Big Hair Post // Мини ревюта на продукти за коса

Този пост до някъде ще даде повече информация около рутината ми свързана с косата в последно време. Ще пиша за всичко на куп, което използвам за косата си в момента, защото имам чувството, че отново съм във фаза, в която не я харесвам и искам промяна. Това разбира се не е свързано с действието на продуктите пряко. 

Вероятно желая тази промяна да е с подстрижка, но всъщност се подстригах много скоро. В деня на последното пълнолуние ;д Дори сега, като го пиша ми е смешно за това ми решение. Накратко.. Семейна позната разказа на мен и на майка ми как си възстановила косата и сподели, че се подстригва на всяко пълнолуние. А, когато ни го сподели, то наближаваше. Съвсем без да се информирам защо го правят хората, (е, да, и преди съм чувала, че тези дни са удачни), отидох да ми оберат връхчетата и след това се зачетох повече в Интернет. Общо взето жените ( сега също) преди години са вярвали в благотворното влияние на луната при пълнолуние и за да се почувстват по-красиви и накарат косите си да растат по-бързо, са се подстригвали тогава. Дали и на мен ще ми помогне, ще видим! Като цяло съм сигурна, че честото подстригване ще и помогне да е по-здрава и ще избегна периодите на нацъфтяла коса ;)
Започвам със шампоаните, с които напоследък мия "гривата си" :) Неотдавна издадох кой е единия и че ми помогна в борбата с пърхота. Biotrade SEBOMAX CONTROL е доста силен шампоан. Наистина помага, но пък и леко изсушава косата. Къдравата коса (такава е моята за тези, които за първи път четата в блога) от своя страна има нужда по принцип от много хидратация, затова редувам с друг след като ми помогна с проблема ми.
Длъжна съм да спомена, че има и по-лека версия, но тя не се оказа така ефективна на моя скалп. Като цяло няма нищо отрицателно, което да спомена за шампоана освен изсушаването.

Опаковката е здрава и с кликващ бутон за отваряне. Консистенцията се пени добре и се стои едва 2-3 минути с продукта. Много удобно за бързащи хора. Няма натрапчив аромат, дори като се замисля не мога да ви опиша как мирише, защото не ми прави впечатление. Освен това си пристига в картонена кутия и е долу-горе достъпен продукт продаващ се във всяка аптека.
Още един шампоан от аптеката и то на любима марка. За съжаление оказал се голямо разочарование. Опитвам се да го изразходя и с него редувам горе споменатия герой.
Познавам линията Reve De Miel на NUXE доста добре и до сега всеки продукт с водещата съставка мед ми бе харесвал много. В началото щом видях, че е 300мл бях много щастлива и си представях колко дълго ще го ползвам. Наистина дълго се получи ;д
Освен това има удобна помпичка и мирише страхотно. На мед и цитруси, както всеки един продукт Reve De Miel. 
Не съдържа силикони и парабени. Супер комфортно и приятно е миенето на косата с него. Дори известно време тя ухае на шампоана и въобще не се усеща суха, но след ден на главата ми от задната страна започва да се появява едно мазно петно. Останалата част е чиста, но нагоре започва много да мазнее и обема изчезва.
Не се подлъгвайте от 50мл плюс, ако сте с дълга коса, защото са нужни доста помпички за хубава пяна. Аз го ползвам не толкова редовно, но иначе до сега, ако бях редовна с него, отдавна да е изхвърлена опаковката му.
Много съм тъжна за следващия продукт - моя балсам за под душа в момента. Не обичам да обяснявам как нещо ми е повлияло добре и да не мога да кажа ще го намерите в нашите магазини. 
Aussie е много популярен бранд с продуктите си за коса. Аз успешно тествах първия си техен продукт скоро след като получих последния си колет от Шотландия :) 
Балсама е за дълга коса, а на опаковката за моя изненада не е обяснено колко точно време да престоя  с него. Единствено е описано как да си ползва след друг продукт на марката и колко благотворно ще се отрази на косата.
На мен ми помага с разплитането, прави я мека и бляскава. Цвета му е малко странен - светло син и мирише малко странно, но съм супер доволна от него. Ако го видите някъде, препоръчвам да го пробвате.
Сега са наред стилизиращите продукти и пак ще започна с нещо, което избягвам да ползвам от известно време, защото не го намирам за продукт, без който не мога в моето ежедневие.
Umberto Giannini Curl Friends  е много популярен продукт в чужбина и дори е печелил награда за най-продаван продукт. Познайте от къде го имам аз ;)
Точно като гел е, но много бързо и лесно се разпределя по косата. Има го силиконовото усещане, ноо няма в състава му според етикета. Признавам, че около Коледа имах проблем с оформянето на къдриците и тяхното задържане в хубава подредена форма за по-дълго време. Много го харесах тогава. В един момент обаче започна да не ми допада как действа на тънката ми коса, защото понякога така се получават къдриците ситни и фиксирани, че чак постигам малко ефекта коса тип "водорасло" ;дд
Затова само преди специални случаи, когато ще го сложа и веднага изсуша косата и ефекта ще е пресен. Тогава ми харесва много и ми се струва, че ще е добре да го извадя от чекмеджето да го виждам по-често и изразходя в срок :)
Все още използвам тази тубичка. За балсама след баня на Klorane писах в началото на годината. По принцип е много приятен продукт, чието нанасяне може да се повтаря ежедневно. Само на него за хидратиране и подхранване на косата не мога да разчитам. Трябва му малка подкрепа и от други продукти.
Слънцезащита за коса използвате ли? Ако често сте на плаж, ви съветвам да се сдобиете и с такъв спрей. Има разлика. Само е малко трудно да се намери такъв, който не утежнява и прави косата мазна, защото повечето имат консистенция подобна на кремовете за тяло с SPF.
За този спрей съм със смесени чувства. Чудесен състав има и е на любима моя марка. Phyto имат наистина добри продукти за коса и препоръчвам да ги разгледате.
Phyto Plage* определено е по-добър от миналия ми спрей за коса за защита от слънчевите лъчи. Миналия я правеше много мазна. Този, ако напръскам обилно прави косата ми странна. Не я утежнява, но я втвърдява и е наистина за дълго на нея. Сваля се напълно след измиване.
За тези от вас, които искате къдрав ефект от солен спрей.. Е, този успява. Колко добре я защитава ще си проличи в края на лятото, ако не е в лошо състояние ще съм много щастлива. Има хубав състав и може да се използва и в градски условия. Все пак и когато се разхождаме ни огрява слънцето.
Последно.. има силен аромат. Много, много добре улавящ се и не знам дали ми харесва това.
Сухия шампоан на Velnea мисля да се амбицирам да изразходя тази бутилка любимец от миналото лято. Вероятно няма да го купя пак отново и имам предположения, че втората ми бутилка от него ми донесе досадния пърхот. Дали пък не са сменили формулата :/

Вместо него, вече редовно ще се посветя на използването на сухите шампоани на Batiste.
Всички се изредиха да го хвалят, откакто официално се продава в България и много ме радва факта, че не бе много оскъпен за нашия пазар. Покрай пускането му се публикуваха много ревюта на мои колежки блогърки и искам да ви кажа, че те сега са моя ориентир за следващия ми избор от тази марка. (Днес купих този с цветята за протокола.)
Аз съм супер доволна от Batiste, но трябва да се има предвид: 1) трябва добре да се изтупа от косата 2) не бива да се пръска от къси разстояния.
Това се оказа един дълъг за писане пост, но ето.. вижда му се края. В последната част ще похваля отново доброто действие на кокосовто масло на косата. Наистина няма по-лесна и ефективна маска от тази - просто да си намажеш косата с кокосово масло и постоиш за час с него. Ухае невероятно и сега, когато е лято е по-лесно за ползване, защото горещината го разтапя, а то е по принцип в твърдо състояние.
Съветвам да си купувате по-големи разфасовки на която и да е марка, задължително био, защото те са на сметка и стигат за много дълго време. Освен това маслото има и други приложения, като например за спасител на сухата кожа през зимата и в кухнята;)

Е, това са всички продукти в шкафа ми за косата. Ще се радвам да получа препоръки за нови бъдещи попълнения в коментарите :)
*Продуктите са ми изпратени за проба, но не ми е плащано да пиша за тях и мнението ми е базирано единствено и само на опита ми с тях.

4 коментара

  1. Имам гелчето на Umberto Gianini. Свърши. :( Сега установих, че една пяна на Пантен за къдрава коса ми действа значително по-добре на рошавата коса, като я оформя в красиви къдрици. Уви, купих я от Мадрид и не съм я срещала тук. Колкото до шампоана на Велнеа - от точно този вид кожата на главата ми стана на червени плюски и имах усещане, че съм я поляла с киселина. Не знам какво има вътре, но е с отвратителна формула. Поздрави и усмивки от мен и спяща Настя, Зори

    ОтговорИзтриване
  2. Article from the Atticсряда, юли 15, 2015

    Привет :) Още един глас за кокосовото масло от мен :) Успява да усмири рошавата ми коса донякъде,но само ако го нанеса в краищата. Установих,че ако присъства кокос в шампоан скалпа ми се възпалява :( Доволна съм от шампоана с кофеин на Алверде и от маската на Алверде (розовата) , за която беше писала. Много ама мноого ми хареса... мерси! :) Хубав ден :)

    ОтговорИзтриване
  3. Екатерина Тянковасряда, юли 15, 2015

    Ама като сте седнали да правите статии, поне си ги оглеждайте. Дори не стигнах до средата, една камара грешки.. пише се ''накуп'', ''гореспоменатия''. А запетаите явно са съвсем излишен лукс... да не говорим за граматичната страна на нещата.

    ОтговорИзтриване
  4. Екатерина Тянковачетвъртък, юли 16, 2015

    (..) , преди да го пусна.

    Няма какво да коментирам.

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви, че четете блога ми! Ще се радвам, ако ми оставите коментар!