Избелващи лентички PearlDent [ревю]

Миналата година покрай баловете много от съученичките ми предприеха редица разкрасителни процедури, като една от тях бе избелване на зъбите. На мен тази тема ми е много близка, понеже момичето стоящо до мен цяла година или моята най-добра приятелка е обсебена от идеята за перфектна усмивка. Както се досещате, тя също си избели зъбите, но за жалост не остана доволна. Обсъждали сме различни методи с нея. Аз много исках да опита избелващи лентички, а до тогава ми бяха известни само тези на Crest, които се продават в САЩ и много сайтове предлагат да доставят до България, но нито един не е официален, така че бе рисковано да се поръчат.

Тази година, обаче Поли разказа на читателите си за други лентички. Много приличащи на американския еквивалент. Тези лентички тепърва набират скорост на пазара. Ако още не сте посетили нейното ревю съветвам ви да го направите, защото там има подробно описание на няколко различни метода за избелване на зъби. Поли е част от екипа на PearlDent и към нея може да задавате въпроси относно продукта. 
Благодаря и че ми изпрати лентичките, за да мога и аз да изпитам тяхното действие!
А, сега подробно за резултата и целия ми опит. Всъщност аз не започнах веднага своя курс за по-бели зъбки. Получих лентичките някъде около март месец и се въздържах от ползването им до преди две седмици. Причината бе страх ми да не повлияят отрицателно на ретайнерите ми, които още са залепени на долните ми зъби от вътрешната страна. За тези от вас, които нямат опит с носене на брекети, пояснявам: Ретайнерите са последната стъпка след свалянето на апарата за подреждане и изправяне на зъбите. Представлява тънка лентичка залепена с лепило от вътрешната страна на зъбите. Поддържа вече получения резултат с брекетите.
Моя страх бе да не стане голяма разлика, ако позлвам лентите с тях. От друга страна нямаше изгледи да ми ги свалят скоро и след съвет с правилния човек.. той си знае, се реших :).
Друга важна информация. Лените не могат да повлияят цвета на фасети. Специално питах за моя позната, идеален кандидат с желание да ги опита, но уви няма как и фасетите и да се избелят.
Споменах две седмици. Точно за 14 пъти стигат пакетчетата в кутията. В тях има пластмасова лента, на която са разположени лентичките за горните и долните зъби.

Първоначално имах затрудения с отлепянето им. Добре е да съхранявате лентите на сухо и прохладно място или направо в хладилника. Аз препоръчвам да ги държите на студено в хладилника. Там гела се втвърдява и после процеса на отлепяне и залепяне на зъбите става по-лесен. В противен случай може да си помислите, че сте получили дефектен комплект, защото от топлината лентите се размекват и като ги отстранявате от пластинката буквално разкашкват.

Не съм приключила със съветите за отлепяне. До последната лента това бе най-страшната стъпка за мен. Чувствах се сякаш имах две леви ръце, защото отлепянето трябва да става със замах, а аз действах много внимателно. След петия опит някъде си изградих навик, като отварям пакета да не изваждам пластинката, а отлепям горния слой към не залепналата част на пакета. После дърпах рязко пластинката нагоре и лентите оставаха на другата страница на торбичката с лепкавата страна към мен, понеже на торбичката са залепени само крайчетата леко.Така си улеснявах процеса и не се завиваха лентите на руло, както често ми се случваше, ако ги отлепям директно от пластинката.

Сега за резултата и дали изпитах някакъв дискомфорт? Първо, искам да отбележа, че аз не спрях кафето по време на употребата на лентите. Това е препоръчително, ако се предприема курса. Не само кафе, но и други оцветяващи зъбите напитки. Не спрях да пия кафе и поради факта, че пише, ако го правим да мием зъбите след това, а именно така правя аз всяка сутрин.
Затова счетох, че прегрешавам наполовина. Също не обичам продукти, които ме карат да се нагаждам на тях.
Второ, да, изпитах лек дискомфорт. При мен зъбите се усещаха леко изтръпнали първите пъти сутрин, като се събудя. После просто бяха по-чувствителни на студени храни и обратното-топли.
Със сигурност е добре да отбележа, че повече от час не съм ги задържала на зъбите си. Не можах да изтърпя повече. Когато имам нещо в устата ме дразни, още повече по зъбите. А, да самите ленти покриват само предните до кучешките зъби, което е минус, но доколкото виждам и популярните Crest са така.

Резултата е малък при мен. Едва два тона някъде са по-светли. Някъде след първата седмица е този резултат и няма промяна. Много мислих по въпроса доволна ли съм.. Доста разочароващ е на фона на всичко, което изтърпях и направих през целия курс, но има ефект, който можете да видите на снимките и сами да отсъдите дали си струва ;)

За тези от вас на които им се струва цената висока (69лв е за пакет), но имат голямо желание да опитат лентичките има код MURFEISHUN (с него цената става 44лв), който можете да използвате  в сайта, от където можете да поръчате лентичките и той ще е валиден цял месец, така че побързайте.

*Продукта ми е изпратени за проба, но не ми е плащано да пиша за него и мнението ми е базирано единствено и само на опита ми с него.

Няма коментари

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!