Как се грижа за ноктите си след гел лак?


Липсват ми публикациите в стил NOTD! Отдавна не ги правя поради няколко причини. Спрях да си купувам лакове за нокти и през последните 3 години ходя на гел лак, когато съм си в България. И признавам, че извън гела през останалото време не се занимавам много с ноктите си.


Тук в Холандия цените на козметичните услуги са не двойни, ами понякога тройни сравнено с България. В Испания пък имаше доста бюджетни опции, но честно казано сякаш качеството варира и не успях да се впечатля от салоните там. Резултатите, които видях в социалните им мрежи, не достигаха нивото на моята маникюристка. Доверявам се само на един човек за ръцете си и не смятам, че това скоро ще се промени!


Ежедневието ми като студент е също много забълрзано и някак съвсем натурално през втората ми година в Бреда спрях да се лакирам и започнах да предпочитам късите нокти. Единственият лак, до който стигах бе някакъв задравител, за да може ноктите ми да се върнат във форма след гела. Преди да се прибера просто ги оставях да израстат за дължина и процедурата се повтаряше.


Тази година обаче гледах видео, в което момичето носеше Essie Тopless and barefoot и се вдъхнових. Сетих за годините, когато си купувах предимно лакове на Essie и ми хареса как цвета се сливаше с кожата на момичето без да изпъква много. Това е перфектният цвят за всеки повод или тоалет. Няма да личи много, когато започне да се износва.




Новата ми рутина в момента включва заздравителят на Essie, като основа. От нея нанасям два пласта, защото в момента ноктите ми са доста крехки и искам да подпомогна плътността на нокътната плочка.




А, ето го и Essie Тopless and barefoot цветът, който е близък и до моят тон на кожата и стои много деликатно на ноктите ми. Супер нежен и женствен цвят!

От него нанасям два пласта също и при мен цветът трае около 4 дена без топ лак, което е напълно приемливо за мен. Особено сега, когато прекарвам повече време у дома и мога да отделям повече време на ноктите си. Което ми напомня да отбележа, че базата изсъхва супер бързо. За някъде около 3-5 минути и след това нанасям от Тopless and barefoot, който пък за пълна сигурност изчаквам поне 10 минути.


Essie като марка не ме е предавала, като качество и затова се спрях отново на нюанс от асортимента им, който е богат и през годините запази много от популярните си имена.


Любипитно ми е, дали и вие все още изполлвате лакове за нокти или се доверяват на други услуги за добре изглеждащи нокти?

*Статията е в партньорство с Notino



Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!