The Green Skin Care | blogpost

Знаете любимата ми тема за тази година ;дд Грижа за кожата. Чак ставам досадна сама на себе си с чувството, че май в блога преобладават тези постове през 2016-та година. 
След идеята ми за зелената рутина в канала реших да използвам заглавието и пиша по темата. Подбора на продукти  е по-различен. Това е и другата причина за поста :)
Много обичах да пренебрегвам тоника около година зависима главно от модата в ютуб. Е, за мен този продукт се оказа не толкова излишен и задължителен, ако съдържа салицилова киселина. С моята кожа прави чудеса. Тази съставка държи под контрол предразположената ми към несъвършенства кожа.
По този критерий си избрах тоника на Vichy, а сега и настоящият ми на Eucerin. Този на Eucerin бях набелязала отдавна за проба. По-бюджетен е сравнено с много марки в аптеката. Върши ми добра работа. Малко лепне, като изсъхне. Поне на допир така усещам кожата си с него. Това не ми пречи. Ухае съвсем леко и ненатрапчиво. Харесвам го, защото ми затвърди мнението за салициловата киселина. Иначе още тъгувам по Vichy-то, който определено беше по-силен :)
Това кремче на Bioderma Sebium Mat Control ми бе любезно изпратено от бранда за проба преди известно време. Считам, че не е нещо незаменимо за мен. Страшно много ми напомня на Global крема им. Смятам, че е подходящ хидратиращ продукт за мазна кожа, но не ми се струва да лекува несъвършенствата. Аз съм го слагала и под грим. Добра база е. При мен матира приятно. Харесва ми, че бързо попива. През последните седмици го нанасям щедро вечер и ми допада, като нощна грижа, защото от жегите се събуждах със супер мазно лице, а този крем контролира положението.
Ето нещо, за което искам да пиша отдавна. Weleda SkinFood взех малко с цел да докажа, че при мен няма да действа. Обаче съм грешила. Оказа се моето спасение, когато пътувам и усещам кожата си суха. Въобще при всякакви моменти, в които усещам опъване на кожата си слагам малко от него, защото при този продукт важи фразата "малко стига за дълго". За протокола аз имам малката разфасовка от него и въобще не личи колко много съм го ползвала. 
Много богат и гъст е самият крем. Ухае малко неприятно за моят вкус.. на билки и цитруси.
Странно, но съм го нанасяла и на устните, като балсам. Работи!

А, най любимото ми откритие и добър съюзник през тази година за кожата се оказа ето този гел от алое вера на марката dr.organic. Търся си отдавна алое вера под формата на гел. Тази огромна туба съм я тормозила много главно в периода, когато исках да се отърва от белезите по кожата. Помогна ми много. Освен това самият гел е много течен и пак малко количество ми стига да намажа цялото лице. При този гел е по скоро заради консистенцията. Усещането е сякаш се намазвам с вода. Не тежи на кожата, даже сякаш я оставя леко матирана. 
Затова това лято, когато бях преустановила употребата на всякакви мазила и имах нужда от някаква хидратация нанасях от този гел. Понеже не се усеща и все пак има хидратиращо свойство. Така, като гледам съм го преполовила до този момент, но свърши веднага ще си купя отново алое вера гел. Горещо ви го препоръчвам!

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!