Есенна грижа за по-плътна коса


Време е за любимата ми тема и при това завръщам се с информация за няколко продукта свързани с по-добрата грижа за косата. Знаете, че ми е много любима тема и постоянно търся варианти да ускоря растежа и подобря плътността на косата си. Тази есен ще заложа на няколко по-нестандартни метода. Единият е обвързан с това да се стимулира космения фоликул за подобряване на цялостната структура на косъма, а другия е да заложа на продукт, който видимо прави косата по-плътна и обемна. И с двата работя от месец и съответно мога да споделя моите първи впечатления.


Hairburst Derma Scalp Roller

Реших дa се сдобия с дермаролер за скалп. Попадна ми видео с процедурата и веднага потърсих кой е най-успешния и препоръчван. Така попаднах на марката Hairburst. Чрез този уред можете да направите микрониделинг на скалпа, а в следващите параграфи ще ви обясня какво представлява.

Микронидлинг (microneedling) е вид лечение, при което се използват малки игли, чрез които се правят пробиви в кожата. Тези малки контактни точки насърчават тялото да създаде реакция на заздравяване на рани и да обнови кожните клетки.


В случай на косопад микронидлингът стимулира дермалната папила или стволовите клетки в космените фоликули, за да стимулира растежа. Теорията е, че причинявайки микроскопични рани, естествените защитни сили на тялото ще насърчат развитието на нова коса, което ще помогне за спиране на загубата на коса.


Терапията с микронидлинг може да ви помогне да се справяте с нормален косопад или изтъняване на косата, дори ако имате по-сериозни проблеми, като андрогенна алопеция - генетично заболяване, причинено от свръхреакция към хормоните, наречени андрогени. Хората, които вече са загубили цялата си коса на определено място или върху целия си скалп, няма да забележат голями резултати от това лечение. Microneedling подобрява плътността на вече съществуващата коса.


Как се използва

На суха коса използвайте валяка върху скалпа и линията на косата по посока на косата, като указвате лек натиск. За най-добри резултати нанесете серум за коса след процедурата. Използвайте за 15 минути, 3 пъти седмично. Не използвайте върху наранена или раздразнена кожа, активни кожни състояния или чувствителни кожни участъци. Дръж далеч от деца.


Стерилизирайте с алкохол преди и след употреба. Ако иглите се повредят или огънат, не ги използвайте.


Внимавайте, защото може при изпозлването на ролера Hairburst, ако натискате силно да прережете косата и след процедурата да имате обратен ефект. Затова дерматолозите съветват процедурата да се извършва от специалист.




Aveda Thickening Tonic

Този продукт в буквален превод е сгъстяващ тоник. Чрез негова помощ косата се стилизира и добива по-плътен вид. Перфектен за тънка или изтъняла коса. Представлява ботаническа смес от сертифицирана органична амла, пшеница и царевица. Естествено помага за сгъстяване и поддържане на по-плътна и обемна прическа.


Супер лесно се изпозлва! Просто впръсквате от Aveda Thickening Tonic близо до корените и сресвате косата, за да разнесете продукта, към дължините. не прекалявайте с количеството, защото ще усетите косата си ненужно твърда и поне при мен така започва и да се заплита много.

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!