Lorac PRO palette [ревю]

Осъзнавам, че съм доста на ти със сенките напоследък. Повече от всякога експериментирам с тях и им се наслаждавам. В началото на лятото получих неочакван подарък. Милата Ани ми подари своята палитра Lorac PRO, тъй като не я използва и знае колко много исках точно тази палитра.

Доста дълго отлагах това ревю. Исках да тествам възможно най-много цялата палитра, която между другото бе толкова малко носена от нея, че в началото помислих за нова ;д 
В момента няма и цвят, който да не съм носила от Lorac PRO. Имам си изявени фаворити, имам и забележки, затова нека да започвам по същество.
Тази палитра има много тънка картонена опаковка с леко гумирана повърхност. Отпечатъци от пръсти се залепват постоянно върху нея. Като с продуктите на NARS. Нищо против, но с времето такива повърхности правят продуктите да изглеждат по-използани от всякога.

Вътре са побрани цели 16 цвята разделени в два реда - отгоре матови, отдолу с блясък. Хубавото е, че палитрата си има и огледало. Преди не ми правеше впечатление, ако липсва, но сега много използвам огледалата на палитрите си при грим, затова се радвам, че и тази си има.
Доколкото знам в опаковката си Lorac PRO съдържа и база за сенки. Аз се наслаждавам само на палитрата и няма как да коментирам нея. Не съм чувала възторжени мнения относно тази въпросна база. Звучи обаче, като добър бонус в предвид цената на палитрата.
Възхитена съм от пигментацията при Lorac. В началото бях много объркана как да работя с цветовете понеже не бях срещала толкова пигментирани сенки. Тогава дори почти бях убедена в шанса да не харесам палитрата.
Друго нещо, което е много забележимо при тези сенки е колко са прашливи. Имам много голям проблем, когато сенките имат толкова мека консистенция, че се прашат, защото всичко ми влиза в лещите и ми създава некомфорт. Към днешна дата съм свикнала колко да взимам точно и почти не виждам под клепача си остатъци. Моят съвет е съвсем леко да заграбвате от тези цветове. С, ама наистина едно леко докосване. След това не пропускайте да изтръскате четката. После и да не вярвате пак си дават завидно силен цвят на клепача. Наистина съм изумена по параграфа пигментираност. Напомнят ми за ружа ми на The Balm.
Сигурно вече сте отчели факта колко малки са кладенчетата на тези сенки. Сравнено с палитрите ми на Too Faced и Stila се равняват почти на половина на техните цветове. С този силен цвят който дават обаче съм сигурна в това колко дълго ще издържи палитрата дори при честото използване. Освен това точно това я прави малка и компактна. Супер е за дълги пътувания в предвид големият избор, който предлага!
Swatch-овете съм правила без база и с едно докосване на пръста сенките. Не мисля, че съм снимала по-лесно проявими сенки. Щеше ми се светлината да е по-добра, когато снимах палитрата, за да ви я покажа. Мисля, че все пак се е отразило поне малко колко забележителна е.
В момента не мога да си избера кои повече ми допадат.. матовите или блестящите цветове? В началото се влюбих безспорно в матовите. Тяхната пигментираност ще ви смая повече, защото например белият цвят, за мен труден за правене от много марки.. Точно бяло се проявява на кожата. Изумително за мен! 

Блестящите пък по-малко се прашат сравнено с матовите. Само последните три тъмни цвята от него ред са по-прашливи. Те обаче са също толкова пигментирани и сред тях се радвам най-много на златният цвят и първите два шампанско. От скоро харесвам и Garnet.
От матовите единствено светлото розово почти не използвам. Всички останали здравата ги тормозя. Отдавна си търсех нещо подобно на Mauve за сгъвката и сега скачам от щастие всеки път, като го използвам,
Това официално ми е една от новите любими палитри. Цветовата гама е точно моята! Иска ми се обаче марката да беше по-достъпна. Относно цената също бих била щастлива да е по-ниска. И ако можеше да са по-малко прашливи тези сенки. Постоянно имам чувството, че губя доста от палитрата, като ги изтръсквам и виждам по повърхността на палитрата.
И все пак Lorac PRO си заслужава шума около него :)

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!