Как да се преборим с пъпките?


Важна забележка за тази публикация е, че днес няма да си говорим за акне. Ще си говорим за онези 1-2 пъпчици, които се появяват всеки месец около месечният цикъл и се случват на всяка жена. И съм сигурна, че всяка от нас няма търпение те да си заминат и е опитвала различни стратегии. Смятам, че най-ефективната е тази да сме спокойни и осъзнаем как ако не чоплим и пипаме мястото, ще се разминем най-тънко и безпроблемно. Е, този януари аз нямах тази сила в себе си. В повече ми дойде и университетът, който ми донесе много стрес и това се изписа и на лицето ми. Познавам се и съм от тези момичета, чийто кожа също преживява тервогите им.


Все пак се опитвам да съм си добър приятел и да си вкарвам доза разум и прецених отново да мина на минималистична грижа с 2-3 нансяния на ретинол седмично, защото за мен тази съставка наистина промени кожата ми последните месеци. Въпреки кратката почивка съм отново в играта с ретинола, докато не усетя, че е време да се върна към AHA и BHA киселините, които също успешно са ми помагали с белезите и това да имам чиста кожа. 


От известно време планирам да тествам продуктите на COSRX и техните почистващи лепенки за проблемна кожа. Концепцията изглежда много обещаваща и лесна. Лепенките са наистина супер лесни за поставяне и бях приятно изненадана, че не са 2-3 в опаковката, а 24 на брой и то в различна големина. Тоест може да си ги лепнете на лицето независимо размерът на проблемното място.



До тук добре! И сега на кратко какво съдържат тези лепенки, защото на мен и тази информация ми бе нужна, за да повярвам в силата им. Основната съставка A.D.F. Hydrocolloid име свойството да абсорбира замърсяванията и бактериите по кожата. Идеята е, когато сложите самата лепенка да служи, като предпазен слой на проблемното място и абсорбира от него всички замърсявания.




От COSRX предлагат и още една версия, която е за тези от нас, които имат смелост да носят подобни лепенки и през деня, защото са по-тънки и са съзадени да стоят невидимо под грима. Мисля да опитам и тях. Но преди това ето и наблюденията ми след няколко пъти тест на нощната вресия:

  • Супер лесно поставяне на лепенките!
  • Добавят слой върху кожата, но не се усещат, въпреки че веднага супер плътно се залепят и не се разместват или падат по време на сън.
  •  Основното действие при мен е да редуцират зачервяването и някак неутрализират пъпката.
  • При мен не успяват с една вечер лечение да излекуват пъпките, обаче ускоряват процеса, като мястото вече не е болезнено и след няколко дни няма и помен от растяща пъпка.
  •  Най-ефективни са при пъпчици с връх, защото без да ги пукате и да си правите рани изсмукват наприятните замърсявания.



Запазих една използвана лепенка, за да видите как е потъмняла в средата, където се се е събрал себум и нечистотии.




В заключение смятам, че тези лепенки са супер за тези редки ситуации. Това не е лечение за тежко акне със сигурност. Не са изцеление, но са решение и ускоряват процеса, като и ви възпират да си добавяте ненуджни бактерии, като пипате лицето. Така наутрелизират болката, че на следващият ден не усещате дразнене и няма зачервяване, така че с малко коректор бихте преглътнали този проблем на лицето.

Аз повторих процедурата за мой експериемнт още една вечер и тогава наистина забелязах, че една от пъпките изчезна. Имайте предвид, че в началото нанасях на участъци, където нямах видим проблем и исках да изненадам пъпката преди да се появи. Тогава виждах много по-малко ефект. Затова отново ще е повторя, че при пъпки с връх са най-ефективни и ги стопяват за една вечер 😉

 

*Статията е в партньорство с Notino

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!