижа при мен.




GravityMud е стагаща и изглаждаща маска. Когато и прочетох указанията за употреба не бях много въодушевена, защото е отлепяща се маска. Все пак бе част от комплекта и бях любопитна дали ще ме изненада. Не съм фен на отлепяшите маски. Имам лоши спомени, че изсъхват бавно, други път са болезннеи при отлепяне и свалят не само мъртвата кожа, но и направо епилират лицето :D




GravityMud съдържа екстракт от женско биле и листа от бяла ружа, които заедно правят кожата по-еластична, гладка и тонизирана. Маската е в светъл почти бял цвят, но щом изсъхне става сребриста заради блестящият хром в нея. И ухае на сладък коктейл!

Моите отзиви: Знам, че за тази маска ще звуча най-малко въодушевена. По редът на представяне тази наистина е на последно място за мен по-любимост. Не мога обаче да отрека, че е забавна за изпозлване и също това е първата отлепяща маска, която отлепих на цял слой. Да, точно така! Отлепи се цялата без да има участъци, където не е изсъхнала. Имаше малко остатъци по-периферията на лицето. Те бяха много малко. Обикновено след подобни маски ми се налага да си мия лицето и търкам с часове, защото консистенцията не се отлепя. От този тип маски тази бих изпозлвала по-често. При мен изглади кожата и имаше озарен ефект.

Като цяло съм доволна, че дадох шанс на този комплект и познавам повече от маските на GlamGlow. Имам няколко малки за различни ситуации. Което ми напомня да ви кажа, че тези малки разфасовки стигат за повече от 2-3 нанасяния, така че са чудесна алтернатива и да спестите разход за големите. Всеки има различни предпочитания, но аз се радвам повече на разнообразието при маските J

Кои са вашите любими маски за лице напоследък?

 

 

*Статията е в партньорство с Notino

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!