Лека хидратция с Day Wear [matte]

Познавате моят връзка с много продукти от медицинската козметика. През миналата  2016-та година някъде по това време, както казвам аз, отворих кутията на Пандора и специално за някои продукти направих първите си опити да заменя с висок клас. Не е като да нямах нулев опит с грижа за кожата в тази категория чрез тестерни размери на продукти. Просто отлагах много дълго да се впусна в повече опити с нея. Специално за мен е важно продукта да работи и в зависимост за колко време ми стига, цената плюс качеството да е оправдана.

И сега смело минавам към героят на тази публикация. Спомням си, че преди години имах малък размер на Idealist серума на Estee Lauder. Много ми беше харесал, като ефект и определено доказа хвалбите за бялата козметика на марката. От друга страна пък майка ми много хареса серума Revitalizing.
И сега аз използвам успешно от два месеца едно от последните им попълнения към Day Wear серията, а именно Day Wear Matte. 


Ето и някои от обещанията на Estee Lauder за продукта: 
Нова, мощна матираща технология:
       Комплекс, борещ се с омазняването, който включва матиращи и абсорбиращи омазняването пудри.
       Мощен, контролиращ омазняването и намаляващ порите морски екстракт, Laminaria Saccharina работи заедно с формулата, за да матира кожата и намали лъщенето. Оставя я свежа и естествена.

Ексклузивният за DayWear Super Anti-Oxidant Complex се бори със свободните радикали. Този емблематичен комплекс се състои от 5 допълнителни антиоксиданта - EGT, Vitamin C, Venuceane, Vitamin E и Eukarion.

Това е кремът за лице, на който се спрях това лято. Самата консистенция ми вдъхна доверие още, когато го тествах в бутикът им в София. Много е лека и се води тип гел. При тези високи температури напоследък предпочитам нещо, което да не усещам на кожата си или само гел от алое вера, за който писах тук миналат година. 
Day Wear Matte се усвоява бързо от кожата и не чакам дълго да попие. Предпочитам вечер да нанасям по-редовно крем и въобще през деня лятото прилагам по-кратка програма от продукти на лицето си. Исках тук да споделя, че с този крем не се събуждам на сутринта с мазно лице. Кожата се усеша мека, но е и добре матирана.


Друг трик, който прилагам това лято е да си смесвам фдт-на с крема си за лице и се получава тониран крем :) . С Doble Wear Stay in place makeup си подхождат много. Не само смесени, но и под него по принцип е отлична база самият крем. Бонус е и че има охлаждащ ефект. Не се разтапям преди да съм завършила грима :D
Освен това наистина хидратира кожата. Изглежда свежа всяка сутрин, когато се събудя и по принцип не съм имала проблеми в периода, през който използвам крема.


Започнах директно да ви разказвам за крема без да спомена нищо за стабилната му опаковка. Тя е изработена от дебела пластмаса. За съжаление е от тези бурканчета или кутийки, в които се бърка. Аз внимавам и винаги с чисти ръце изваждам нужното количество, което между другото не е голямо. Към момента съм до половината почти на 50мл вариант. 

Като цяло съм много доволна от крема и почти не откривам минуси, освен че е висок клас продукт и цената му не е ниска. От друга страна, за моя изненада от бранда са го пуснали в продажба в 30мл вариант, който се доближава много до цените в аптечната мрежа и според мен е добра идея продуктът да бъде по-достъпен. 

Горещо препоръчвам Day Wear Matte не всички любители на Estee Lauder с кожа склонна към омазняване и в топлите дни!

Количество: 50ml или 30ml
Цена: 57лв или 96лв
Можете да намерите в: бутиците на марката, Sephora, Douglas и Beauty zone

*PR Sample

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!